Vääksyn Betoni Teamin Matti Leiviskä starttaa omassa lähdössään kärkipaikalle. Konnekuljetus Teamin Juho Sutinen seuraa lähimpänä. Kuva: Ramirent JM SM-Liiga 2018 tiedotus.

JM SM-liiga starttasi Oulussa

Jokamiehenluokan joukkueiden SM-kilpailun ensimmäinen päivä ja ensimmäiset 72 lähtöä ajettiin lauantaina Oulun OuluZonen radalla. Lakeuden urheiluautoilijoiden järjestämässä kilpailussa 18:sta joukkueesta karsittiin 12 kovinta porukkaa sunnuntain finaalikarsintoihin ja finaaleihin. Lauantain alkukarsinnassa joukkueet oli jaettu kolmeen lohkoon.

A-lohkossa päivää hallitsi Satakunnan urheiluautoilijoiden Team Rajala Motorsport. Joni-Pekka Rajalan johtama joukkue saalisti peräti 15 lähtövoittoa. Jatkoon selvisivät myös Nivala urheiluautoilijoiden EDUX Team, Scuderia Palas-seuran Team Huliswood sekä Kuusamon urheiluautoilijoiden Koillismaan Soodapuhallus Team.

B-lohkossa taistelu kärkisijoista oli huipputasaista. Kokemäen urheiluautoilijoiden Team Kuhmuset vei lohkovoiton neljän pisteen erolla seuraavaan kolmeen joukkueeseen. Rauman urheiluautoilijoiden Alsecco Team, Konginkankaan urheiluautoilijoiden Lattiapinnoite.fi ja Lapuan urheiluautoilijoiden PRP Racing Team keräsivät kaikki tasamäärän pisteitä. Sijoitukset ratkottiin lähtövoittojen lukumäärän mukaan.

C-lohkossa voitosta taistelivat Pellon moottorikerhon Vääksyn Betoni Team ja Konneveden moottorikerhon Konnekuljetus Team. Ratkaisu jäi viimeisen lähdön varaan, jossa Vääksyn Betoni-tiimin Janne Viitikko vei voiton Konnekuljetustiimin Juho Sutisesta. C-lohkosta jatkoon menivät myös Vakka-Suomen urheiluautoilijoiden AMS-Team sekä Vetelin urheiluautoilijoiden Koneistus Pollari Team.

Päivän kovimman pistemäärän kerännyt kuljettaja oli viisi starttia urakoinut PRP Racing teamin Esa Ketomäki. Hän ajoi ruutulipulle neljä kertaa ensimmäisenä ja kerran kolmantena.

Kilpailu jatkuu sunnuntaina kello 10 finaalikarsinnoilla.

Teksti: Ramirent JM SM-Liiga 2018 tiedotus

JM SM-liiga starttasi Oulussa - viimeinen kisapäivä ratkaisee Road Racingin SM-mitalit

Kuvassa Superstock 600 –luokan kärkeä, järjestyksessä Peetu Paavilainen, Kimi Patova, Felix Nässi, Vertti Takala, Sami Penna ja Peter Paloranta. Kuva: Road Racing SM-sarja tiedotus

Viimeinen kisapäivä ratkaisee Road Racingin SM-mitalit

Tänään ajettiin Motoparkin radalla Virtasalmella kauden viimeisen SM-osakilpailun ensimmäiset kilpalähdöt. Molemmissa SM-luokissa kaikki mitalisijat ovat vielä auki ja piste-erot kuskien välillä pienet. Huomenna ajettavat kauden viimeiset lähdöt ovat täynnä latausta, sillä vasta huomenna ruutulipun heiluessa varmistuvat Superbike- ja Superstock 600 -luokkien mestarit ja mitalistit.

Tänään Superbike-luokassa ei nähty kovaa voittokamppailua. Pisteissä kolmannelta sijalta päivän kisaan startannut Ville Valtonen ohitti lähdöstä kärkeen ampaisseen Jani Rätön ja kiskoi eroa tasaisesti maaliin saakka. Pistejohdosta startannut Rättö piti vakaalla otteella kakkostilan eikä kolmanneksi ajanut Mika Hautala päässyt ohitusetäisyydelle.

Tämä kolmikko on vahvimmin kiinni kauden SM-mitaleissa mutta piste-erot huomiseen kisaan ovat pienet. Superbike-luokassa on siis isot panokset pelissä huomisen kisalähdössä.

Superstock 600 –luokassa sen sijaan käytiin kova kamppailu voitosta ja sijoituksista myös kärkikaksikon takana. Kisan alku mentiin vasta A-luokkaan nousseen Peetu Paavilaisen johdolla. Hänen perässään tiiviinä letkana tulivat Felix Nässi, Kimi Patova, Vertti Takala, Sami Penna ja Peter Paloranta.

Takala nousi tinkimättömällä ajolla Paavilaisen kantaan mutta joutui tekemään kovasti töitä ohituksen eteen. Sen jälkeen Paavilainen yritti vielä kerran ohitusta takaisin ykköspaikalle mutta Takala oli vahvempi. Vertti Takalan voitto oli osoitus miehen kovasta ajovireestä.

Konkari Sami Penna lämpesi hiukan hitaasti ja vasta kisan puolivälin kieppeillä Penna ylsi parhaaseen vauhtiinsa. Penna rutisti kisassa kolmanneksi ja hänen kannassaan Peter Paloranta kipusi neljänneksi. Huomiseen kilpailuun jää tässäkin luokassa huikea jännite, sillä Paloranta ja Takala lähtevät lähes tasapisteistä, pronssimitalissa ovat vahvimmin kiinni Jani Sulin ja Felix Nässi, hekin miltei samoilla pisteillä.

Veikkaus otti ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan kilpailut voittajavetokohteeksi. Motoparkin SM-osakilpailussa voittajavetokohteena on huominen Superbike-luokan kilpailulähtö.

Voittajavedossa pelataan kohteena olevan tapahtuman voittajia, määriteltyjä oikeita tulosyhdistelmiä tai tulosvaihtoehtoja. Pelin panos vaihtelee 0,20 – 100,00 euroon. Voittajavedon kertoimet voivat olla kiinteitä tai muuttuvia.

Teksti: Sami Salonen