ŠKODA SCALA ja uusi sisätilakonsepti

Muotoiluluonnos antaa esimakua uuden ŠKODA SCALA -mallin sisätilasta. Uusi perhekokoluokan automalli on ensimmäinen ŠKODA-malli, jossa on uusimman sukupolven tietoviihdejärjestelmät ja kuljettajan välittömään näkökenttään korkealle sijoitettu näyttö. Tarjolla olevassa muunneltavassa digitaalisessa Virtual Cockpit -mittaristossa on perheautokokoluokan suurin näyttö. Uusien sisätilan koristelistojen ja ensiluokkaisten materiaalien lisäksi ŠKODA SCALA tarjoaa myös reilun väljät sisätilat ja oman kokoluokkansa suurimman tavaratilan: 467 litraa.

Uuden ŠKODA-mallin sisätilakonsepti noudattaa ŠKODA VISION RS -konseptiauton viitoittamaa tietä. Uuden ŠKODA SCALA -mallin myötä tämä tunteisiin vetoava design toteutetaan ensimmäistä kertaa ŠKODA-sarjatuotantomallissa. Täysin uudenlainen mittaristo mukailee saumattomasti ulkopuolen jännittävää muotokieltä. Korkealle sijoitettua näyttöä kehystävä muotolinja myötäilee konepellin muotoja luoden näytön alapuolelle ergonomisen rannetuen kosketusnäytön miellyttävää käyttöä varten. Kojelaudan ja ovien koristelistojen pehmeissä pinnoissa on kookkaita kuvioita ja uusi erityinen pintakuviointi. Ne jäljittelevät kristallimaisia piirteitä ja määrittävät ŠKODA-automerkin tyylin tulevaisuudessa.

Tunnelmavalaistuksen valkoinen tai punainen valo sekä lämpimät värisävyt ja tyylikkäät kontrastiompeleet istuinverhoiluissa varmistavat ŠKODA SCALA -mallin sisätilan miellyttävän tunnelman. Lisäksi tarjolla on hienostuneesta Suedia-mikrokuitukankaasta valmistettu istuinverhoilu. ŠKODA-autoille ominaiseen tapaan sisätilat ovat uskomattoman väljät. Tämä on pitkän 2 649 mm:n akselivälin ansiota. Se mahdollistaa takamatkustajille ylellisen polvitilan kokoluokassaan. Takamatkustajat nauttivat lisäksi väljästä pääntilasta, joka on 982 mm. Myös 467-litraisella tavaratilallaan ŠKODA SCALA sijoittuu oman kokoluokkansa kärkipaikalle. Takaistuimien selkänojien kääntäminen alas suurentaa tavaratilan 1 410 litraan.

ŠKODA SCALA on kokoluokkansa priimus myös näytön koon suhteen. Esimerkiksi tarjolla olevassa muunneltavassa digitaalisessa Virtual Cockpit -mittaristossa on 10,25-tuumainen näyttö. Siinä on viisi eri näkymävaihtoehtoa, joista kuljettaja voi valita mieleisensä. Saatavilla olevat tietoviihdejärjestelmät perustuvat uusimman sukupolven MIB-järjestelmään. Niissä on jopa 9,2-tuumainen kosketusnäyttö, joka sijaitsee korkealla kuljettajan välittömässä näkökentässä.

ŠKODA Connect -mobiilipalvelujen uuden sukupolven myötä auton keskuslukitus voidaan avata ja lukita älypuhelimen etäkäyttötoiminnolla. Tietoviihdejärjestelmän ohjelmiston tai navigoinnin kartan päivitykset sujuvat kuten Over the Air -päivitykset älypuhelimessa. Kaikki ŠKODA SCALA -mallit ovat ensimmäisinä ŠKODA-autoina aina verkossa.

Lukuisat avustinjärjestelmät varmistavat yhdessä useiden erilaisten passiivisten turvajärjestelmien kanssa, että ŠKODA SCALA -mallin turvallisuus on ensiluokkaista tasoa.

Uusi hatchback ensiesitellään 6. joulukuuta 2018 Tel Avivissa.