• Euroopan myydyin hyötyajoneuvomerkki Ford vahvistaa hyötyajoneuvomallistoaan esittelemällä täysin uuden Fiesta Vanin ja edistyksellistä liitettävyysteknologiaa Birminghamin Hyötyajoneuvonäyttelyssä.
  • Täysin uusi Fiesta Van on yrityksille suunnattu tyylikäs, kompakti ja taloudellinen pakettiauto, jossa on älykkäitä uusia kuljettajaa avustavia ja turvallisuusteknologioita.
  • Ford esittelee kaksi ensimmäistä FordPass Connect -modeemitekniikalla varustettua hyötyajoneuvoa. FordPass Connect -modeemiteknologia auttaa yrityksiä tehostamaan toimintaansa.
  • Kaupunkiajoon suunniteltuihin innovatiivisiin ratkaisuihin kuuluvat Lontoossa testikäytössä oleva Transit Custom plug-in-hybridi ja digitaalinen huoltokonsepti, joka takaa kustannustehokkaammat ja nopeammat toimitukset.
  • Uudessa Ranger Wildtrak X -avolava-autossa Performance Blue -ulkoväri yhdistyy ainutlaatuisesti mustiin yksityiskohtiin. Sisätiloissa on ylelliset, mustat nahkaverhoillut istuimet.

Ford esittelee täysin uuden Fiesta Vanin ja FordPass Connect -liitettävyysteknologian

BIRMINGHAM, Iso-Britannia, 26.4.2018 – Ford on esitellyt vuoden 2018 Birminghamin hyötyajoneuvonäyttelyssä täysin uuden Fiesta Vanin ja uudet liitettävyysteknologiat. Tämä vahvistaa yhtiön hyötyajoneuvojen markkinajohtajan asemaa Euroopassa entisestään.

Fiesta Van liittyy aikaisemmin esiteltyjen uuden sukupolven Ford Transit -mallien – uusi Transit Custom, Transit Connect ja Transit Courier – mukaan Fordin uuden sukupolven hyötyajoneuvoperheeseen ja tuo kaupunkikäyttöön suunniteltujen pienten pakettiautojen joukkoon luokkansa johtavan tuotteen. Täysin uusi Fiesta Van esitellään Suomessa vuonna 2019.

Täysin uusi Fiesta Van ja uusi Transit Connect ovat ensimmäiset hyötyajoneuvot, jotka on suunniteltu tehostamaan yritystoimintaa ja mukavuutta uuden FordPass Connect -modeemiteknologian avulla.

”Tietoliikenneyhteyksillä varustetut hyötyajoneuvot tarjoavat uusia mahdollisuuksia asiakkaillemme, ja Birminghamissa näkemämme on vain alkua”, kertoi Hans Schep, Euroopan hyötyajoneuvoista vastaava johtaja. ”Vahvan mallistomme avulla Ford on sitoutunut tarjoamaan tehokkaimpia ratkaisuja tavaroiden ja ihmisten kuljetukseen.”

Muita hyötyajoneuvonäyttelyn kohokohtia olivat innovatiiviset ratkaisut: Lontoossa testikäytössä oleva Transit Custom plug-in-hybridi ja digitaalinen huoltokonsepti, joka takaa kustannustehokkaammat ja nopeammat toimitukset. Ford esitteli myös uuden Ranger Wildtrak X -mallin, joka saapuu Suomeen loppuvuodesta 2018.

Ford on ollut viimeiset kolme vuotta myydyin hyötyajoneuvomerkki Euroopassa, ja se on vahvistanut asemaansa vuonna 2018. Ford-hyötyajoneuvoja on myyty maaliskuun loppuun mennessä 93 200 kappaletta, mikä on suurin vuoden ensimmäisen neljänneksen myyntimäärä vuoden 1993 jälkeen.*

Tyylikäs, kompakti ja taloudellinen – täysin uusi Fiesta Van

Fiesta Van on vastaus suureen kysyntään ja täydentää Fordin pakettiautomallistoa Euroopassa loppuvuodesta 2018. Suomen markkinoille täysin uusi Fiesta Van tulee vuonna 2019. Monia palkintoja voittaneeseen Fiesta-henkilöautoon perustuva täysin uusi Fiesta Van on tyylikäs, kompakti ja taloudellinen auto kaikenkokoisille yrityksille.

Uudessa mallissa on polttoainetaloudelliset moottorit, kaksi bensiinimoottoria – kolmesylinterinen 1,1-litrainen 85 hv ja 1,0-litrainen EcoBoost 125 hv – sekä 1,5-litrainen TDCi-dieselmoottori 85 hv ja 120 hv versioina.

Kolmiovisessa mallissa on kätevä tavaratila, jossa voi kuljettaa noin 1,0 kuutiometriä kuormaa ja lähes 1,3 metriä pitkiä tavaroita. Kantavuus on noin 500 kg. Tavaratilassa on komposiitti- ja verkkoväliseinä, sivuseinien verhoukset ovat kestävää materiaalia kuten myös tavaratilan kumilattia, jossa on neljä taitettavaa sidontakoukkua.

Täysin uuden Fiesta Vanin matkustamo tarjoaa mukavan työympäristön, jossa on tyylikkäät ja kulutusta kestävät materiaalit sekä Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä.

Apple CarPlayn ja Android Auton™ kanssa yhteensopivan SYNC 3 -järjestelmän voi valita valinnaisvarusteena, ja siinä on tablettia muistuttava 8-tuumainen värikosketusnäyttö. Ford SYNC AppLink -ominaisuutta hyödyntämällä kuljettajat voivat käyttää monia älypuhelimiensa sovelluksia auton ison näytön kautta, joihin kuuluvat nyt myös Waze traffic -sovellus ja Cisco WebEx.

Yritysasiakkaat hyötyvät liikkeellä ollessaan myös uuden FordPass Connect -modeemin mukavuudesta ja tehokkuudesta, joka tulee saataville myös täysin uuteen Fiesta Vaniin.

Fiesta-henkilöauton tavoin Fiesta Vanissa on lukuisia kuljettajaa avustavia teknologioita, kuten Fordin törmäyksenestoavustin jalankulkijan tunnistuksella, aktiivinen vakionopeudensäädin ja kuolleenkulman varoitusjärjestelmä (BLIS).

Monipuoliset teknologiat auttavat kuljettajia heidän päivittäisissä haasteissaan. Tällaisia järjestelmiä ovat mm. turvallista pysäköintiä helpottava aktiivinen pysäköintiavustin rinnakkaispysäköinti- ja risteävän liikenteen varoitustoiminnolla sekä säädettävä nopeudenrajoitin, joka auttaa välttämään ylinopeussakot.

Urheilullista tyyliä kaipaaville asiakkaille on tarjolla täysin uuden Fiesta Vanin Sport-malli, jossa on ainutlaatuinen Sport-korimuotoilusarja ja jopa 18 tuuman kevytmetallivanteet. Urheilullinen teema jatkuu matkustamossa, jossa on uudet Sport-istuimet ja verhoilumateriaalit, ainutlaatuinen ohjauspyörä, polkimet ja vaihteenvalitsin. Säädettävä nopeudenrajoitin ja kaistanpitoavustin ovat vakiovarusteita.

Täysin uuden Fiesta Vanin tilaukset alkavat Suomessa vuoden 2019 alussa ja toimitukset keväällä 2019.

FordPassConnect

Fordin strategia on laajentaa mobiililiitettävyyttä mallivalikoimaansa. Osana tätä strategiaa Ford esittelee Euroopassa ensimmäiset hyötyajoneuvomallinsa, joihin on saatavilla FordPass Connect -modeemiteknologia.

Uudessa Transit Connectissa ja täysin uudessa Fiesta Vanissa esitelty FordPass Connect mahdollistaa yrityskäyttäjille paremman liitettävyyden ja kommunikoinnin autonsa kanssa kuin koskaan aikaisemmin. FordPass Connect muuttaa auton liikkuvaksi Wi-Fi hotspotiksi, johon voi liittää jopa kymmenen Wi-Fi-laitetta. Täten reitit on entistä helpompi suunnitella mahdollisimman nopeiksi ja stressittömiksi mm. SYNC 3 -navigointijärjestelmän kautta tulevien reaaliaikaisten liikennetiedotteiden ansiosta.

Lisäksi FordPass Connect tarjoaa FordPass-sovelluksen kautta lukuisia ominaisuuksia, jotka parantavat auton käyttökokemusta ja tuottavuutta:

  • Vehicle Health Alerts kertoo, milloin huoltoa, kuten öljynvaihtoa, polttimoiden vaihtoa tai muita toimia tarvitaan.
  • Vehicle Status ilmoittaa mm. polttoaineen määrän, hälytysten tilan, rengaspaineen.
  • Door Lock- ja Unlock -toiminnon ansiosta auton ovet ja tavaratilan voi avata ja lukita etäkäytöllä.
  • Vehicle Locator auttaa kuljettajia löytämään autonsa ruuhkaisilla parkkipaikoilla tai työmaalla.

FordPass-sovellus on joustava, joten useampia autoja omistavat yritykset voivat olla FordPass Connect -järjestelmän sisältäviin autoihinsa yhteydessä joko yhden tai useamman FordPass-tilin kautta.

Innovatiivisia ratkaisuja tavaroiden kuljetukseen kaupungissa

Fordin osastolla Birminghamin hyötyajoneuvonäyttelyssä tuodaan esiin myös yrityksen innovatiivista suhtautumista kaupunkikuljetuksiin ja esitellään täysin uusia ratkaisuja kaupunkien keskustojen ilmanlaadun ja ruuhkien asettamiin haasteisiin.

Birminghamissa on esittelyssä Transit Custom plug-in-hybridi (PHEV) sähköauto, joka on yksi Lontoossa 12 kuukauden ajan asiakastestikäytössä olevista autoista. Testin aikana tutkitaan, miten hybridipakettiautot voivat auttaa ilmastotavoitteiden saavuttamisessa ja parantaa tuottavuutta kaupunkikäytössä.

Transit plug-in-hybridissä on edistyksellinen hybridijärjestelmä, jolla pyritään jopa 50 kilometrin päästöttömään toimintasäteeseen. Sähkömoottorin lisäksi autossa on useita palkintoja voittanut 1,0-litrainen Ford EcoBoost -bensiinimoottori, jolla auton toimintasädettä voidaan pidentää. Testiautossa on edistyksellinen telematiikkajärjestelmä, joka antaa reaaliaikaista tietoa pakettiauton suorituskyvystä. Lontoon Liikennelaitos on mukana testiprojektissa.

Yhteensä testissä on mukana 20 Transit plug-in-hybridiä, ja ne ovat kaupungissa toimivien yritysten käytössä. Kaikissa autoissa olevan paikannusteknologian avulla pystytään automaattisesti säätämään ajoneuvon asetuksia kunkin pakettiauton sijainnin perusteella.

Ison-Britannian rahoittama Advanced Propulsion Centre on tukenut testiautojen kehittämistä 4,7 miljoonalla punnalla. Tämän ansiosta Ford, yhteistyössä Prodrive Advanced Technology ja Revolve Technologies -yritysten kanssa, ovat saaneet pilottiautot oikeaan ympäristöön paljon aikaisemmassa vaiheessa. Täten saatua asiakaspalautetta voidaan hyödyntää Transit Custom plug-in-hybridin hienosäätämiseen ennen volyymituotannon aloittamista vuonna 2019.

Lisäksi esittelyssä on digitaalinen palvelukonsepti, joka on tarkoitettu tavaroiden ja palvelujen toimittajille kaupungeissa. Palvelu perustuu monimuotoiseen ratkaisuun, joka yhdistää pakettiautot, polkupyörälähetit ja kantajat kaupungin keskustassa. Tällä tehostetaan ja nopeutetaan tavaroiden viemistä asiakkaille perille asti. Ford pyrkii muodostamaan kumppaniverkoston Lontoossa pilotoimaan palvelua myöhemmin tänä vuonna.

Houkutteleva uusi Ranger Wildtrak X

Black Edition -mallin suosion seurauksena Ford esittelee uuden version Rangerista, joka on Euroopan myydyin avolava-auto.*

Näyttelyssä ensiesitellään uusi Ranger Wildtrak X, jossa on ainutlaatuisia ulkoisia ja sisätilojen ominaisuuksia. Ulkopuolen ominaisuuksia ovat Performance Blue -metalliväri, joka on ensimmäistä kertaa Wildtrak-lippulaivassa ja jota täydentävät mustat yksityiskohdat, kuten jäähdyttimen säleikkö, lavakaari, kattokaiteet, astinlaudat, kevytmetallivanteet ja Wildtrak-mallimerkintä sekä rullattava ja lukittava lavapeite.

Autossa on mustat nahkaverhoillut istuimet, joissa on River Rock -harmaat tikkaukset. Wildtrak X on saatavana Double Cab -korimallina, ja siinä on Rangerin tehokas 3,2-litrainen 200 hv TDCi -dieselmoottori, kuusivaihteinen automaattivaihteisto ja 4×4-neliveto. Auton keskikulutus on 8,8 l/100 km, ja CO2-hiilidioksidipäästöt 231 g/km.*** Suomessa tilaukset ovat mahdollisia alkukesän aikana ja toimitukset alkavat vuoden 2018 lopussa.