Enduron SM-kausi polkaistaan käyntiin Mallusjoelta 9.2.2019. Kuva: Taneli Niinimäki

Enduron SM-kausi polkaistaan käyntiin Mallusjoelta, moottoripyörien jääradan SM-pistetaistot starttaavat Seinäjoelta ja autosunnistuksen paremmuudesta mitellään Lapualla.

Enduron SM-avauksessa kansainvälisiä mestareita

Enduron SM-kausi 2019 polkaistaan käyntiin huomenna lauantaina Mallusjoella ajettavalla Ramirent SM-Enduro -kilpailulla. Viivalle asettuvat muun muassa Suomea viime vuoden enduron MM-joukkuekilpailussa Chilessä edustaneet Eemil Helander, Antti Hänninen ja Roni Kytönen sekä enduron naisten MM-sarjan hallitseva mestari Sanna Kärkkäinen.
Yleisten luokkien ja nuorten luokan lähtöihin on ilmoittautunut yhteensä 153 kuljettajaa, joista A-luokissa kisaa 46 ajajaa. SM-avaus pitää sisällään yhteensä kolme maastokoetta, joiden yhteispituus on noin 28 kilometriä. Kilpailu alkaa klo 09, jolloin matkaan päästetään C-luokan ja V50-luokan ajajat. Kello 10.30 vuorossa ovat SM-luokat ja V40-luokka, jotka kiertävät reitin kolmesti.Kilpailun lähtöluettelo

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/enduron-sm-sarja-kayntiin-lauantaina-suomen-mm-joukkueen-ajajat-haastavat-nyt-toisensa

9.2. Enduro, Ramirent SM-Enduro, SM, Kansallinen
Kilpailukeskus: Mallusjoen seurantalo, Seuratalontie 37, 16450 Mallusjoki

Autosuunnistukselle on ominaista, että reitti kilpailussa on salainen aina viime hetkille saakka, ja kilpailijat liikkuvat normaali liikenteessä liikennesääntöjen mukaisesti. Kuva: Juhani Valkonen

Lapua isännöi autosuunnistuksen SM-pistemittelöä

Autosuunnistuksen SM-pisteistä ajetaan lauantaina Lapualla. Klapitehtaan Kierros AS SM starttaa klo 14.30. Lähtö, maali ja tuloslaskenta sijaitsevat Ala-Talkkari Areenalla osoitteessa: Hirvijäventie 16, Lapua. Lapuan Urheiluautoilijat ry:n järjestämässä kilpailussa ajetaan SM- ja Suomen Cup -luokkien lisäksi myös kansallisen luokan paremmuudesta.

Lähtöluettelo

9.2. Autosuunnistus, Klapitehtaan kierros, SM, Cup
Hirvijäventie 16, Lapua

25 Suomen mestaruutta jääradalta ja ratamoottoripyöräilystä saavuttanut Konneveden Kari Vehniäinen tekee nyt paluun kilparadoille parin välivuoden jälkeen. Kuva: Nita Korhonen

Jääradan SM-taistot käynnistyvät Seinäjoelta

Moottoripyörien neljä kilpailuviikonloppua käsittävä jääradan SM-kausi polkaistaan käyntiin Seinäjoelta lauantaina klo 11.45. Viivalle asettuvat tuolloin Junior-luokan 10-15-vuotiaat kuljettajat MXC- ja MX65-luokan pyörillä. Mukana on muun muassa Hollannin ratamoottoripyöräsarjan mestari Rico Salmela. SM-pisteistä mitellään luokissa A250 ja A450, Suomen Cupin luokista viivalle asettuvat Sivuvaunu- ja Veteraani-luokkien kuljettajat sekä kansallisista B250, B450, ATV Open- ja 125 2T -luokkien edustajat. Sunnuntaina Seinäjoella kilpaillaan kerhojoukkueiden Suomen mestaruudesta 17 joukkueen voimin.

Lauantain henkilökohtaisissa kamppailuissa nähdään liki puolitoistasataa kuljettajaa kymmenessä eri kilpailuluokassa. Viivalle asettuvat muun muassa paluun kilparadoille tekevä 25-kertainen Suomen mestari Kari Vehniäinen, kansainvälisiltä areenoilta tutut Niki Tuuli ja Tatu Lauslehto sekä viime vuonna kaksi tuplamestariksi kruunattu Vertti Takala.

Liput 10€, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi. Käteismaksu.

Ilmoittautuneiden lista

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/jaaradan-sm-kausi-starttaa-seinajoelta-uudella-junior-lahdolla
Moottoriurheilu.tv/seinajoen-moottorikerholla-kahden-paivan-kilpailutapahtuma-kyrkosjarvella

9.-10.2. SM Jäärata, SM, Suomen Cup, Kansallinen
Kyrkösjärven jää, Seinäjoki

Nuottisarjaa ajava Martti Sirro lähtee ”paikkaamaan akkaa” Laukaaseen Savonlinnan ulosajon jälkeen. Nuotista ajavien nelikkojen joukkoon liittyy myös Jari-Matti Latvala Toyota Celicalla ennen kuin mies matkaa Ruotsin MM-ralliin. Kuva: Marko Kyöstilä

Historic Rally Trophy jatkuu lauantaina Savonlinnassa – Mukana Jari-Matti Latvala

Historic Rally Trophy -sarja jatkuu Savonlinnan jälkeen Laukaassa, jossa on täksi viikonlopuksi luvassa jälleen todellinen talviralli. Historic-luokkiin Laukaan Peurunkaralliin ilmoittautuneita tuli toistakymmentä enemmän kuin sarjan avauskilpailuun. Vain kahdessa luokassa; 10 ja nuottisarjan luokassa 21, on vain yksi osanottaja, muissa luokkavoittajat keräävät maksimipistemäärän eli 11 pistettä. Nuottisarjalaiset saavat Jari-Matti Latvalan Toyota Celicalla ”kirittäjäkseen” luokkaan 22.

Peurunkarallissa on viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 71 kilometriä. Koko reitin pituus on 171 kilometriä. Kilpailu starttaa klo 1o.45 Kylpylähotelli Peurungasta.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/hrt-rallisarjan-toinen-talviralli-laukaassa-lauantaina

9.2. Ralli, 21. Peurunkaralli, HRT
Kylpylähotelli Peurunka, Peurungantie 85, Laukaa

KANSALLISET KILPAILUT
8.2. Ralli, Harjoituskilpailu, Keuruu
9.2. Off Road, Laskiaisrieha, Harjoituskilpailu, Raisio
9.2. Rallisprint, Jäsäri-Sprint 3, Harjoituskilpailu, Joensuu
10.2. Rallisprint, 30. OUA Rallisprint Sangi 201, Kansallinen, Oulu
10.2. Ralli, Harjoituskilpailu, Kouvola