Euro NCAP on kruunannut täysin uuden, seitsemännen sukupolven Lexus ES -mallin Best in Class -malliksi kategorioissa iso perheauto (“Large Family Car”) ja hybridi (“Hybrid and Electric”).

Lexus ES saavutti aiemmin tänä vuonna täyden viiden tähden tuloksen Euro NCAP -törmäystesteissä. Vuonna 2018 testikriteerit ovat olleet tähänastisen testaushistorian tiukimmat, sillä niissä on mukana mm. polkupyöräilijät huomioiva törmäyksenestojärjestelmä. ES saavutti erinomaisen tuloksen – keskiarvo oli 86,25 pistettä.

Uusi ES on turvallisuuden perikuva: Lexuksen uusin aktiiviset turvavarusteet yhteen kokoava Lexus Safety System + -järjestelmä, kymmenen turvatyynyä ja erittäin jäykkä GA-K -pohjarakenne muodostavat erinomaisen yhtälön.

Lexus Safety System + -järjestelmän uusin versio tarjoaa uusia ominaisuuksia, joiden avulla voidaan lisätä niin kuljettajan, matkustajien kuin auton ulkopuolisten turvallisuutta parhaimmillaan estäen onnettomuuksien syntyä. Uusiin ominaisuuksiin kuuluu mm. polkupyöräilijöiden tunnistus valoisassa ympäristössä sekä jalankulkijoiden tunnistus myös yöaikaan. Lexus Co-Drive -toiminto tarjoaa jo nyt SAE tason 2 automaattisen ajamisen edut yhdistämällä mukautuvan vakionopeussäätimen sekä kaistallapitotoiminnon. Kaikkien näiden ominaisuuksien tarkoitus on lisätä turvallisuutta samalla kun auto on edelleen kuljettajan hallinnassa. 

Lexus Safety System + -järjestelmä on saatavilla 99 % kaikista Euroopassa myytävistä Lexus-malleista ja siten toteutetaan konkreettisesti Lexuksen sitoutumista kehittyneiden turvavarusteiden tarjoamisesta koko mallistoonsa.

Täysin uuden ES-mallin ennakkomyynti on käynnissä, ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen alkuvuodesta 2019.

Lisätietoja täysin uudesta Lexus ES -mallista: www.lexus.fi/es

Lisätietoja Euro NCAP -törmäystestauksesta: www.euroncap.com