Konepellin alla on 4.4 litrainen tuplaturbo V8, joka jyrisee joko 592 tai 625 hevosvoimalla riippuen onko allasi tavallinen vai Competition malli. 625 hevosvoimaisella Competition mallilla kiihdytät 0-100 kmh vaivaisessa 3.8 sekunnissa ja rajattuna maksiminopeutena on 250 kmh. Nopeutta siis piisaa joka tapauksessa. Jos olet tarpeeksi rohkea, voit lisävarusteilla nostaa tämän 290 kilometriin tunnissa.

Kuten aiemmassa X5 M mallissa, myös tässä on rajoja riikkovaan ajoon tarkoitettu korisarja, jykevä sporttipakoputkisto ja M-teknologialla toimiva nelivetojärjestelmä, jonka sporttivaihe on omiaan viemään ajojännityksen äärimmilleen. Kaikkea tätä käsittelee 8-vaihteinen M-Steptronic automaattivaihteisto. Sisällä Competition malleissa on räätälöity nahkaverhoilu ja pitkälle säädettävissä olevat ajoasetukset, jotka ovat säädettävissä M5 mallista tutuilla käsin toimivilla säätimillä.

Maistuisiko X6 M? Suomessa lisävarusteeton hinta lähtee liikkeelle 225 973,60 eurosta, joka sisältää verot mukanaan. Lopullinen hinta riippuu haluamasi ylimääräisistä herkuista, mutta jos panostat nopeampiin, suurin osa ostajista ei menetä tätä ylimääräistä hintaa.

Eikös tämä ole pohjimmiltaan X5 coupe?

Uusi BMW X6 SUV: Kaikki mitä sinun tulee tietää

Et ole väärässä. Aivan kuten jotkin aiemmista SUV malleista, joita olemme nähneet Stuttgartista, tämä on ”coupe” malli hiljattain päivitetystä X5 mallista. Tämä pääasiallisesti tarkoittaa lähes identistä etuosaa yhdistettynä uudelleen suunniteltuun takaosaan.

Entäs etusäleikön osalta? Se on valaistuva ja valaistus on kokoaikaisesti päällä vaikka X6 on liikkeessä. BMW ilmoittaa sen syttyvän sulkiessa tai avatessa auton, mutta se lasketaan myös osaksi X6:n päivänvalossa käytettävää valojärjestelmää, joten sitä voi pitää päällä teknisesti ottaen koko ajan. Jos tämä on liikaa valoa sinun makuusi, voi sen myös asettaa kätevästi pois päältä.

Mitä varustelutasoja uudelle BMW X6 autolle on saatavilla?

Suomessa uusi X6 tulee neljässä eri mallissa: BMW X6 M Competition, BMW X6 M, BMW X6 M50i ja BMW X6 M50d erilaisin varustein. Vakiona tulee mukautuva kaksiakselinen ilmajousitus. M -malliin tulee lisää vielä aggressiivisemman näköinen kori, ärhäkämmän kuuloinen pakoputkisto sekä kiiltäviä yksityiskohtia, jotka saa auton näyttämään vielä sporttisemmalta, jos tämä on sinun makuusi. Tavallisen mallin mukana saat 19-tuumaiset renkaan, mutta M-mallissa pääset huristelemaan mojovilla 21-tuumaisilla vanteilla. Voit odottaa myös mustia muoviosia sisä- ja ulkopuolella mitä ylemmäs mennään.

Suorituskyky BMW X6 M mallilla on huippuluokkaa ja sisältää mukautuvan jousituksen ja parannellun äänentoiston muiden muassa.

Entä moottoreiden osalta?

Kuten X5-, myös X6-malli tulee neljällä eri moottorivaihtoehdolla: Kolmella bensiini- ja yhdellä dieselvaihtoehdolla. 625 hevosvoimainen V8-moottorilla varusteltu X6M Competition kuittaa bensiinimoottorivaihtoehdoista korkeimman pokaalin ja dieselvaihtoehdoista markkinoille tulee ainoastaan X6 M50d, jolla pääsee kiitettävään 400 hevosvoimaan.

Mitä maksaa?

Uusi BMW X6 SUV: Kaikki mitä sinun tulee tietää

BMW X6M Competition lähtee aiemmin mainitusta 225 973,60 eurosta, mutta muilla malleilla pääsee kruisailun mukaan asteen halvemmalla. BMW X6 M50i ja BMW X6 M50d mallit lähtee vaatimattomammista 164.038,86 ja 148.686,49 eurosta. Selvää on, että yksikään malleista ei pikkurahalla lähde, mutta varmasti tuo intoa varakkaamman ostajan autoiluun.