Pesuainevaahdotin – Foam Lance  – Mikä ihmeen vaahdotin?

Pesuainevaahdotin – Foam Lance – Mikä ihmeen vaahdotin?

Foam Lance on painepesurin kanssa käytettävä pesuainevaahdotin, jota käytetään yksinkertaisesti pesuaineen levittämiseen. Sen tarkoitus on puhdistaa auto tai muu kohde mahdollisimman hyvin ennen varsinaista käsinpesua.

Vaahdotin on mullistanut auton käsinpesun täydellisesti. Autovahat, shampoot ja muut perinteiset autonpesutuotteet kehittyvät pienenpieni tipuaskel kerrallaan vuosikymmenten kuluessa, mutta aika ennen vaahdotinta ja sen jälkeen ovat kuin yö ja päivä! Tästä johtuen pesuainevaahdottimien suosio on räjähtänyt.

Mikä tekee vaahdottimesta niin huikean?

Vaahdottimen tehtävä on yhdessä sopivan aineen kanssa irrottaa auton ulkopinnoilta kaikki irrotettavissa oleva lika ilman kosketusta autoon, eli esipestä auto. Esipesu on pesuvaiheista tärkein, koska sillä minimoidaan silmäterän naarmuuntuminen käsinpesuvaiheessa. Kaikki esipesussa pois saatu kura on poissa maalipinnalta siinä vaiheessa kun autoa aletaan pesemään käsin.

Pelkällä vedellä tai muulla perinteisellä menetelmällä suoritettu esipesu on toki parempi kuin ei mitään, mutta se irrottaa todellisuudessa vain erittäin pienen osan irtoliasta ja pahimmassa tapauksessa puoli aavikollista hiekkaa jää pyörimään pesuvälineen ja maalipinnan väliin käsinpesuvaiheessa. Tällä keinoin toimittaessa pesunaarmujen syntyminen auton maali-/lakkapinnalle on varmaa.

Pesuainevaahdotin sen sijaan muodostaa esipesuaineesta, vedestä ja ilmasta kuohkean seoksen eli vaahdon, joka tarttuu pestäville pinnoille kuin vatkattu kerma kakkuun. Vaahdon valuminen pinnoilta maahan kestää useita minuutteja. Vaahdottimen ylivoima pesutehossa perustuukin nimenomaan moninkertaiseen vaikutusaikaan.

Vaahdottaminen on osoittautunut niin tehokkaaksi pesumenetelmäksi, että riittävän usein suoritettu vaahdotinpesu laadukasta esipesuainetta käyttäen riittää jopa yksinään pitämään auton yleisilmeen puhtaana. Vaahdottaminen on niin nopeaa ja mukavaa, että kynnys nopeaan huuhtaisuun on myös huomattavasti matalampi kuin perusteelliseen käsinpesuun!

Pesuainevaahdotin – Foam Lance – Mikä ihmeen vaahdotin?

Vaahdottimen käyttö

  1. Annostele esipesuainetta sellaisenaan vaahdottimen pulloon. Oikein käytettäessä ainetta kuluu n. 1-3 dl / pesukerta, aineesta ja auton koosta riippuen.
  2. Kierrä pullo kiinni vaahdotinlaitteeseen. Varmista samalla että vaahdottimen imuletku on paikallaan.
  3. Irrota painepesurin suihkuputki kahvasta ja kiinnitä vaahdotin sen tilalle. Yleensä suihkuputken irrotuskohta on jotakuinkin heti kahvan etupuolella.
  4. Säädä vaahdon paksuus sopivaksi vaahdotinlaitteen päällä olevaa mustaa säätöruuvia käyttäen. Optimaalinen vaahto on takertuvaa ja valuu mahdollisimman hitaasti. Liian laiha tai liian paksu seos valuu nopeasti maahan ja pesuteho jää vajaaksi.
  5. Säädä vaahdottimen viuhka sopivaksi vaahdottimen mustaa nokkaa kääntämällä. Rengaskoteloissa voi käyttää hieman kapeampaa viuhkaa, mutta leveä viuhka on toimivin muille alueille ja säästää pesuainetta.
  6. Levitä tasainen kerros joka puolelle autoa alaosista alkaen. Kerrostaminen ei paranna pesutehoa, sen sijaan liika vaahto valuu pois nopeammin ja pesuteho heikkenee.
  7. Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään, kuitenkin niin ettei vaahto pääse kuivahtamaan pintaan (vältä pesua suorassa auringonpaisteessa).
  8. Vaihda painepesurin suihkuputki takaisin paikoilleen ja huuhtele huolellisesti.
  9. Suosittelemme laskemaan vaahdottimesta käytön päätteeksi läpi pelkkää vettä, jotta pesuainejäämät eivät kuivu vaahdottimeen ja sen letkuun.

Autodude.fi
Autonhoito ABC