Tiesitkö, että työpaikalla käytetään yli 14 000 kemiallista tuotetta? Monet näistä kemikaaleista voivat olla haitallisia, jos niitä ei käsitellä asianmukaisesti, ja niillä voi olla kauhistuttavia seurauksia ihmisten terveydelle. Siksi on tärkeää tietää kemikaaliturvallisuudesta ja siitä, miten pysyä turvassa työpaikalla. Tässä artikkelissa keskustelemme kemikaalirekistereistä ja kemikaalien turvallisesta käsittelystä työpaikalla sekä annamme vinkkejä yleisesti työturvallisuudesta. Pysy turvassa äläkä jätä mitään sattuman varaan!

Yksi parhaista tavoista pysyä turvassa työpaikalla on olla tietoinen vaaroista, joita kemikaalit voivat aiheuttaa. On tärkeää tietää, mitä kemikaaleja työpaikallasi on ja miten niitä käsitellään turvallisesti. Tätä varten tarvitset kemikaalirekisteri. Kemikaalirekisteri on luettelo kaikista työpaikalla olevista kemikaaleista. Tässä luettelossa olisi oltava kemikaalin nimi, sen vaaraluokka ja kaikki muut tärkeät tiedot. On tärkeää pitää tämä luettelo ajan tasalla, joten muista lisätä rekisteriin uusia kemikaaleja, kun ne tuodaan työpaikalle, jotta sinulla ei ole ongelmia, kun työntekijät aloittavat työskentelyn niiden kanssa.

Jos työskentelet vaarallisen kemikaalin kanssa, tärkeintä on tietää, miten kemikaalia käsitellään turvallisesti. Kun työskentelet kemikaalin kanssa, lue aina etiketti ja käyttöturvallisuustiedote. Käyttöturvallisuustiedote sisältää tärkeää tietoa kemikaalin vaaroista ja sen turvallisesta käsittelystä. On myös tärkeää käyttää oikeita henkilökohtaisia suojavarusteita työskennellessäsi vaarallisen kemikaalin kanssa. Henkilökohtaisiin suojavarusteisiin kuuluvat esimerkiksi käsineet, suojalasit ja hengityssuojaimet.

Kukaan ei halua kohdata kemiallista vuotoa. Sinä, perheesi tai työtoverisi voitte olla vaarassa loukkaantua kemiallisen vuodon vaikutuksista, jos on altistuneita henkilöitä; näitä onnettomuuksia voidaan kuitenkin ennaltaehkäistä, etteivät ne tapahdu alun perinkään! On tärkeää tietää, miten siistiytyä kunnolla sen jälkeen, kun joku on altistunut, ja että hänellä on myös hätäsuunnitelma ennen kuin mitään tapahtuu – mukaan lukien se, mitä kaikkien pitäisi tehdä kussakin vaiheessa riippuen siitä, mihin heidän velvoitteensa tarkalleen ottaen kuuluvat onnettomuuden hillitsemiseen tai sen ympärillä olevan alueen turvaamiseen.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit pysyä turvassa työpaikalla ja välttää mahdolliset onnettomuudet. Sen lisäksi, että noudatat näitä antamiamme vinkkejä, voit kokeilla tiettyä ohjelmistotyökalua, jonka avulla voit tehdä tästä prosessista helpomman ja turvallisemman.

Oma virtuaalinen turvallisuusavustajasi

Kemikaali- ja työturvallisuudesta on yleensä helppo antaa yksinkertaisia vinkkejä, mutta niitä ei ole niin helppo seurata, etenkään 100 % tarkkuudella. On vaikea seurata kaikkea, mikä voi mennä pieleen työpaikalla varsinkin, jos työpaikalla on kyse vaarallisten koneiden ja/tai kemikaalien käsittelystä.

Tämän vuoksi yritys päätti, että heidän on annettava auttava käsi muille yrityksille. Yhtiön nimi on Ecoonline.fi. Heidän työturvallisuusohjelmistonsa on helppokäyttöinen työkalu, joka auttaa pitämään työpaikkasi turvassa. Ecoonline.fi avulla voit luoda mukautettuja käyttöturvallisuustiedotteita, seurata työntekijöiden koulutusta, varmistaa kemikaaliturvallisuus ja paljon muuta. Heidän all-in-one-työkalunsa tarjoaa myös automaattisia raportteja, tapahtumaraportteja ja kemikaalirekisterin. Tämä työkalu on välttämätön kaikille työpaikoille, jotka käyttävät vaarallisia kemikaaleja tai ovat vaarallisia missä tahansa muussa muodossa tai muodossa. Pysy turvassa Ecoonline.fi kanssa!