Red Bull KTM Factory Racing -tiimin Mika Kallio oli hyvässä vauhdissa ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokan Thaimaan MM-osakilpailun lauantain harjoituksissa, jotka ajettiin vesikelissä. Kuivalla radalla aika-ajossa Kallio kellotti 21:ksi nopeimman kierroksen.

Rankkasade pakotti järjestäjät siirtämään MM-kauden 15:nnen osakilpailun aikataulua myöhemmäksi Chang International Circuitilla lauantaina. Osakilpailun kolmannet harjoitukset käynnistettiin lopulta märällä radalla, mikä kuivui nopeasti. Kallio ajoi ainoastaan sadekelin renkailla, mutta muutama kuljettaja kävi harjoitusten lopulla kirjaamassa joukon nopeimmat kierrosajat slickseillä. 13:ksi parhaan kellotuksen tehnyt Kallio oli kymmenenneksi sijoittuneen Red Bull KTM Tech 3 -tiimin portugalilaisen Miguel Oliveiran jälkeen toiseksi vauhdikkain KTM-kuljettaja.

Kuivalla radalla ajetuissa neljänsissä harjoituksissa Kallio oli 18:ksi ja aika-ajossa 21:ksi nopein. Aika-ajossa hänen taakseen jäi toinen Red Bull KTM Tech 3 -tiimin kuljettaja, malesialainen Hafizh Syahrin. Oliveira oli 17:s ja Kallion Red Bull KTM Factory Racing -tiimikaveri, espanjalainen Pol Espargaro 11.

– Meillä on kilpailukykyinen vauhti vesikelissä, mikä on hyvä asia, Kallio aloitti.

– En kuitenkaan vain saa takarengasta toimimaan kuivalla. Pitoa ei löydy riittävästi mutkien jarrutuksissa eikä kiihdytyksissä ja mutkien keskivaiheetkin on hankala ajaa.

Rata-alueelle on ennustettu koko viikonlopuksi epävakaista säätä, mutta siitä ei ole varmuutta, osuuko sade sunnuntaina kilpailuun.

– Vesikeli on minulle parempi, vaikka silloin onkin haastavampaa ajaa kisa läpi kuin kuivalla. Säätilaa ei kannata kuitenkin enempää miettiä, vaan keskitymme pyöräni säätämiseen. Muutamme pyörän painopistettä ylemmäs, mitä kautta se ”elää” enemmän jarrutuksissa ja kiihdytyksissä. Haemme sitä kautta lisää pitoa takarenkaalle.

Kallio aika-ajon 21:s Thaimaan MotoGP-osakilpailussa

Mika Kallio ajaa kauden toisen MM-osakilpailunsa Thaimaassa. Kuva: Gold and Goose, KTM.

MotoGP-luokan aika-ajon kärkikolmikon muodostivat ranskalainen Fabio Quartararo sekä espanjalaiset Maverick Viñales ja Marc Marquez.

Tulokset, aika-ajo, la 5.10.2019
MotoGP
1. Fabio QUARTARARO, FRA, Petronas Yamaha SRT, Yamaha, 1’29.719
2. Maverick VIÑALES, SPA, Monster Energy Yamaha MotoGP, Yamaha, +0.106
3. Marc MARQUEZ, SPA, Repsol Honda Team Honda, +0.212
4. Franco MORBIDELLI, ITA, Petronas Yamaha SRT, Yamaha, +0.712
5. Danilo PETRUCCI, ITA, Ducati Team, Ducati, +0.803
…21. Mika KALLIO, FIN, Red Bull KTM Factory Racing, KTM, 1’31.849 / 1.164 *
*Kallio ajoi aika-ajoryhmässä Q1, sijojen 1-12 kuljettajat ryhmässä Q2.

Kaikki tulokset

Teksti: Mika Kallion tiedotus.