Yli 300 paikkakunnalla ympäri maailmaa vieraillut, Coca-Colan joulumainoksista tuttu punainen Coca-Cola joulurekka saapuu ensimmäisen kerran Suomeen ja vierailee joulukuussa kymmenellä suomalaispaikkakunnalla. Joulurekka pysähtyy Suomen-kiertueellaan 8.-22.12. Helsingissä, Oulussa, Rovaniemellä, Kuopiossa, Jyväskylässä, Tuurissa, Tampereella, Turussa, Järvenpäässä ja Lahdessa. Kaikille paikkakunnille rekka tuo iloisen joulutapahtuman. Tuhansilla valoilla koristellusta, joulunpunaisesta rekasta on monissa maissa syntynyt jouluperinne. Suomen-kierroksellaan joulurekka tekee historiaa pysähtymällä ensimmäisen kerran napapiirillä, kun kiertue saapuu Rovaniemelle joulupukin pajakylään.

Coca-Colan joulurekka saapuu vihdoin Suomeen - näissä kaupungeissa Joulurekka vierailee

Suomen-kierroksellaan joulurekka tekee historiaa pysähtymällä ensimmäisen kerran napapiirillä, kun kiertue saapuu Rovaniemelle joulupukin pajakylään.

Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa ovat 20 vuoden ajan kerääntyneet seuraamaan Coca-Colan joulurekan matkaa ja osallistuneet sen mukanaan tuomaan joulutapahtumaan. Joulukuussa 2018 kymmenen suomalaispaikkakuntaa liittyy vihdoin niiden kaupunkien joukkoon, jotka saavat vastaanottaa joulurekan.

Suomen-vierailullaan kuuluisa rekka tekee historiaa pysähtymällä ensimmäisen kerran napapiirillä ja tapaamalla siellä suomalaisen joulupukin. Ennen Suomea rekka on tullut tutuksi myös muille pohjoismaalaisille aina Islantia myöten.

Coca-Colan valoja tuikkiva joulurekka on tullut tutuksi joulumainoksista 90-luvulta alkaen. Tänäkin vuonna joulurekat näkyvät televisiomainoksissa yli sadassa maassa. Joulurekkaa koristaa juuriltaan suomalaisen Haddon Sundblomin piirtämä Coca-Cola Joulupukki, jonka ulkonäkö on muovannut kansainvälistä käsitystä joulupukin olemuksesta.

Joulutapahtumassa kierrätystölkeillä tehdään hyvää

Joulurekka tuo jokaiselle kymmenelle suomalaispaikkakunnalle joulutapahtuman, jonka yhteydessä jaetaan ilmaisia juomia. Tyhjät tölkit voi kierrättää rekalla osallistumalla kierrätysrulettiin, jossa voi voittaa yllätyslahjan. Rulettiin osallistuvien tölkkien pantit lahjoitetaan Ronald McDonald Lastentalosäätiölle.

”Joulu on hyvien tekojen aikaa, ja näin jokainen voi jakaa hyvää joulumieltä Ronald McDonald Talon perheiden hyväksi osallistumalla tapahtumaan. Coca-Cola on ollut alusta asti mukana tukemassa Lastentalosäätiön arvokasta toimintaa sairaalahoidossa olevien lasten ja heidän perheidensä hyväksi. Siksi on luontevaa, että rekalla jaettujen tölkkien pantit tuovat jouluiloa sairaille lapsille ja heidän perheilleen”, Suomen Coca-Colan viestintäpäällikkö Théa Natri toteaa.

Tapahtumassa voi teettää itsestään erityisen joulukortin ja postittaa sen. Korttiin saa joulurekasta Coca-Cola joulupukkia esittävän postimerkin, jota ei ole mahdollista saada muualta.

Rekkakiertue aloittaa matkansa 8.12. Helsingistä, jonka avajaistapahtumassa esiintyvät Diandra ja Ruudolf & Karri Koira.

Euroopassa arvuutellaan koko syksy, milloin rekka tulee

Joulurekan mukanaan tuomasta iloisesta joulutapahtumasta on muodostunut miljoonille ihmisille joulunodotuksen iloinen perinne ympäri maailman.

”Euroopassa joulurekkaperinne on erityisen vahva Saksassa ja Britanniassa. Koko syksyn ajan paikallisissa lehdissä arvuutellaan, mihin kaupunkeihin ja milloin punaiset rekat tänä vuonna saapuvat. Yhdysvalloissa joulun alla kiertää useampi joulurekka pitkinä karavaaneina, jotka lähtevät joka vuosi liikkeelle tarkalleen samaan aikaan. Kiertueen liikkeelle lähteminen tarkoittaa monille joulukauden avausta”, Natri toteaa.

Kuvituksena Coca-Colan joulurekkojen kyljissä on aito ja alkuperäinen Coca-Cola joulupukki, joka on kuvittaja Haddon Sundblomin luoma valkopartainen ukko ikonisessa punaisessa nutussaan.

Juuriltaan suomalainen Sundblom loi lämminhenkisen, punaposkisen joulupukkihahmon Coca-Colalle jo vuonna 1931. Ennen Sundblomin hahmoa joulupukki oli tarinoissa kuvattu muun muassa pelottavan näköisenä haltijahahmona, joka oli pukeutunut eläimen taljaan.

Joulurekka kiertää Suomessa kymmenen paikkakuntaa

Helsinki la 8.12.

Oulu ti 11.12.

Rovaniemi ke 12.12.

Kuopio pe 14.12.

Jyväskylä la 15.12.

Tuuri ti 18.12.

Tampere ke 19.12.

Turku to 20.12.

Järvenpää pe 21.12.

Lahti la 22.12.

Joulurekkakiertueen tarkat paikat ja ajankohdat ovat osoitteessa: www.coke.fi/joulu