BMW laajentaa 2-sarjan mallistoaan uudella urheilullisella Gran Coupé -mallilla. Neliovinen Gran Coupé on erinomainen ajaa edistyksellisen tekniikan ansiosta, ja älykäs puheohjaus mahdollistaa jopa ajoneuvon kanssa keskustelun.

BMW tuo mallistoonsa uuden 2-sarjan Gran Coupén: näyttävyyttä, urheilullisuutta ja käytännöllisyyttä samassa paketissa. Gran Coupé vetoaa erityisesti nuoriin ja moderneihin kaupunkilaisiin. Kompaktin premium-luokan automalli esitellään ensimmäistä kertaa Los Angelesin autonäyttelyssä marraskuussa.

Uusi 2-sarjan Gran Coupé on perinyt isommilta malleilta tutun pitkän ja matalan sivuprofiilin, minkä ansiosta akseliväli on hieman coupéa pitempi ja takapenkkiläisille on 33 mm enemmän jalkatilaa. Tavaratila on coupé-mallia 40 litraa isompi ja edelleen laajennettavissa kaatamalla takaistuinten selkänojat (40:20:40).

Ohjaamossa hallintalaitteet on sijoitettu BMW:n tapaan helposti kuljettajan ulottuville. Lisävarusteena on tarjolla odotettu BMW Live Cockpit Professional -virtuaalimittaristo kahdella 10,25 tuuman näytöllä, jotka integroivat mittariston osaksi auton multimediajärjestelmää. Näin kuljettaja saa tarvitsemansa tiedon suoraan näkökenttäänsä.

Lisävarusteena on saatavilla sekä puhe- että eleohjaus, joiden ansiosta kuljettaja voi keskittyä ajamiseen. BMW Intelligent Personal Assistant tottelee käyttäjän valitsemaa nimeä sekä oppii toistuvia sanontoja ja pystyy toimimaan niiden mukaan. Se kykenee myös tavalliseen keskusteluun ja jopa vitsailuun. Puheen lisäksi järjestelmä tunnistaa seitsemän käsiliikettä, joista kaksi on käyttäjän ohjelmoitavissa.

Varustelista on täydennettävissä mahdollisuudella käyttää älypuhelinta avaimena. Toiminto hyödyntää NFC-teknologiaa, jonka avulla ovet ovat avattavissa pitämällä puhelinta ovenkahvalla, vaikka puhelimen akussa ei olisi latausta. Auton voi myös käynnistää sovelluksen avulla ilman perinteistä avainta asettamalla älypuhelin sille tarkoitettuun lokeroon, jossa se myös latautuu langattomasti. Tällä hetkellä ominaisuus toimii vain tietyillä Samsungin älypuhelimilla.

Gran Coupéssa on kattava turvavarustus jo perusmallista lähtien. Vakiovarusteisiin kuuluvat LED-ajovalot varmistavat hyvän näkyvyyden ja korostavat auton urheilullista ilmettä. Auton jalankulkijoista ja pyöräilijöistä varoittava järjestelmä ja siihen liittyvä automaattinen hätäjarrutustoiminto lisäävät turvallisuutta.

Innovatiivinen peruutusavustin puolestaan auttaa ahtaissa tiloissa ja pysäköintiruuduissa. Avustin osaa peruuttaa 50 metriä täsmälleen tuloreittiä pitkin.

Moottorivaihtoehdoissa on kaksi bensiinimoottoria ja yksi dieselmoottori. Tehoa on tarjolla 140–306 hevosvoimaa, ja hiilidioksidipäästöt asettuvat välille 110–162 g/km. Huippumalli M235i xDrive kiihtyy nollasta sataan 4,9 sekunnissa.

Nelivetoisen M235i xDrive -mallin erikoisuus on mekaaninen torsen-tasauspyörästö, joka tasauspyörästön lukon tavoin jakaa voimaa tasaisesti molemmille etupyörille. Kaikissa 2-sarjan Gran Coupé -malleissa on vakiovarusteena BMW Performance Control, joka tarvittaessa jarruttaa kaarteen puoleista pyörää. Näin parannetaan urheilullista mutta neutraalia ohjaustuntumaa sekä minimoidaan aliohjaaminen.

Malli tulee markkinoille maaliskuussa 2020.

Moottorivaihtoehdot

218i Gran Coupé

103 kW/140 hv

EU-yhdistetty kulutus*: 5,7–5,0 l/100 km

CO2-päästöt*: 131–114 g/km

220d Gran Coupé

140 kW/190 hv

EU-yhdistetty kulutus*: 4,5–4,2 l/100 km

CO2-päästöt*: 119–110 g/km

M235i Gran Coupé

225 kW/306 hv

EU-yhdistetty kulutus*: 7,1–6,7 l/100 km

CO2-päästöt*: 162–153 g/km