Kesäkuussa autoilijat etsivät tilaa. Se käy ilmi käytettyjä autoja myyvän Kamuxin verkkosivujen kävijätilastosta kesäkuussa. Farmarit kiilasivat kärkeen, ja Skodat kiinnostivat verkkosivukävijöitä

”Sekä Skoda Octavia että Skoda Superb kiinnostivat auton hankinta-aikeissa olevia kesäkuussa. Kamuxin teettämän Suomalaiset autokaupoilla tutkimuksen mukaan 42 prosenttia tällä hetkellä Skodan omistavista on melko merkkiuskollisia kyseiselle automerkille. Skodan omistava autoilija lähtee siis auton vaihtoa miettiessään yleensä harkitsemaan samanmerkkistä autoa”, Kamuxin maajohtaja Tommi Iiskonmäki kertoo.

Käytännöllisyys ohjaa korimallin valintaa

Farmarin suosiota selittää korimallin käytännöllisyys arjen ja vapaa-ajan tarpeissa. Lastenvaunut, kalastusvälineet, golf bägit ja mökkimatkojen tavarat kulkevat kaikki kätevästi farmarin kyydissä.

”Kesäkuussa farmareita etsittiin korimalleista ylivoimaisesti eniten, jopa neljä kertaa useammin kuin porrasperäautoja. Myös maasturit olivat kysytympiä kuin porrasperäautot. Tässä on varmaankin kyse myös siitä, että tänä kesänä koronakevään jälkeen lomasuunnitelmat keskittyvät kotimaan matkailun ympärille. Tilava menopeli mahdollistaa monia vapaa-ajan aktiviteetteja”, Iiskonmäki tiivistää.

Automerkeissä ja katsotuimmissa automalleissa Mercedes Benz on tähti. Muut saksalaiset merkit, BMW ja Volkswagen, seuraavat listan kärjessä.

”C-sarjan Mercedes Benz on kestosuosikki. Merkkiuskollisimmat autoilijat ovat tutkimuksemme mukaan BMW-kuskeja. Volkswagenia siivittää erityisesti Passatin vahva suosio”, Tommi Iiskonmäki tiivistää.

Kamux.fi:n kesäkuun katsotuimmat yksittäiset autot

 1. Wilson Tool Motorhome
 2. Mercedes Benz C
 3. Skoda Octavia
 4. Mercedes Benz S
 5. Volvo XC60
 6. Nissan Qashqai
 7. BMW 640
 8. Skoda Superb
 9. Mercedes Benz E
 10. Skoda Superb

Kamux.fi:n kesäkuun katsotuimmat automerkit

 1. Mercedes-Benz
 2. BMW
 3. Volkswagen
 4. Volvo
 5. Audi
 6. Toyota
 7. Skoda
 8. Ford
 9. Nissan
 10. Opel

Kamux.fi:n kesäkuun katsotuimmat automallit

 1. Mercedes-Benz, C-sarja
 2. Skoda Octavia
 3. Mercedes-Benz, E-sarja
 4. Volkswagen Passat
 5. Audi A4
 6. Volkswagen Golf
 7. Audi A6
 8. Volvo V70
 9. BMW 520
 10. Skoda Superb

Suomalaiset autokaupoilla -tutkimus toteutettiin Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 28.1.–2.2.2020. Kohderyhmänä olivat 18–70-vuotiaat suomalaiset, jotka omistavat ajokortin, joiden taloudessa on auto ja jotka vastaavat autohankinnoista. Tutkimuksen lopulliseen kohderyhmään kuului 1009 vastaajaa, ja otanta on kansallisesti edustava otos sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.