Suositun Opel Insignia -malliston moottorivalikoima on kasvanut tehokkaalla bensiiniversiolla. Uusi 1.6-litrainen, 200-hevosvoimainen moottori on tarjolla Insignia-malliston kaikkiin versioihin – Grand Sportiin, Sports Toureriin ja Country Toureriin.

Vuoden Talviauto 2018 -tittelin Tekniikan Maailman talviautovertailussa viime vuonna saanut Insignia-mallisto on entistä laajempi. Malliston uusin moottorivaihtoehto on 1.6-litrainen, 200-hevosvoimainen bensiinimoottori, joka on saatavana sekä kuusiportaisena manuaalivaihteisena että kuusinopeuksisena automaattivaihteistona. Automaattivaihteisessa Insigniassa on vakiovarusteena FlexRide-alusta, joka varmistaa parhaan mahdollisen hallittavuuden iskunvaimennusta säätämällä. Kuljettaja voi valita normaalin ajotilan sijaan joko matka-ajoon optimoidun ajotilan tai urheilullisemman ajamiseen soveltuvan ajotilan. Ajo-ohjelma mukauttaa valinnan mukaan muun muassa ohjaustuntoa ja kaasupolkimen vastetta.

Eloisassa, nelisylinterisessä bensiinimoottorissa on tehoa 147kW/200hv. Vääntöä on tarjolla 280 newtonmetriä välillä 1 650-4 500 r/min. Uutuusmoottorilla varustetun Insignian huippunopeus on 235 km/h ja kiihtyvyys nollasta 100 km/h nopeuteen vie vain 7,7 sekuntia. Hiukkaspäästöjen minimoimiseksi moottorissa on pakokaasujen hiukkassuodatin (GPF), joka varmistaa optimaalisen regeroinnin (eli hapettaa suodattimeen kertyneet partikkelit). Insignian 1.6-litrainen moottori täyttää jo nyt tiukat, syyskuussa voimaan tulevat Euro 6d-TEMP-päästöstandardit, johon kuuluu muun muassa todellisia ajonaikaisia päästöjä mittaava RDE-testimenetelmä. RDE-testi suoritetaan ajamalla oikeissa ajo-olosuhteissa teillä laboratorion sijaan.  

Insignia on houkuttava vaihtoehto niin yksityisasiakkaille kuin työsuhdeautoilijoille runsaan ja viimeisintä teknologiaa edustavien varusteiden ansiosta. Se on saatavana edistyksellisillä IntelliLux LED Matrix-valoilla ja palkituilla, ergonomisilla AGR-istuimilla. Insignian vakiovarusteluun kuuluu muun muassa aktiivinen kaistallapitoavustin, automaattinen hätäjarrutus alhaisissa nopeuksissa ja jalankulkijan tunnistusjärjestelmä. Lisävarustevalikoimaan kuuluvat muun muassa edistynyt pysäköintiavustin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja 360 asteen näkymän tarjoava kamerajärjestelmä.

Insignia on saanut paljon kiitosta erinomaisista tiloistaan, ja se onkin kilpailijoihin verrattuna yksi luokkansa suurimmista malleista niin pituudeltaan, leveydeltään kuin korkeudeltaan. Reilu akseliväli takaa pidemmillekin takamatkustajille erinomaiset jalkatilat ja pääntilaa on riittävästi. Sports Tourer- ja Country Tourer-malleissa tavaratila on kasvatettavissa 560 litrasta jopa 1 655 litraan, ja taittamalla takaistuimet alas tavaratilan pituus kasvaa jopa 2 005 millimetriin.