Autokonserni Laakkonen ja Delta Auto Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Laakkonen ostaa Delta Bavarian liiketoiminnat Lahdessa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.

Laakkonen ostaa Delta Bavarian liiketoiminnan ja vahvistaa asemaansa Suomen suurimpana BMW-jälleenmyyjänä

Liiketoimintakauppa vahvistaa Laakkosen asemaa suurimpana BMW-jälleenmyyjänä Suomessa.
Kaupan toteutumisen jälkeen Laakkosella on BMW-liikkeet Espoossa, Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa ja Lappeenrannassa.

Lahden, Kouvolan ja Lappeenrannan BMW automyynti- ja jälkimarkkinointipalvelut siirtyvät kaupan myötä Laakkoselle 1.6.2018 alkaen. Delta Bavarian henkilökunta siirtyy samassa yhteydessä Laakkosen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Liiketoimintakauppa edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksymisen.

”Laakkonen on tehnyt tiivistä yhteistyötä BMW-merkin kanssa lähes kolmen vuosikymmenen ajan Suomessa. BMW-verkostomme laajentuminen luo meille entistä paremmat mahdollisuudet palvella BMW asiakaskuntaamme Suomessa ja kehittää merkin palveluja kokonaisvaltaisesti asiakkaidemme eduksi. Liiketoiminnan siirto pyritään toteuttamaan siten, että siitä ei aiheudu katkoksia asiakaspalveluun.”, sanoo Laakkonen autokonsernin toimitusjohtaja Tero Panhelainen.

Delta Auto keskittyy jatkossa muiden edustamiensa automerkkien liiketoiminnan kehittämiseen 17 paikkakunnalla. Lahdessa toiminta jatkuu KIA-jälleenmyyjänä ja Kouvolassa sekä Lappeenrannassa Kian ja Mitsubishin merkeissä.

”Delta Bavarian liiketoiminnan myynti on osa Delta Auton kehitysohjelmaa ja vapauttaa pääomaa muun liiketoimintamme kehittämiseen”, toteaa Delta Auton toimitusjohtaja Pekka Ryynälä.