Uusi BMW 7 -sarja ensimmäistä kertaa Geneven näyttelyssä

Vain muutama viikko julkistuksensa jälkeen uusi BMW 7 -sarjan luksussedan esitellään ensimmäistä kertaa autonäyttelyssä Genevessä.

BMW on jälleen päivittänyt luksusautojensa lippulaivamallia uudistamalla 7-sarjan muotoilua, moottoreita, ohjausta sekä kuljettajaa avustavia ja liitettävyysjärjestelmiä. Uudistunut ulkokuori korostaa auton arvokkuutta ja eleganssia. Sisätiloissa on muun muassa parannettu akustiikkaa ja tuotu sinne uuden sukupolven näyttö.

BMW 7 -sarjan moottorivalikoimaan kuuluu hiukkassuodattimella varustettu V12-moottori, kahdeksansylinterinen bensiinimoottori ja kolme kuusisylinteristä kolmilitraista dieselmoottoria. Uuden 7-sarjan kolmessa pistokehybridimallissa on 6-sylinterin turboahdettu moottori, ja ne tarjoavat entistä suurempaa ajotehoa sekä pidemmän toimintamatkan. Koko moottorivalikoima täyttää Euro 6d-Temp -päästömääräykset.

BMW X5 xDrive45e

Toisen sukupolven BMW X5 -pistokehybridimalli on varustettu kuuden sylinterin rivimoottorilla. Yhdessä sähkömoottorin kanssa mallin tehot ovat 290 kW/396 hv. Elokuussa 2019 myyntiin tuleva malli BMW X5 xDrive45e kiihtyy nollasta sataan 5,6 sekunnissa (väliaikainen luku). BMW xDriven älykäs jokapyörävetojärjestelmä takaa urheilullisen ajonautinnon ja suorituskyvyn jakamalla tehot kaikille neljälle pyörälle.

Uusi BMW X5 xDrive45e hyödyntää myös uusinta akkuteknologiaa. Jopa 80 kilometrin toimintamatka mahdollistaa suurimman osan päivittäisistä matkoista ilman päästöjä. Myös paljon pidemmät matkat ovat mahdollisia 69-litraisen polttoainetankin ansiosta. Pitkillä matkoilla on hyötyä myös monipuolisesta tavaratilasta, jonka tilavuus on 500–1 716 litraa.

BMW 330e Sedan

Neljän sylinterin bensiinimoottori, sähkömoottori ja uusimman sukupolven litiumakku muodostavat uuden BMW 330e Sedan -pistokehybridimallin perustan. Mallin yhteisteho on 185kW/252 hv. Tätä voidaan nostaa väliaikaisesti 30 kilowatilla ja 41 hevosvoimalla vakiona tulevan XtraBoost-toiminnon avulla. Näin auto kiihtyy 100 kilometrin tuntivauhtiin kuudessa sekunnissa (väliaikainen luku). Heinäkuussa 2019 myyntiin tuleva urheilullinen BMW 330e Sedan ei pelkästään ole nautinnollinen ajaa, se kunnostautuu myös polttoainekulutuksen saralla. Auton sähköinen toimintasäde on 60 kilometriä eli noin 50 prosenttia pidempi kuin edeltäjällään.

BMW Individual M850i Night Sky

Kävijöiden silmiä hivelee myös ainutlaatuinen BMW Individual -malliston versio uudesta BMW 8 -sarjan urheiluautosta. BMW Individual M650i Night Sky -mallissa huomattava suorituskyky yhdistyy upeaan muotoiluun ja varusteluun.