29. heinäkuuta. Suomen MM-ralli tarjosi etenkin lauantain ja sunnuntain osalta varsinaisen jännitysnäytelmän WRC2-luokassa. Lähes minuutin johdossa olleen Škoda Motorsportin tehdaskuljettajan Kalle Rovanperän iskunvaimennin tuli lauantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella konepellin läpi, mikä muutti voittoasetelmat Eerik Pietarisen hyväksi. 

Pietarinen Neste Rallin WRC2-luokan voittoon Škodallaan – Rovanperä taisteli kolmossijasta viimeiseen asti

Eerik Pietarinen ajoi WRC2-debyytissään voittoon suorastaan maagisella ajolla. Pietarinen ajoi kaikki erikoiskokeet yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa tasaisen varmasti ja rauhallisesti loppuun saakka. Voittomarginaali venyi toiseksi tulleeseen Jari Huttuseen lopulta yli minuuttiin.

– Nyt on hyvät fiilikset. Ajettiin hyviä aikoja kilpailun aikana useille pätkille. Viimeinen pätkä ajettiin normaalisti läpi ilman mitään riskiä, kertasi Pietarinen kilpailun jälkeen.

Rovanperä vannoi lauantaina epäonnisen erikoiskokeen jälkeen heidän rallinsa olleen tässä. Auto saatiin kuitenkin parsittua sen verran kasaan, että mies pystyi ajamaan lauantain viimeisenkin erikoiskokeen ja tuomaan Škodansa huoltoon paikattavaksi sunnuntaita varten. Ero kolmantena ajavaan Gus Greensmithiin oli tässä vaiheessa 46 sekuntia.

Sunnuntaipäivään Rovanperä lähti täydellä raivolla, ja kiri jo päivän ensimmäisellä erikoiskokeella huimat 15.2 sekuntia Greensmithiä kiinni. Viimeisen Ruuhinmäen erikoiskokeen mies tuli kuin tulessa, ja jäi maalissa ainoastaan 1,9 sekuntia Greensmithille.

– Voitosta ajettiin ja yritettiin ajaa varmasti, mutta se meni pilalle eilen. Ei tästä mitkään hyvät fiilikset voineet jäädä, mutta hyvä että saatiin nämä pisteet, totesi pettynyt Rovanperä maalissa.

Škoda-kuljettajista Emil Lindholm oli myös hyvässä vauhdissa koko viikonlopun, mutta perjantaiaamun ulosajo pudotti miehen tuloslistassa vasta kymmenenneksi.

Epäviralliset lopputulokset EK 23/23 jälkeen, WRC2-luokka
1. Eerik Pietarinen (FIN)) 2:45:18.4
2. Jari Huttunen (FIN) +1:06.8
3. Gus Greensmith (GBR) +2:34.9
4. Kalle Rovanperä (FIN) +2:36.8
5. Pierre Louis Loubet (FRA) +4:05.0
6. Benito Guerra (ITA) +11:22.2
7. Hiroki Arai (JPN) +21:25.3
8. Fabio Andolfi (ITA) +32:50.2
9. Simone Tempestini (ROU) +45:47.1
10. Emil Lindholm (FIN) +1:00:34.0