Michelin laajentaa CrossClimate-testivoittajasarjaansa[1] uudella Agilis CrossClimate -renkaalla pakettiautoihin ja kevyisiin kuorma-autoihin. Agilis CrossClimate on kesärengas, jolla on hyväksyntä talvikäyttöön; renkaassa on vahvistetut sivut estämässä hankautumisvaurioita. Michelin Agilis CrossClimate on tukevarakenteinen ja kestävä rengas.

Uusi Michelin-rengas pakettiautoihin ja kevyisiin kuorma-autoihin

Myyntimenestyjä Michelin CrossClimate -rengassarjaan tulee nyt uusi, pakettiautoihin ja kevyisiin kuorma-autoihin tarkoitettu malli. Michelin Agilis CrossClimate vastaa näiden autojen käyttäjäryhmien, kuten kuljetusliikkeiden ja monien yksityisyrittäjien haastavampiin vaatimuksiin[1]. Pitkäikäinen ja jämäkkä rengas tarjoaa hyvää etenemiskykyä kaikissa sääolosuhteissa sekä luotettavat ajo-ominaisuudet.

Kesärengas, jolla on talvimerkintä

Agilis CrossClimate on ”pohjoismainen kesärengas”. Sillä voi ajaa turvallisesti niin kuivilla, märillä kuin lumisillakin teillä varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn, mistä osoituksena renkaassa on lumihiutale-vuorenhuippu -symboli 3PMSF -merkintä. Se tarkoittaa sertifiointia talvikäyttöön. Pitkän käyttökauden tekee mahdolliseksi Michelinin uusi teknologia, jonka avulla renkaan kumi ja kulutuspinta pysyvät notkeina kylmilläkin lämpötiloilla. Kulutuspinnassa käytetään kolmea kumiseosta, jotka sisältävät synteettisiä elastomeerejä. Kumiseokset reagoivat lämpötilan muutoksiin ja varmistavat, että kulutuspinnan kosketusala tiehen pysyy optimaalisena; ”talviseos” aktivoituu pääosaan kylmillä säillä, ”märkäpitoseos” märillä teillä ja ”kuivapitoseos” kuivilla, lämpimillä kesäkeleillä.

Agilis CrossClimate on jarrutusominaisuuksiltaan märällä ja kuivalla sekä kestoiältään ja matalan polttoaineenkulutuksensa ansiosta aito kesärengas. Näiden ominaisuuksien lisäksi sen kiihdytys- ja jarrutuskyky kylmillä säillä ja lumella ovat saaneet parhaan A-luokituksen eurooppalaisessa merkintäjärjestelmässä. Michelinin ”Long Lasting Performance” -tuotefilosofian mukaisesti Agilis CrossClimate säilyttää vahvat ominaisuutensa ensimmäisestä viimeiseen kilometriin.

Pitkä käyttöikä ja jämäkkä kuviorakenne

Kuten CrossClimate+ -renkaassa, myös Agilis CrossClimatessa on V-muotoinen pintakuvio ja itselukkiutuvat 3D-lamellit. Niiden ansiosta kuvio on teräväreunainen, ja se antaa hyvän pidon lumella ja irtonaisella maaperällä. Testeissä muihin premium-renkaisiin verrattuna Agilis CrossClimaten käyttöikä on jopa 35 prosenttia pidempi[2] – erityisesti kulutuspinnan uusien kumiseosten ja V-kuvioinnin ansiosta.

Uudenlaiset, 1,5 millimetrin syvyiset, puolisuunnikkaan muotoiset kuviopalat renkaan olka-alueella ja sivun kumivahvikkeet antavat renkaalle jämäkkyyttä ja hankauksenkestävyyttä. Tämä rakenne on alun perin kotoisin Michelinin maastokuorma-autoihin kehittämästä X Force ZL -renkaasta. Se suojaa rengasta erityisen hyvin samalla kun renkaan runko on joustava.

Agilis CrossClimaten kuviossa on myös uudentyyppinen kulumisindikaattori, joka ilmaisee kuvionsyvyyden prosentteina. Uutena renkaan kuvionsyvyys on 9,2 mm, jolloin indikaattori näyttää 100 prosenttia. Kun kulumisindikaattori näyttää 0 prosenttia, rengas on kulunut kesärenkaille säädettyyn 1,6 mm:n minimikuvionsyvyyteen.

Uusi Agilis CrossClimate on testattu perusteellisesti vaativissa talviolosuhteissa Michelinin testikeskuksessa Ivalossa. Sen ominaisuuksia on koeteltu myös Euroopan korkeimmalla sijaitsevilla teillä Barcelonnettessa, Alpeilla.

Agilis CrossClimate on tullut Michelin-jälleenmyyjien valikoimiin toukokuun 2018 aikana. Aluksi saatavilla on 11 eri rengaskokoa, mutta vuoden sisällä Michelin laajentaa kokovalikoimaa siten, että se kattaa 95 prosenttia Euroopan jakeluautokannasta.


 [1] Michelin CrossClimate+ voitti parhaana ympärivuotisena renkaana Auto Expressin 2017/8 testissä ja vei myös voiton Auto Bild Allradsin 7/2017 ympärivuotisten SUV-renkaiden testissä.
[2] Michelin on yhteistyössä GMV-analyysikeskuksen kanssa kerännyt jakeluautonrenkaiden segmentiltä faktaa yli kymmenen vuoden ajan. Tietoja on kerätty Ranskassa, Saksassa, Turkissa ja Iso-Britanniassa. Tämä datapankki oli perustana uuden Agilis CrossClimaten tuotekehityksessä.
[3] DEKRAn testit osoittivat, että Agilis CrossClimaten kilometritulos on 35 prosenttia suurempi kuin kilpailevien kesä-, talvi- ja ympärivuotisten renkaiden keskimäärin.