Alunperin Yhdysvalloista lähtöisin oleva IT-yritys Elek Rides etsii alkuvaiheessa pääkaupunkiseudulle 400 sähköauton haltijaa, joille Elek tarjoaa mahdollisuutta ansaita ajamalla kyytejä, joita yritys välittää älypuhelinsovelluksen avulla. Toiminta alkaa Helsingin keskusta-alueelta kun palveluun on liittynyt 20 kuljettajaa.

Elek Rides haastaa taksit ja Uberin sähköautoilla ja -pyörillä

Kaupunkialueilla sähköauto on kustannustehokkain ratkaisu

”Uusimmissa sähköautoissa on jo riittävän pitkä toimintamatka kyytipalvelukäyttöön” kertoo Elek-kyytipalvelun viestintäpäällikkö George Kaplan. ”Vaikka sähköautot ovat vielä hankintahinnaltaan korkeampia kuin vastaavat polttomoottoriautot, tulevat ne käytössä huomattavasti edullisemmaksi, varsinkin kun ajetaan paljon, kuten kyytipalveluissa” Kaplan jatkaa.

Elek Rides haastaa taksit ja Uberin sähköautoilla ja -pyörillä

Kuluttajien valinnat ohjaavat myös kyytipalveluita

Kysyntää kyydeille tulee pelkästään pääkaupunkiseudulla riittämään heti alussa jopa 400 sähköautolle, sillä suurin osa kuluttajista valitsee ympäristösyistä mieluiten sähköauton, jos se on helposti saatavilla eikä ole kalliimpi kuin muut vaihtoehdot.

”Palvelumme näyttää kyytien jakamisen uuden suunnan. Saasteettomat kulkuvälineet tulevat valtaamaan metropolit ja tämän ansiosta ilmansaasteet vähenevät merkittävästi ja suurkaupunkien ilmanlaatu paranee.” kertoo George Kaplan. ”Aloitamme puhtaalta pöydältä uudenlaisella konseptilla. Koska kaikki automme ovat 100% sähköisiä, on kaikilla kuljettajillamme sama, huomattavasti alhaisempi kulurakenne kuin kilpailijoilla, ja voimme siten tarjota heille parhaan ansaintamallin kyytipalveluissa” Kaplan jatkaa.

Elek tarjoaa kuljettajilleen mahdollisuuden hankkia sähköauton

Suomessa on rekisteröity vain n.1600 täyssähköautoa. Saadakseen tarvittavan määrän kuljettajia palveluun, Elek-kyytipalvelu on neuvotellut edulliset rahoituspaketit parhaiten kyytipalvelukäyttöön soveltuvalle mallille, Renault Zoelle. Rahoituspaketin hyödyntäjälle maksetaan ajomäärien mukaan kasvavaa bonusta, sekä ajoissa käytetty sähkö korvataan.

Elek-sovelluksesta voi tilata sähköautokyydin kolmessa eri hintaluokassa:

1. Edullinen kyyti pienellä autolla

2. Kyyti autolla, missä on tilaa tavaroille

3. Premium-kyyti sähköisellä edustusautolla

Lisäksi sovelluksesta voi myös valita sähköavusteisen polkupyörän. Polkupyörä toimitetaan tilaajalle ja päästyään perille matkustaja voi jättää pyörän mihin tahansa sopivaan paikkaan lukittuna. Palvelun liikkuva telakointiasema noutaa pyörän, ja toimittaa sen seuraavalle asiakkaalle.

Elek Rides haastaa taksit ja Uberin sähköautoilla ja -pyörillä