Opelin uusi konseptiauto on saanut nimen Opel GT X Experimental. Opelin pääjohtaja Michael Lohscheller raotti jo hieman konseptiauton keulan ilmettä, joka tarjoaa viitteitä tulevaisuudesta ja tulevien mallien muotoilukielestä. Konseptiauto julkistetaan kokonaisuudessaan myöhemmin tänä vuonna.

Brandiarvot German, approachable ja exciting ovat Opelille nyt tärkeämpiä kuin koskaan ennen. Nämä arvot tulevat näkymään kaikissa Opel-malleissa ja määrittelevät kaikkea tekemistä – niin tänään kuin tulevaisuudessakin.

”Meidän on noudatettava brändiarvojamme kaikessa, mitä teemme. Tämä pätee ideasta uuden mallin kehittämiseen ja toteuttamiseen ja on keskeinen osa PACE-suunnitelmaa”, sanoo Opelin johtaja Michael Lohscheller. ”Tämän takia halusin, että suunnittelutiimimme ja insinöörimme visualisoivat nämä arvot konseptiautoksi. Tuloksena syntynyt Opel GT X Experimental juhlii maailman ensi-iltaansa vielä ennen tämän vuoden loppua.”

Opel GT X Experimental antaa ensivaikutelman siitä, miltä Opel-mallit näyttävät 2020-luvun puolivälissä. Se on ensimmäinen malli, jolla on Opelin uudet kasvot. Opel GT X Experimental noudattaa Opel Compassiksi nimettyä uutta muotoilusuuntaa, jonka tärkeimmät elementit ovat kaksi ristikkäistä akselia. Pystyakselina toimii konepellin vahva keskilinja, ja vaaka-akseli muodostuu siivenmuotoisista ajovaloista. Keskipisteessä on Opelin legendaarinen ”Blitz”-logo.

Opelin uuden kasvot: uusi konseptimalli sai nimen Opel GT X Experimental

 

Ajovalot, turvajärjestelmiä avustavat kamerat ja anturit ovat saaneet kehykset ainutlaatuisesta muotoiluelementistä – tätä vahvasti moottoripyöräkypärän visiiriä muistuttavaa elementtiä kutsutaan nimellä ”Vizor”. Opel ”Vizor” esiintyy ensimmäistä kertaa GT X Experimentalissa ja antaa tulevaisuuden Opel-malleille uudet, erottuvat ja rohkeat kasvot.

On entistäkin selvempää, että Opel on nyt päästänyt uutta potentiaalia irti. Olemme olleet vasta yhden vuoden osana Groupe PSA -konsernia, ja esittelimme PACE!-suunnitelman yhdeksän kuukautta sitten. Tässä ajassa meistä on tullut paljon tehokkaampia ja meillä on vahva luotto tulevaisuuteemme. Hiljattain tiedotimme 502 miljoonan euron liikevoitosta ja 1,2 miljardin euron vapaasta kassavirrasta vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Olen erittäin ylpeä voidessani esitellä teille Opel GT X Experimental -mallin, joka kuvaa brändimme arvoja erinomaisesti. Perinteiset ominaisuudet kuten saksalainen tekniikka, täsmällisyys ja laatu yhdistyvät jännittäviin ja innovatiivisin ideoihin. Opel GT X Experimental kuvastaa kaikkia näitä ominaisuuksia, kertoi Lohscheller.

Uusi Opel GT X Experimental julkistetaan myöhemmin tänä vuonna. Sen nimessä korostuu se, että Opelilla on kehitetty konseptimalleja jo pitkään. Rüsselsheimista kotoisin oleva autonvalmistaja oli aikoinaan ensimmäinen eurooppalainen valmistaja, joka esitteli muotoilututkielman. Kyseessä oli urheilullinen Experimental GT vuonna 1965. Tällä vuosikymmenellä julkistetut Monza-konsepti (2013) ja GT-konsepti (2016) viitoittivat jo tietä tulevalle Opel GT X Experimentalille. Niissä molemmissa jalostuivat Opelin arvot sekä tehokkuus ja puhdas muotoilukieli.