Volkswagen kasvattaa ladattavien hybridien tarjontaa vuonna 2020: maailmanensi-illassa on nyt Touareg R, Volkswagenin lippulaivamalli tulee saataville ladattavana hybridinä. Touareg R:n 340 kW:n (462 hv) teho tarjoaa innovatiivisen yhdistelmän erinomaista suorituskykyä ja sähköistä taloudellisuutta. Tällä monipuolisella mallilla voi ajaa pelkästään sähköllä aina 140 km/h nopeuteen saakka; sen jälkeen turboahdettu V6 TSI -bensiinimoottori avustaa sähkömoottoria. Touareg R:n maksiminopeus on elektronisesti rajattu 250 km/h. Uuden Touareg R ladattavan hybridin toimintamatka sähköllä, noin 40 km, kattaa suurimmalle osalle tyypillisen päivittäisen työmatkan.

Kuljettaja voi intuitiivisesti hallita akun lataustasoa käyttämällä infotainment-järjestelmän Hybrid-valikkoa. Sen avulla jopa pitkien ajomatkojen loppupuolella on mahdollista säästää tarpeeksi akkua, jotta kohteessa voidaan ajaa päästöttömästi pelkällä sähköllä. Mikäli navigaatio-järjestelmä on aktiivinen, akun hallintajärjestelmä katsoo myös tulevaisuuteen ja ottaa ennakoivasti huomioon reitin ja pinnanmuodot sopeuttaakseen akun käyttöä ja optimoidakseen toimintamatkan sähköllä.

Volkswagen Touareg R ladattavan hybridin voimalinja koostuu 2,995 cm3:n turboahdetusta V6-bensiinimoottorista (250 kW/340 hv), sähkömoottorista (100 kW/136 hv) ja tavaratilan alla sijaitsevasta litiumioniakusta, jonka energiakapasiteetti on 14,1 kWh. Voima siirretään vakiovarusteiselle 4MOTION-nelivetojärjestelmälle ja vaihteenvaihdon hoitaa 8-vaihteinen Tiptronic-automaattivaihteisto.

Volkswagen Touareg R:n nelivetojärjestelmä ja erittäin suorituskykyinen hybridijärjestelmä (vääntöä 700 Nm) on suunniteltu mahdollistamaan maksimissaan 3 500 kg perävaunumassa. Touareg R on myös Volkswagenin ensimmäinen SUV-luokan ladattava hybridi, johon on saatavilla perävaunun peruutusavustin Trailer Assist, ja yhdistelmää voidaan liikuttaa puhtaasti sähköllä. Viimeisimmän sukupolven Travel Assist -järjestelmä on myös uusi ominaisuus, ja se mahdollistaa avustetun ajamisen nyt jopa 250 km/h nopeuksiin saakka. Itse huippunopeus on tässä toisarvoinen seikka, sillä uusin versio Travel Assist -järjestelmästä heijastaa Volkswagenin tuotekehityksen jatkuvaa järjestelmien parantamista, jonka lopullinen tähtäin on autonominen ajaminen (IQ. DRIVE).

Uusi Volkswagen Touareg R ladattava hybridi

Volkswagen R, joka perinteisesti vastaa malliston urheilullisimmista malleista, kehitti myös tämän uuden huipputeknologisen SUV:n. Touareg R edustaa kaavan muutosta – se on ensimmäinen Volkswagen R -malli, jonka voimanlähteenä on ladattava hybridi. Tämä on myös ensimmäinen kerta kun ladattava hybridi on Volkswagen-malliston tehokkain malli.

Erittäin hyvin varusteltu Touareg R, joka sisältää on mm. Black Style -ulkonäköpaketin ja 20-tuuman vanteet sekä R-Line-sisätilapaketin, saapuu markkinoille vuoden 2020 toisella vuosipuoliskolla.