Audi starttasi tulevaisuuteen: Audin Brysselin tehdas aloitti Audi e-tronin sarjatuotannon eilen syyskuun 3. päivä. Audin ensimmäisen täyssähköisen SUVin toimintamatka riittää jokapäiväiseen ajamiseen. Audi e-tronin latauskapasiteetti pikalatausasemalla on jopa 150 kW, jolloin auto on valmis seuraavaan pidempään ajomatkaan vain 30 minuutissa. Audi esittelee e-tronin maailmanensi-illassa San Franciscossa syyskuun 17. päivä.

Misanon punainen ja valmis ajettavaksi: Audin tuotannosta ja logistiikasta vastaava johtaja Peter Kössler ja Audin Brysselin tehtaan johtaja Patrick Danau, eivät voineet vastustaa kiusausta vaan katsovat intensiivisesti ensimmäisen Audi e-tronin valmistumista tuotantolinjalta. ”Audi e-tron on aito pioneeri. Se edustaa innovatiivista teknologiaa, kuten virtuaaliset ulkopeilit, ja yhdistää Audin perinteisen laadukkuuden, ajomukavuuden ja dynamiikan sekä teknisen etumatkan. Brysselin tehtaamme on kokonaan modernisoitu sähköautojen valmistusta varten. Tehdas on maailman ensimmäinen CO2-neutraaliksi luokiteltu sarjatuotantotehdas premium-segmentissä”, kertoo Peter Kössler. Audin Brysselin tehdas kattaa itse kaikki päästöt, jotka syntyvät tuotantoprosessissa ja tehtaalla, ensisijaisesti käyttämällä uusiutuvaa energiaa mutta myös erilaisten ympäristöprojektien avulla.

”Audi vahvisti useita kompetensseja talon sisällä Audi e-tronia varten ja kehitti sekä akkuteknologiaa että itse voimalinjan. Audin työntekijät arvioivat, suunnittelivat ja toteuttivat useita tuotannon vaiheita kokonaan uusiksi”, sanoo Patrick Danau. Kesästä 2016 lähtien tehtaalle rakennettiin asteittain uusi tuotanto-, maalaus- ja kokoonpanolinja. Myös oma akkutuotantolinja on valmistunut. Kuljettajaton kuljetusjärjestelmä toimittaa sähköautojen akut kokoonpanolinjalle juuri oikeaan aikaan. Brysselin tehtaan työntekijät ovat saaneet yli 200 000 tuntia koulutusta ja ovat valmiita Audin ensimmäisen täyssähköauton e-tronin tuotantoon.

Audi e-tron saa maailmanensi-iltansa San Franciscossa syyskuun 17. päivä.

www.e-tron.audi.