Volkswagen Golfia on valmistettu jo yli 45 vuoden ajan ja nyt ennakkomyyntiin saapuu sen  kahdeksas sukupolvi. Volkswagen Golf on Euroopan suosituin automalli ja maailmanlaajuisesti Golfia on myyty yli 35 miljoonaa kappaletta. Suomenkin teillä kulkee tällä hetkellä yhä luotettavasti yli 130 000 Volkswagen Golfia. Suomessa uuden Volkswagen Golfin ennakkomyynti alkaa rajoitetulla Golf First Edition -erikoismallilla. Erikoismallin hinnat alkaen 27 633,11 euroa (Volkswagen Golf First Edition 1,5 eTSI 110 kW (150 hv) DSG-automaatti, kevythybridi).

Täysin uuden Volkswagen Golfin hinnasto täydentyy asteittain uusien malli-/moottori- ja vaihteistoversioiden tullessa markkinoille ja esimerkiksi jo helmikuun aikana myyntiin tulee 1,0 TSI 81 kW:n (110 hv) bensiinimoottorilla varustettu versio, jonka hinta alkaen 24 280,00 euroa. Aiemmin mallistossa ollut ns. hinnat alkaen varustelutaso Trendline ei kuulu enää Suomen maahantuontiohjelmaan. Suomen varustelutasot tulevat olemaan tästä lähtien: Golf, Style ja R-Line.

Uuden Volkswagen Golf First Editionin erittäin kattava vakiovarustelu pitää sisällään mm. led-ajovalot, mukautuvan vakionopeudensäätimen, lämmitettävän nahkaverhoillun monitoimiohjauspyörän, pysäköintitutkat edessä ja takana, 10,25-tuumaisen Digital Cockpit -mittariston, Discover Pro navigoinnin 10”, langattoman App-Connect älypuhelinliitännän, Ambiente-valaistuksen ohjaamossa, kaistanpitoavustin Lane Assistin sekä 3-alueisen täysautomaatti-ilmastoinnin.

Volkswagen Golfin First Edition Style -malliversio pitää sisällään edellisten lisäksi/tilalla myös mm. led-performance-ajovalot, sähkösäätöisen ErgoActive kuljettajanistuimen muistitoiminnolla, kaukovaloavustin Light Assistin ja sähköisesti taittuvat ulkopeilit sekä kaistanvaihtoavustin Side Assistin. Huippuversio First Edition Style Premium sisältää lisäksi/tilalla mm. led-matrix-ajovalot ja mukautuvat led-takavalot dynaamisilla suuntavilkuilla, lämmitettävät takaistuimen reunapaikat ja polttoainekäyttöisen lisälämmittimen kauko-ohjauksella.  

Lisävarusteina saatavilla ovat mm. mukautuva alustansäätö DCC, tuulilasinäyttö Head-up display, pysäköintiavustin 3.0, IQ.Light-led-matriisiajovalot, vetokoukku ja avaimeton lukitus ja käynnistys Keyless Access. 

Viisi tähteä Euro NCAP -turvallisuustesteissä

Unelma-alku viidellä tähdellä: uusi Volkswagen Golf saavutti Euro NCAP –kolariturvallisuustesteissä parhaan mahdollisen arvosanan. Volkswagenin kompaktin kokoluokan malli sai erittäin hyvät arvosanat kaikilla testin osa-alueilla: aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuus, jalankulkija- ja polkupyöräilijäturvallisuus ja turvallisuutta lisäävät kuljettajaa avustavat järjestelmät.

Euro NCAP -kolariturvallisuustesteissä aikuismatkustajaturvallisuutta testataan useissa törmäysskenaarioissa. Tässä luokassa Volkswagen Golf saavutti 95 % enimmäispisteistä. Volkswagen Golf saavutti myös vakuuttavat arvosanat sivutörmäystesteissä, jotka ovat haastavia auton suunnittelulle – törmäysvyöhykkeet ovat sivuilla pienempiä kuin edessä ja takana. Lapsimatkustajaturvallisuudessa uusi Golf saavutti 89 % enimmäispisteistä. Uusi Volkswagen Golf saavutti myös erittäin hyvät pisteet omassa kokoluokassaan jalankulkija- ja polkupyöräilijäturvallisuudessa (76 %) ja kuljettajaa avustavissa järjestelmissä (78 %).

Golfin kahdeksan uutta moottoriversiota

Automaailman ikonin – Volkswagen Golfin ennakkomyynti on alkanut

Ensimmäistä kertaa Golfista tulee saataville kahdeksan eri moottoriversiota. TSI, TDI, TGI, eTSI ja ladattava hybridi: uuden Golfin moottorivalikoimassa ovat niin bensiini-, diesel- ja kaasumoottori, kevythybridi kuin ladattava hybridikin. Mallistoon tulevat sekä 1,0-litrainen 81 kW (115 hv) bensiinimoottoriversio että hybridi ja molemmat ladattavat hybridit teholuokissa 150 kW (204 hv) ja GTE 180 kW (245 hv), kuten myös GTI, GTI TCR ja R –malliversiot. Golfin 1,5 TGI 96 kW (130 kW) -kaasuversio tulee saataville syksyllä. Myöhemmin mallisto täydentyy vielä 1,5 eTSI 96 kW hybridiversiolla, 2,0 TSI 140 kW (190 hv) 4MOTION-neliveto DSG-automaattiversiolla sekä GTD-mallilla.

Volkswagen Golfin uudet TSI-bensiinimoottorit kuluttavat entistä vähemmän polttoainetta ja tuottavat entistä vähemmän päästöjä, innovatiivisen TSI Miller -paloprosessin ansiosta. Uusissa TDI-dieselmoottoreissa on puolestaan käytössä kaksivaiheinen AdBlue-tuplaruiskutus, joka vähentää huomattavasti NOx-päästöjä. Uuden TDI-dieselmoottorin kulutus on jopa 17 % alhaisempi kuin ennen.

Kolme hybridiä ja kaksi ladattavaa hybridiä

Uusi Golf on myös ensimmäinen Volkswagen,joka tulee saataville viitenä eri hybridiversiona. Volkswagenin kevythybridin perustan luovat 48 V:n hihnalla toimiva starttigeneraattori, 48 voltin litiumioniakku ja viimeisimmän sukupolven TSI-bensiinimoottori. Kevythybridin avulla kulutus vähentyy noin 10 % (WLTP) ja auto on erittäin ketterä liikkeellelähdössä. Volkswagen Golfin kevythybridiversiot tulevat saataville kolmessa teholuokassa ja aina DSG-automaattivaihteiston yhteydessä: 81 kW (110 hv), 96 kW (130 hv) ja 110 kW (150 hv).

Volkswagen Golf tulee saataville myös kahtena ladattavana hybridiversiona. Uusi ladattava hybridiversio tuottaa tehoa 150 kW (204 hv) kun taas GTE-versio uusilla, erittäin urheilullisilla asetuksilla tuottaa 180 kW (245 hv). Molemmat ladattavat hybridit on varustettu uudella 13 kWh:n litiumioniakulla, joka takaa pitkän toimintamatkan ja hetkellisesti päästöttömän ajon.  

Volkswagen Golf – mittapuu kompaktissa kokoluokassa

Uuden Golfin ulkomitat ovat pysyneet lähes ennallaan. Silti se vaikuttaa matalammalta ja dynaamisemmalta, koska auton jokainen rungonosa on muotoiltu uudelleen.

Uusi Volkswagen Golf on 4 284 mm pitkä, 1 789 mm leveä ja 1 456 mm korkea. Sen akseliväli on 2 636 mm. Uuden Golfin tavaratila on 380 litraa, ja takaistuimet alas käännettyinä jopa 1 237 litraa. Uusi Golf on myös entistä hiljaisempi ja ilmanvastusta on saatu laskettua edelleen ja sen Cd-arvo nyt vain 0,275 (0,3).

Volkswagen Golfin ohjaamo on nyt täysin digitaalinen. Uusia toimintoja, uusi online-infotainment-järjestelmä, uudenlaiset kosketuspainikkeet ja liukunäppäimet sekä luonnollinen ääniohjaus täydentävät digitaalisen maailman.

Volkswagen Golfin digitaalinen arkkitehtuuri tarjoaa täysin uudenlaisia intuitiivisia toimintoja kuten avustettua ajamista. Autonomista ajamista tukeva Travel Assist esiintyy ensimmäistä kertaa kompaktin kokoluokan autossa. Se ohjaa, kiihdyttää ja jarruttaa avusteisesti aina 210 km/h nopeuteen saakka, ilman että kuljettajan täytyy aktiivisesti itse ajaa

Golf on myös ensimmäinen Volkswagen, joka käyttää aktiivisesti Car2X-palveluiden liikennetietoa välittääkseen ennakoivasti tietoa uhkaavista vaaroista liikenteessä ja välittää tietoa myös muille autoilijoille.

Viidellä hybridiversiollaan se sähköistää ja tarjoaa yhä taloudellisempaa ja vastuullisempaa ajoa kompaktissa autoluokassa.

Ensimmäiset uudet Volkswagen Golfit saapuvat Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille maaliskuun aikana. 

Uuden Volkswagen Golfin hinnastot ja lisävarustehinnasto:
http://bit.ly/UusiVolkswagenGolfHinnastotjaLisävarustehinnasto