Garmin esitteli uudet Vieo RV 752-, Vieo RV 852- ja Vieo RV 1052 -laitteet, jotka muodostavat matkailuautoihin tarkoitetun täysin integroidun tietoviihdejärjestelmän. 7, 8 tai 10 tuuman kannettavalla kosketusnäytöllä saatavissa olevassa Vieo -tuotesarjassa yhdistyvät matkailuauto­käyttöön suunnatut Garmin -navigointitoiminnot, korkeatasoinen FUSION® -äänentoisto-/viihde­laitejärjestelmä ja valinnainen EmpirBus-teknologia, jolla hallitaan ja valvotaan matkailuauto­järjestelmiä. Tien päällä uusi Vieo RV 52 Stereo Dock -telakka toimii täysin integroidun matkailuautojen tietoviihdejärjestelmän kotiasemana, joka antaa virtaa näyttöön. Telakka on yhteensopiva kaikkien Vieo -sarjaan kuuluvien kannettavien kosketusnäyttöjen kanssa.

Niin lyhyillä viikonloppureissuilla kuin pitkillä lomamatkoillakin asiakkaat saavat kaiken ilon irti matkustamisesta Vieo -matkailuauton tietoviihdejärjestelmän korkealuokkaisten teknisten ominaisuuksien ja erinomaisten navigointitoimintojen ansiosta. Koska matkailuautokäyttöön tarkoitetut navigointitoiminnot, viihdelaitejärjestelmä, valinnainen ajoneuvon järjestelmähallinta ja kameranäyttöominaisuudet löytyvät yhdestä ja samasta paketista, ajo- ja viihdekokemus on helppo räätälöidä kunkin kuljettajan maun mukaiseksi matkan määränpäästä riippumatta.

Vieo 752-, Vieo 852- ja Vieo 1052 -laitteiden matkailuautokäyttöön tarkoitetut Garmin- navigointitoiminnot, kuten hands-free -äänikehotteet, matkailuautoreititys ja vaarallisia mutkia, nopeusrajoituksen muutoksia, tasoristeyksiä, jne. koskevat varoitukset kuljettajalle, parantavat ja helpottavat navigointia. Vieo -tietoviihdealusta tarjoaa lisäksi matkailuautoihin tarkoitettuja turvallisuusominaisuuksia, mm. varoitus kuljettajan väsymisestä, aktiivinen kaista-avustin ja kehittyneen kuljettajan tukijärjestelmän (ADAS) toiminnot.1 Laite on varustettu neljällä kamera­sisääntulolla peruutuskameraa, etukameraa ja suuntavilkulla aktivoitavia katvealuenäyttöjä varten.

Vieo -sarjan laitteet ovat valmiita matkaan lähtöön. Niihin on esiladattu kattavat ACSI-, Campercontact- ja Trailer’s Park -hakemistot, ja laitteet määrittävät parhaan reitin matkailuauton pituus-, korkeus- ja painotietojen avulla². Hyviä pysähdyspaikkoja voi etsiä TripAdvisorÒ-matkai­lija­suosituksista ja miljoonien FoursquareÒ -kohdepisteiden joukosta. Kun saavutaan leirintä­alueelle tai nähtävyydelle, näytön voi irrottaa alustasta ja käyttää kaukosäätimenä matkailuauton sisä- ja ulkopuolella. Kannettavalla näytöllä on helppo hallita langattomasti yhteensopivia ajoneuvo­järjes­­telmiä, kuten matkailuauton tasapainottaminen, slideout -seinäelementtien avaaminen, kaihtimien ja valaistuksen hallinta tai sähkö- ja polttoainetiedot.

Laitteessa on korkealuokkainen Fusion -äänentoisto, jossa on useita äänilähdevaihtoehtoja, mm. DAB, AM/FM -radio, AUX ja USB, sekä Apple AirPlay ja UPnP. Multi-Zone Technology™ -tekniikan avulla voi hallita balanssia, subwooferia ja äänenvoimakkuutta jopa neljällä erillisellä äänialueella. Jokaisen alueen voi nimetä erikseen, jolloin säätämistä vaativa alue on helppo tunnistaa. Säätö tapahtuu stereoista tai Fusion-Link -mobiilisovelluksen avulla. Fusion -laitteiden digitaalinen signaalinkäsittely (DSP) tarkoittaa, että Fusion -kaiuttimiin lähetetyn äänen pystyy optimoimaan kullakin alueella niin, että kuuntelu on mielekästä kaikissa ympäristöissä.

Kun Vieo -laite on pariliitetty yhteensopivaan älypuhelimeen, johon on ladattu Garmin Drive™-sovellus, älykkäät ilmoitukset, reaaliaikaiset liikennetiedot, säätiedotukset, jne. näkyvät suoraan näytöllä³.

Uusi Vieo RV mallisto on uusin Garmin -autonavigointituotesarja joka on suunniteltu erityisesti matkailuajoneuvoihin sekä raskaan liikenteen tarpeisiin. Fusion Entertainment ja EmpirBus ovat Garmin brändejä.

Vieo 752-, Vieo 852- ja Vieo 1052 -laitteiden suositushinnat 599-799€.

Saatavuus: Q2/2020.

Lisätietoja: garmin.fi sekä garmin.com/newsroom, facebook.com/garmin, twitter.com/garminnews, instagram.com/garmin,  youtube.com/garmin.

1 Vaatii etukamerarungon

2 Ei käytettävissä kaikilla alueilla. Matkailuauton tai -vaunun profiilitietojen syöttäminen ei takaa, että sen ominaisuudet otetaan huomioon kaikissa reittiehdotuksissa. Noudata aina liikennemerkkejä ja huomioi ajo-olosuhteet.

3 Toiminto on käytettävissä, kun Bluetooth-yhteydellä ja GPS:llä varustettuun yhteensopivaan älypuhelimeen on ladattu Garmin DriveÔ -sovellus; lisätiedot Garmin.com/driveapp. 

Garmin -yrityksen ovat perustaneet Gary Burrell ja Dr. Min Kao v. 1989, ja se on tänä päivänä yksi kokeneimmista GPS -tekniikan kehittäjistä ja tuotevalmistajista. Garmin suunnittelee, valmistaa, markkinoi ja myy navigointi-, viestintä- ja informaatiolaitteita ja -sovelluksia – joista useimmissa hyödynnetään GPS -tekniikkaa. Garmin -tuotteet on kehitetty käytettäviksi autoilu-, ulkoilu-, urheilu-, veneily- ja ilmailualoilla sekä OEM -sovelluksissa mobiilialustoilla ja langattoman teknii­kan avulla. Garmin Ltd. -yhtiö on rekisteröity Sveitsiin, ja sen suurimmat tytäryhtiöt sijaitse­vat Yhdys­valloissa, Taiwanissa ja Isossa-Britanniassa. Yhtiöllä on yhteensä yli 10.000 työntekijää Yhdys­vallois­sa, Taiwanissa ja Euroopassa. Korkeasta teknisestä osaamisesta huolehtivat yrityksessä työskentelevät yli 1.000 insinööriä. Garmin on vuodesta 1989 tähän päivään myynyt maailmanlaa­jui­sesti yli 200 miljoonaa navigointilaitetta. Garmin on ollut kannattava yritys perustamisestaan lähtien. Euroopassa Garminilla on oma toimipaikka Southamptonissa, Münchenissä, Wurzburgissa, Pariisissa, Barcelonassa, Milanossa, Lissabonissa, Grazissa, Brysselissä, Lohjalla ja muissa Pohjoismaissa. Muissa Euroopan maissa Garmin -tuotteiden jakelusta vastaavat tarkoin valitut maahantuojat, jotka huolehtivat myös markkinoinnista, tuotehallinnasta, karttapalveluista sekä jälleenmyyjä- ja loppuasiakastuesta. Kaikki toimitukset pohjoismaisille jälleenmyyjille tulevat Garmin Nordicin omasta logistiikkakeskuksesta, joka sijaitsee Allerødissä, Tanskassa. Lisätietoja: http://www.garmin.com/fi/