Monacon ruhtinaskunnan ylellisyydestä tunnettu Monte Carlo mielletään eleganssin ja autourheilun paikaksi. ŠKODA on yltänyt moottoriurheiluhistoriansa suurimpiin voittoihin juuri kuuluisassa Monte Carlon rallissa. Jo vuonna 1936 ŠKODA valmisti rajoitetun 70 kappaleen erän autoja, joiden nimessä oli MONTE CARLO. ŠKODA valitsi vuonna 2011 saman nimen erityisen urheilullisille ja mustien yksityiskohtien koristamille erikoismalleilleen. Nyt tätä perinnettä jatkavat erikoismallit SCALA MONTE CARLO ja KAMIQ MONTE CARLO. Molemmat mallit esitellään syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä.

Monte Carlon ralli ja ŠKODA ovat liittyneet toisiinsa jo yli sadan vuoden ajan. Kun historian toinen Monte Carlo ajettiin vuonna 1912, Mladá Boleslavissa valmistetut autot olivat jo mukana. Vuonna 1936 ŠKODA POPULAR sijoittui luokassaan toiseksi ja aloitti MONTE CARLO -erikoismallien tarinan. Menestyksen innoittamana ŠKODA valmisti 70 kappaleen sarjan autoja, jotka suoraan pohjautuivat kyseiseen ralliautoon ja joiden nimessä ensimmäistä kertaa esiintyi MONTE CARLO.

Tasan 75 vuotta myöhemmin ŠKODA otti kuuluisan malliversionimen uudelleen käyttöön, kun toisen sukupolven Fabian sporttinen malliversio ŠKODA FABIA MONTE CARLO esiteltiin 2011. Malliversionimi säilytettiin myös Fabian nykyisessä kolmannen sukupolven mallistossa, jossa FABIA MONTE CARLO edelleen on se dynaamisin vaihtoehto. Vuosina 2014‒2019 tarjolla olivat MONTE CARLO -erikoismallit ŠKODA Citigosta, ŠKODA Rapidista ja ŠKODA Rapid Spacebackistä. ŠKODA YETI MONTE CARLO oli myynnissä vuosina 2015‒2017.

Menestystarinaa on jatkanut FABIA MONTE CARLO, ja nyt se saa seurakseen ŠKODA SCALA- ja ŠKODA KAMIQ -mallistoihin MONTE CARLO -erikoismallit. Sporttiset ja modernin elämäntyylin erikoismallit on nimetty Monacon ruhtinaskunnan Monte Carlo -nimisen hallintoalueen mukaan. Se on jo vuodesta 1911 tunnettu samannimisestä rallista, joka on kuuluisa legendaarisesta Sisteron-erikoiskokeesta ja Meri-Alppien vuoristosolan Col de Turini -reitistä. Erikoismallien monet mustat yksityiskohdat korostavat sporttisuutta ja lisäävät ulkonäköön vahvan dynaamisia piirteitä. Esimerkiksi ŠKODA SCALA MONTE CARLO -mallissa on mustat yksityiskohdat etuhelmassa ja ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO -mallissa mustat kattokaiteet. Molemmat uutuusmallit tunnistaa myös uudesta erikoismallimerkistä.

SCALA MONTE CARLO ja KAMIQ MONTE CARLO ensiesitellään Frankfurtin tämänvuotisessa autonäyttelyssä 10.‒22. syyskuuta 2019.

Lähde: News Cision