Mladá Boleslav / Weiterstadt 6. helmikuuta 2020. Saksalaisen auto motor und sport -autolehden lukijat ovat tehneet päätöksensä: ŠKODA OCTAVIA ja ŠKODA SUPERB kuuluvat molemmat Paras auto -lukijaäänestyksen voittajiin. OCTAVIA sai annetuista äänistä 15,4 prosenttia ja varmisti siten Saksan suosituimman tuontiauton tittelin perheautokokoluokassa jo kahdeksatta kertaa. Äänestykseen osallistuneista 17,9 prosenttia antoi äänensä ŠKODA Superbille, minkä ansiosta se palkittiin parhaana keskikokoluokan tuontiautona.

Stuttgartissa järjestetyssä palkintoseremoniassa ŠKODA AUTON pääjohtaja Bernhard Maier totesi: ”Iloitsemme näistä kahdesta voitosta. Palkinto on upea tunnustus OCTAVIA-mallille, joka on ŠKODA-mallistomme keulakuva. SUPERB-mallin saavuttama voitto on puolestaan todiste siitä, että olemme vastanneet malliuudistuksella täydellisesti asiakkaidemme toiveisiin. Haluan kiittää kaikkia lukijoita, jotka äänestivät näitä kahta ŠKODA-mallia. Nämä palkinnot toimivat erinomaisina kannustimina koko ŠKODA-tiimille. Jatkamme määrätietoisesti samaa rataa!”

Tämä oli 44. kerta, kun saksalainen auto, motor und sport -autolehti pyysi lukijoitaan valitsemaan omat suosikkinsa yhdessätoista eri kategoriassa. Automalleja oli kaiken kaikkiaan 387. Paras auto -lukijaäänestykseen osallistui yhteensä noin 103 000 henkilöä.

Vain päiviä ennen palkintojenjakotilaisuutta asiakkaat pääsivät aloittamaan OCTAVIA-autojen tilaukset Saksassa. Škodan menestysmallista tulee ensin myyntiin Combi-farmarimalli, ja muutamia viikkoja myöhemmin mallisto täydentyy Liftback-mallilla. Myydyimmän ŠKODA-mallin uusi sukupolvi on edeltäjäänsä tilavampi, turvallisempi, liitettävyysmahdollisuuksiltaan runsaampi ja tunteita herättävämpi kuin koskaan aiemmin. OCTAVIA asettaa jälleen kerran oman kokoluokkansa uudet mittapuut, ja sillä on kaikki edellytykset jatkaa edeltäjiensä upeaa menestystarinaa: noin 400 000 kappaleen vuosittainen myyntimäärä tekee Octaviasta yhden Euroopan suosituimmista autoista. Tähän mennessä Škodan suosituinta automallia on valmistettu kaikkiaan lähes seitsemän miljoonaa kappaletta.

ŠKODA SUPERB sai viime vuonna laajamittaisen päivityksen. Škodan lippulaivamalli on nyt hienostuneempi, modernimpi ja tilavampi kuin koskaan aiemmin. Matrix LED -ajovalot ja entistä kattavampi valikoima innovatiivisia avustinjärjestelmiä ovat esimerkkejä lukuisista teknisistä kohokohdista, jotka tekevät Superbista yhden oman autokokoluokkansa turvallisimmista ja mukavimmista autoista. Ensimmäistä kertaa saatavilla on nyt myös ladattava hybridi SUPERB iV. Superbin menestyksellä on ollut merkittävä vaikutus Škodan jatkuvaan kasvuun: maaliskuussa 2015 lanseerattua kolmannen sukupolven Superbia on tehty nyt jo 500 000 kappaletta. Tähän mennessä Škodan huippumallia on valmistettu kaikkiaan noin 1,25 miljoonaa kappaletta.