Koko MINIn 60-vuotisen historian ajan John Cooper Works -mallit ovat saaneet autointoilijat syttymään. Nyt MINI John Cooper Works Clubman ja MINI John Cooper Works Countryman -nelivetomalleja on piristetty uusilla urheilullisilla ominaisuuksilla ja reippaalla tehon nostolla 306 hevosvoimaan.

Autourheilulegenda John Cooper vei MINIt kilparadoille menestyksekkäästi. Tämän vuoksi urheilullisimmat MINIt käyttävät edelleen mallinimiä ”Cooper S” tai ”John Cooper Works”.

Molempien uutuusmallien uusi nelisylinterinen kaksilitrainen moottori on MINIn historian tehokkain moottori julkisille teille tarkoitettuun autoon. Moottorin teho on kasvanut useilla uudistuksilla 75 hevosvoimaa 306 hevosvoimaan, ja vääntöä on lisätty 100 Nm aiemmasta. Moottori tuottaa vääntöä 450 Nm laajalla kierrosalueella 1 750–4 500.

Uusi kahdeksanportainen automaattivaihteisto, etuakselin mekaaninen tasauspyörästön lukko ja ALL4-neliveto siivittävät huipputehokkaan Clubman-mallin nollasta sataan kilometriin tunnissa 4,9 sekunnissa ja Countrymanin 5,1 sekunnissa. Aiemmista huipuista on viilattu pois 1,4 ja 1,5 sekuntia.

Auton alusta, iskunvaimentimet, jarrujärjestelmä, pakoputkisto (jossa hiukkassuodatin) on päivitetty ajamisen nautinnon lisäämiseksi ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Molemmat mallit on uudistettu ulkoa ja sisältä. Näkyvimmät yksityiskohdat ovat uudet led-matriisiajovalot edessä ja takana. Clubman-mallin takavalossa on klassinen Union Jack-muotoilu. Auton luonnetta vahvistavat niskatuelliset urheiluistuimet, antrasiitinvärinen sisäkatto ja lukuiset urheilulliset yksityiskohdat ratissa ja vaihdevivussa.

MINI John Cooper Works Clubmanin and MINI John Cooper Works Countrymanin tuotanto käynnistyy heinäkuussa. Niiden hinnoittelu on vielä avoin, mutta autojen myynnin ennakoidaan alkavan kesäkuussa Suomessa. Uutuusmallit täydentävät mallistoa, josta aiemmin tänä vuonna julkistettiin kolmiovinen ja avokattoinen malli. Nämä mallit ovat etuvetoisia, ja niiden moottoriteho on 231 hevosvoimaa.

MINI julkistaa ensimmäinen täyssähköisen MINIn myöhemmin tänä vuonna mallinimellä MINI Cooper S E. MINI julkistaa vielä tehokkaamman John Cooper Works GP -mallin ensi vuonna.