Nykyään älypuhelimet on varustettu teknologialla ja ominaisuuksilla, jotka tekevät niistä monin verroin tehokkaampia pelilaitteita kuin entisaikojen pelikonsolit. Ei olekaan mikään ihme, että mobiilisovelluskauppoihin ilmestyy yhtä kyytiä toinen toistaan huikeampia pelejä. 

Autofanaatikkojen rakastamat ilmaiset mobiilipelit

Vielä muutama vuosi emme olisi voineet kuvitellakaan, että mobiililaitteella voisi pelata sellaisia tasokkailla grafiikoilla varustettuja autopelejä, joilla autofaneja nykyään hemmotellaan. Suomalaisten pelaaminen mobiililaitteella on moninkertaistunut viimeisen vuosikymmenen aikana ja moni pelaakin nyt autopelejä mieluummin puhelimella kuin vaikkapa tietokoneella.

Mikäli rakastat autoja, vauhtia ja jännittäviä käänteitä, on niitä tarjolla pelimarkkinoilla joka lähtöön. Seuraavaksi esittelemme muutamia esimerkkejä tämän hetken parhaista ilmaisista mobiilipeleistä autopelien ystäville. 

Need for Speed: No Limits


Need for Speed: No Limits tarjoaa mobiilipelaajille maksuttoman peruspelin sekä mahdollisuuden avata lisäominaisuuksia maksusta. Need for Speedissä edetessä pelaaja pääsee suorittamaan jännittäviä tehtäviä, jahtaamaan bonuksia sekä testaamaan uusia automalleja. Need for Speed: No Limits on ladattavissa ilmaiseksi sekä Androidille että iOS:lle. 

Drive: Multiplier Mayhem 


NetEntin kehittämä Drive: Multiplier Mayhem saa autofanit innostumaan. Kyseessä on esimerkiksi https://fi.igame.com/ -nettikasinolla pelattava videoslotti, joka rakentuu 15 pelilinjasta ja rakentuu kilpa-autoilun varaan. Drive: Multiplier Mayhemissä voi tunnelmoida jännittävän musiikin ja tyylikkään suunnittelun parissa, jonka lisäksi pelistä löytyvät kaikki kolikkopelille ominaiset tominnot, kuten wildejä, scattereita ja Nitro-symboli, joka vie pelaajan seuraavalle tasolle. Pelissä parasta on oikeiden rahapalkintojen voittamisen lisäksi se vauhdin hurma, joka siitä välittyy, vaikkei pelissä itse varsinaisesti pääsekään autoa kuljettamaan.

Real Racing 3

Real Racing 3 -peliä pidetään yhtenä tämän hetken aidoimman oloisista mobiilipeleistä grafiikoidensa puolesta. Teknisiltä ominaisuuksiltaan Reel Racing 3 on viimeisen päälle hiottu kokonaisuus, jossa yksityiskohtia ei jää puuttumaan. Omaa autoa vasten heijastuvat muiden autojen heijastukset ja auton moottorin pärinä tuntuvat erehdyttävän aidoilta. Pelissä vilisee joitain tämän hetken parhaita urheiluautoja, joka ilahduttaa varmasti autofaneja.

MIkäli etsit mahdollisimman paljon konsolipeliä muistuttavaa mobiilipeliä, on Real Racing 3 varma valinta. Peli tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia 8 pelaajan moninpelistä auton tuunaamiseen ja räätälöimiseen pienimpiä hienosäätöjä myöten. Tämä ilmainen peli on ladattavissa Android- ja iOS-alustoille, mutta varaudu lisämaksuihin pidempään pelatessasi, sillä tarjottavat lisävaihtoehdot ovat houkuttelevia.

Asphalt 8: Airborne

Asphalt 8 vie kilpa-ajamisen aivan uusiin sfääreihin. Tässä pelissä ei tavoitella missään nimessä realistisuutta, vaan mielikuvitus saa valtavat siivet. Asphalt 8 soveltuu niille moottoriurheilun ystäville, jotka eivät ole niinkään kiinnostuneet kierrosaikojen hiomisesta nanosekuntien tarkkuudella, vaan ennemminkin sivuttain kallionkielekkeeltä korkeuksiin kiihdyttämisestä. 

Asphalt 8 -pelissä tavoitteena on saavuttaa maaliviiva ensimmäisenä, mutta lisäksi kerätä pisteitä päihittämällä vastustajia ja suorittamalla radan varrella olevia stuntteja. Kertyneet pisteet voi myöhemmin vaihtaa uusiin autoihin tai korotuksiin. Mielikuvituksellisista stunteista huolimatta pelissä pääsee ihailemaan huikeita oikeasta elämästä tuttuja autoja, joihin lukeutuvat muun muassa Audi R8, Mazda RX8 sekä Nissan Juke NISMO. 

Asphalt 8 on saanut runsaasti kehuja siitä, kuinka peliä ohjataan. Vaikka Asphalt 8 on ollut tarjolla jo muutaman vuoden ajan, on se säilyttänyt suosionsa vauhdikkaista autopeleistä pitävien keskuudessa. Tätä peliä voi pelata sekä Androidilla että iOS:lla.

Dr. Parking 4


Villinä korttina esittelemme loppuun pelin nimeltä Dr. Parking 4. Kyseessä ei ole perinteinen kilpa-autopeli, vaan pysäköintipeli kaikille parkkipaikkojen mestariveivaajille. Pelin tavoite on yksinkertainen: pysäköi keltaiseen ruutuun virheettömästi ja ennen vastustajaa. Ajoneuvosta löytyvät kaikki perustoiminnot jarrua, kaasua, rattia ja kytkintä myöten. Pelin pelaamisen myötä pelaaja ansaitsee kolikoita, joilla voi hankkia uusia autoja tai parantaa nykyistä autoaan lisävarusteilla. Tämä simppeli peli on ladattavissa sekä Androidille että iOS:lle.