Enduron SM-kausi polkaistaan käyntiin Mallusjoelta 9.2.2019. Kuva: Taneli Niinimäki

Enduron SM-kausi polkaistaan käyntiin Mallusjoelta, moottoripyörien jääradan SM-pistetaistot starttaavat Seinäjoelta ja autosunnistuksen paremmuudesta mitellään Lapualla.

Enduron SM-avauksessa kansainvälisiä mestareita

Enduron SM-kausi 2019 polkaistaan käyntiin huomenna lauantaina Mallusjoella ajettavalla Ramirent SM-Enduro -kilpailulla. Viivalle asettuvat muun muassa Suomea viime vuoden enduron MM-joukkuekilpailussa Chilessä edustaneet Eemil Helander, Antti Hänninen ja Roni Kytönen sekä enduron naisten MM-sarjan hallitseva mestari Sanna Kärkkäinen.
Yleisten luokkien ja nuorten luokan lähtöihin on ilmoittautunut yhteensä 153 kuljettajaa, joista A-luokissa kisaa 46 ajajaa. SM-avaus pitää sisällään yhteensä kolme maastokoetta, joiden yhteispituus on noin 28 kilometriä. Kilpailu alkaa klo 09, jolloin matkaan päästetään C-luokan ja V50-luokan ajajat. Kello 10.30 vuorossa ovat SM-luokat ja V40-luokka, jotka kiertävät reitin kolmesti.Kilpailun lähtöluettelo

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/enduron-sm-sarja-kayntiin-lauantaina-suomen-mm-joukkueen-ajajat-haastavat-nyt-toisensa

9.2. Enduro, Ramirent SM-Enduro, SM, Kansallinen
Kilpailukeskus: Mallusjoen seurantalo, Seuratalontie 37, 16450 Mallusjoki

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Enduron ja jääradan SM-kaudet käyntiin

Autosuunnistukselle on ominaista, että reitti kilpailussa on salainen aina viime hetkille saakka, ja kilpailijat liikkuvat normaali liikenteessä liikennesääntöjen mukaisesti. Kuva: Juhani Valkonen

Lapua isännöi autosuunnistuksen SM-pistemittelöä

Autosuunnistuksen SM-pisteistä ajetaan lauantaina Lapualla. Klapitehtaan Kierros AS SM starttaa klo 14.30. Lähtö, maali ja tuloslaskenta sijaitsevat Ala-Talkkari Areenalla osoitteessa: Hirvijäventie 16, Lapua. Lapuan Urheiluautoilijat ry:n järjestämässä kilpailussa ajetaan SM- ja Suomen Cup -luokkien lisäksi myös kansallisen luokan paremmuudesta.

Lähtöluettelo

9.2. Autosuunnistus, Klapitehtaan kierros, SM, Cup
Hirvijäventie 16, Lapua

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Enduron ja jääradan SM-kaudet käyntiin

25 Suomen mestaruutta jääradalta ja ratamoottoripyöräilystä saavuttanut Konneveden Kari Vehniäinen tekee nyt paluun kilparadoille parin välivuoden jälkeen. Kuva: Nita Korhonen

Jääradan SM-taistot käynnistyvät Seinäjoelta

Moottoripyörien neljä kilpailuviikonloppua käsittävä jääradan SM-kausi polkaistaan käyntiin Seinäjoelta lauantaina klo 11.45. Viivalle asettuvat tuolloin Junior-luokan 10-15-vuotiaat kuljettajat MXC- ja MX65-luokan pyörillä. Mukana on muun muassa Hollannin ratamoottoripyöräsarjan mestari Rico Salmela. SM-pisteistä mitellään luokissa A250 ja A450, Suomen Cupin luokista viivalle asettuvat Sivuvaunu- ja Veteraani-luokkien kuljettajat sekä kansallisista B250, B450, ATV Open- ja 125 2T -luokkien edustajat. Sunnuntaina Seinäjoella kilpaillaan kerhojoukkueiden Suomen mestaruudesta 17 joukkueen voimin.

Lauantain henkilökohtaisissa kamppailuissa nähdään liki puolitoistasataa kuljettajaa kymmenessä eri kilpailuluokassa. Viivalle asettuvat muun muassa paluun kilparadoille tekevä 25-kertainen Suomen mestari Kari Vehniäinen, kansainvälisiltä areenoilta tutut Niki Tuuli ja Tatu Lauslehto sekä viime vuonna kaksi tuplamestariksi kruunattu Vertti Takala.

Liput 10€, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi. Käteismaksu.

Ilmoittautuneiden lista

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/jaaradan-sm-kausi-starttaa-seinajoelta-uudella-junior-lahdolla
Moottoriurheilu.tv/seinajoen-moottorikerholla-kahden-paivan-kilpailutapahtuma-kyrkosjarvella

9.-10.2. SM Jäärata, SM, Suomen Cup, Kansallinen
Kyrkösjärven jää, Seinäjoki

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Enduron ja jääradan SM-kaudet käyntiin

Nuottisarjaa ajava Martti Sirro lähtee ”paikkaamaan akkaa” Laukaaseen Savonlinnan ulosajon jälkeen. Nuotista ajavien nelikkojen joukkoon liittyy myös Jari-Matti Latvala Toyota Celicalla ennen kuin mies matkaa Ruotsin MM-ralliin. Kuva: Marko Kyöstilä

Historic Rally Trophy jatkuu lauantaina Savonlinnassa – Mukana Jari-Matti Latvala

Historic Rally Trophy -sarja jatkuu Savonlinnan jälkeen Laukaassa, jossa on täksi viikonlopuksi luvassa jälleen todellinen talviralli. Historic-luokkiin Laukaan Peurunkaralliin ilmoittautuneita tuli toistakymmentä enemmän kuin sarjan avauskilpailuun. Vain kahdessa luokassa; 10 ja nuottisarjan luokassa 21, on vain yksi osanottaja, muissa luokkavoittajat keräävät maksimipistemäärän eli 11 pistettä. Nuottisarjalaiset saavat Jari-Matti Latvalan Toyota Celicalla ”kirittäjäkseen” luokkaan 22.

Peurunkarallissa on viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 71 kilometriä. Koko reitin pituus on 171 kilometriä. Kilpailu starttaa klo 1o.45 Kylpylähotelli Peurungasta.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/hrt-rallisarjan-toinen-talviralli-laukaassa-lauantaina

9.2. Ralli, 21. Peurunkaralli, HRT
Kylpylähotelli Peurunka, Peurungantie 85, Laukaa

KANSALLISET KILPAILUT
8.2. Ralli, Harjoituskilpailu, Keuruu
9.2. Off Road, Laskiaisrieha, Harjoituskilpailu, Raisio
9.2. Rallisprint, Jäsäri-Sprint 3, Harjoituskilpailu, Joensuu
10.2. Rallisprint, 30. OUA Rallisprint Sangi 201, Kansallinen, Oulu
10.2. Ralli, Harjoituskilpailu, Kouvola