Uusi Volvo V60 Cross Country vie perhefarmarin uusille urille

Premium-autonvalmistaja Volvo paljasti tänään uuden Cross Country -version keskikokoisesta V60 Sportswagonista. Vankka V60 Cross Country on viimeisin tulokas yhtiön täysin uusien Volvojen valikoimassa.

V60-malli lanseerattiin aikaisemmin tänä vuonna pihatiellä Tukholmassa, ja myös V60 Cross Country profiloituu monipuoliseksi ruotsalaiseksi perhefarmariksi. Se tuo lisää suorituskykyä huonokuntoisilla teillä ajettaessa ja jatkaa näin ylpeänä Volvon Cross Country -malliston perinteitä, jotka saivat alkunsa jo vuonna 1997. Uutuus vie V60-mallin kaupungin kaduilta keskelle metsää.

– Siirrämme uuden V60 Cross Countryn myötä ruotsalaisen perhefarmarin yhdestä luonnollisesta tilasta toiseen. Loimme Cross Country -segmentin yli 20 vuotta sitten, ja tällä autolla vahvistamme asemaamme turvallisten, suorituskykyisten ja monipuolisten perheautojen valmistajana, sanoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

V60 Cross Countryn maavara on 75 mm korkeampi kuin V60 Sportswagonissa, mistä kiitos kuuluu erityissuunnitellulle Cross Country -alustalle ja jousitukselle, jotka parantavat auton suorituskykyä vaikeammassa maastossa. AWD-neliveto on uudessa V60 Cross Country -mallissa vakiovarusteena alamäkihidastimen, elektronisen ajonvakautuksen, kaarreluistoneston ja erityisen Off-Road-ajotilan ohella.

Uusi V60 Cross Country käyttää muiden 60-sarjan ja 90-sarjan autojen tapaan Volvon palkittua skaalautuvaa SPA-rakennetta, turvallisuustekniikkaa sekä viihde- ja tietojärjestelmää.

– V60 Cross Country on aivan yhtä hienostunut kuin muut SPA-alustalle perustuvat 60- ja 90-sarjan autot. Se on monipuolisten ominaisuuksiensa, kuten korkeamman istuma-asennon, suuremman maavaran ja dynaamisen nelivedon, ansiosta kotonaan niin kaupungissa kuin maaseudulla, toteaa Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green.

Volvon palkittu City Safety -järjestelmä on autossa vakiona, ja se auttaa kuljettajaa välttämään potentiaaliset vaaratilanteet. City Safety on markkinoiden ainoa järjestelmä, joka auttaa havaitsemaan sekä jalankulkijat, pyöräilijät että suuret eläimet.

Tieltä suistumisenesto, vastaantulevien ajoneuvojen väistötoiminto ja muut ohjausapujärjestelmät ovat vakiovarusteita. Pilot Assist -järjestelmä tukee kuljettajaa ohjaamalla, kiihdyttämällä ja jarruttamalla autoa hyvin merkityillä maanteillä nopeuteen 130 km/h asti. Risteävän liikenteen varoitin automaattijarrutuksella tarjoaa lisää turvaa. Nämä ja muut kehittyneet turvallisuustekniikat tekevät uudesta V60 Cross Country -mallista yhden maanteiden turvallisimmista autoista.

Volvon Sensus Connect -tieto- ja -viihdejärjestelmä on täysin yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa. Se pitää kuljettajan yhteydessä riippumatta siitä, ajaako hän kaupungissa vai maaseudulla. Intuitiivinen kosketusnäyttö tuo auton toiminnot, navigoinnin, yhteyspalvelut ja viihdesovellukset yhteen.

Uusi V60 Cross Countryn tuotanto alkaa marraskuussa ja auto saapuu Suomeen vuoden 2019 alussa. D4 AWD -dieselmoottorin kanssa auton hinta on 53.582 euroa. Bensiinimoottorilla T5 AWD auto on Suomessa kesällä 2019.

Katso video täältä, ja täältä