Supermoton ja Driftingin SM-kaudet käyntiin – Suomi isännöi Cross Countryn EM-avausta

Tulevana viikonloppuna polkaistaan käyntiin Supermoton ja Driftingin SM-kaudet. Vesivehmaan lentokenttä isännöi Cross Countryn EM-osakilpailua ja Historic Rally Trophy sarjan kuljettajat kokoontuvat Mäntsälään.

Viikonlopun Motorsport-tärpitSupermotossa kisataan tulevalla kaudella kolmessa eri luokassa. Kuva: Jyrki Viitanen

Supermoton SM-kausi käyntiin Virosta

Supermoton SM-kausi polkaistaan sunnuntaina käyntiin Viron Tabasalu kardiradalta. Ennakkosuosikkina kisaan lähtee hallitseva supermoton Suomen mestari Sami Salstola. Kaudeksi 2018 on luvassa uudistuksia, kun SM-arvoisen S1 ja Suomen Cupin luokan Openin lisäksi mukana on nyt pelkästään asfaltilla ajettava S4-luokka. Uuden luokan myötä mukaan on saatu myös ratamoottoripyöräilypuolen kuljettajia. Kauden avauksessa nähdäänkin mukana Moto3-luokassa kilpaillut Patrik Pulkkinen.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/salstola-hakee-kolmatta-suomen-mestaruutta-supermoton-sm-kausi-kaynnistyy-virosta

13.5. Hämeen Super-Moto, osakilpailu 1/5, SM, Suomen Cup, Kansallinen
Tabasalu kardirada, Viro

Viikonlopun Motorsport-tärpit Driftingin Suomen mestari 2017 Juha Pöytälaakso. Kuva: AKK/Erkki Hautaviita

Driftingin SM-kausi starttaa Turusta

Mittelö driftingin Suomen mestaruudesta käynnistyy tulevana lauantaina Turun Artukaisissa. Sarjalle ominaiseen tyyliin luvassa on vauhtia, näyttäviä ajosuorituksia sekä kiihkeitä kaksinkamppailuja. SM-kausi 2017 päättyi viime syksynä Juha Pöytälaakson mestaruusjuhliin. Myös lajin Euroopan mestaruuden lajissa pokannut seinäjokelainen osoitti läpi kauden mestarin otteita muutamissa kilpailuissa ilmenneistä teknisistä ongelmista huolimatta. Myös tulevalla kaudella kaksi sarjaa tulee täyttämään Pöytälaakson kalenterin.

Aikataulu
9:00 Vapaat harjoitukset
11:00 Pro2 Lajittelut
11:50 Pro Lajittelut
13:30 Ohjaajakokous
14:00 Pro2 kaavio (8)
15:00 SM Pro kaavio (16)
16:30 Pro kaavio (16)
18:00 Palkintojen jako

Liput portilta 20€, alle 12-vuotiaat vanhemman seurassa veloituksetta.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/drifting-sm-sarja-kaynnistyy-artukaisissa-uusiiko-poytalaakso-mestaruutensa

12.05. Drifting, Radalle.com FDO Drifting SM, Kansallinen
Artukaistentie 8, Turku

Viikonlopun Motorsport-tärpit Vesivehmaa Grand National kaasutellaan tämän viikon perjantaina ja lauantaina. Kuva: VGN tiedotus

Suomi isännöi Cross Countryn EM-avausta – Vesivehmaan lentokentälle odotetaan tuhat kilpailijaa 

Vesivehmaan lentokentällä ajetaan jo toisen kerran peräkkäin vuoden suurin moottoripyöräkilpailu, kun Vierumäki Grand National kaasutellaan toukokuun 11. ja 12. päivinä. Viime vuonna kilpailu keräsi lähtöviivalla lähes 900 kuljettajaa ja järjestäjien tavoite on tänä vuonna pyrkiä rikkomaan 1000 kuljettajan raja osallistujamäärissä.

Tänä vuonna Vierumäki Grand National on osana myös neljän kilpailun Cross Country -kilpailujen EM-sarjaa. Sarjan muut kilpailut ajetaan toukokuun lopussa Slovakiassa ja lokakuussa Latviassa sekä Ruotsissa. EM-pisteiden lisäksi eliittiluokissa on jaossa 2800 euron palkintorahapotti.

Perjantain kilpailuerät starttaavat klo 10 ja lauantaina ajajat päästetään vauhtiin klo 09.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/vesivehmaa-grand-national-ajetaan-tana-viikonloppuna-1-000-kuljettajan-tavoite-realistinen

12.5. Cross Country, VGN European Cup CC, EM
Vesivehmaan lentokenttä, Lentotie 105, 17130 Vesivehmaa

Viikonlopun Motorsport-tärpit Jussi Lappalainen lähtee metsästämään jo kolmatta luokkavoittoaan tänä vuonna. Kiuruveteläinen on ikäkategoriansa Historic -75 pistejohdossa yhdessä Kimmo Juhannusvuoren kanssa, joka myös voitti luokkansa talven kahdessa osakisassa. Kuva: Marko Kyöstilä

Netbaron Mäntsälä Ralliin iso määrä osallistujia

Historic Rally Trophy -sarjan 2018 osakilpailu 3/6 ajetaan lauantaina Mäntsälässä. Kilpailu keräsi HRT-luokkiin yhtä paljon osanottajia kuin kauden avauskisa Lammilla. Tasanopeuspuolella ilmoittautuneita on kaksi enemmän, joten Netbaron Mäntsälä Rallissa on tänä vuonna toistaiseksi eniten HRT-osanottajia. Kaiken kaikkiaan Mäntsälään ilmoittautui 221 autokuntaa.

Rallin kilpailukeskus on Riihenmäen koululla osoitteessa Einontie 3, Mäntsälä, missä on myös rallin lähtöpaikka. Maaliin kilpailukeskuksen alueelle kilpailijoita odotellaan noin klo 17.30 alkaen.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/lauantaina-jarjestettavaan-netbaron-mantsala-ralliin-runsaasti-kilpailijoita

12.05. Ralli, NETBARON Mäntsälä Ralli, HRT osakilpailu 3/6, Mäntsälä
Einontie 3, Mäntsälä

MM-KILPAILUT 

Viikonlopun Motorsport-tärpit Ferrarin Kimi Räikkönen on tällä hetkellä MM-pisteissä kolmantena. Kuva: Ferrari media

F1-kausi jatkuu Barcelonassa

Formula1-sarja matkaa viikonlopuksi Espanjaan, jossa kuljettajat pääsevät tositoimiin 4,5 kilometrin mittaisella Barcelonan radalla. Kauden viidenteen MM-osakilpailuun lähdetään Mercedeksen Lewis Hamiltonin johdolla, neljän pisteen päässä britistä on 66 pisteellä Ferrarin Sebastian Vettel. Kolmantena on Vettelin tallikaveri Kimi Räikkönen, joka on kerännyt 48 pistettä ja hänestä kahdeksan pisteen päässä on Mercedeksen Valtteri Bottas.

F1-lähetykset Suomessa näyttää C More -kanava.

Lisätietoa: www.f1.com

13.5. Formula 1 Gran Premio de Espana Emirates, osakilpailu 5/17, Barcelona, Espanja

Viikonlopun Motorsport-tärpit RR:n sivuvaunuluokan kauden MM-avauksen podiumkolmikko. Vasemmalta Tom ja Ben Birchall, Tim Reeves ja Mark Wilkes, Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen. Kuva: Tuomo Seppänen

Päivärinta ja Veräväinen jatkamaan menestyksekästä yhteistyötä Slovakian MM-osakilpailuun

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan kauden MM-avauksessa Le Mansissa upeasti palkintokorokkeelle nousseet Pekka Päivärinta ja hänen uusi purkkiorjansa Jussi Veräväinen ovat valmiina jatkamaan hyvin alkanutta yhteistyötään. Kaksikko starttaa kolmanneksi korkeimmat MM-pisteet taskussaan kauden toiseen osakilpailuun, joka ajetaan Slovakian Slovakiaringillä. Eilisissä ensimmäisissä aika-ajoissa kaksikko teki toiseksi nopeimman ajan. Tänään Slovakiassa ajetaan seitsemän ratakierroksen Sprintti klo 13.45 Suomen aikaa ja lauantaina 13-kierroksinen Gold Race klo 10.55.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/pekka-paivarinta-ja-jussi-veravainen-kakkosruutuun-slovakian-mm-osakilpailussa

11.-12.5. Road Racing Sivuvaunuluokan MM-osakilpailu 2/7, Slovakiaring, Slovakia

 Viikonlopun Motorsport-tärpit Niki Tuuli on viiden ajetun MM-osakilpailun jälkeen kahdeksantena. Kuva: Niki Tuulin Tiedotus


Tuuli, Lahti ja Kallio Racing jatkavat Supersportin MM-kautta Imolassa

Supersportin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Italiassa, kun Imolan legendaarinen rata isännöi kauden viidettä MM-osakilpailua. Sarjan vakituinen suomalaiskuljettaja Niki Tuuli on parantanut otteitaan kilpailu kilpailulta. Sijalla kahdeksan MM-pisteissä oleva imatralainen lähteekin tavoittelemaan viikonlopun koitoksesta paikkaa kärjestä. Sarjan Euroopan kilpailut ajava Eemeli Lahti asettuu myös viivalle toivoen parantavansa menoaan edellisiin kilpailuihin verrattuna. Kallio Racing lähtee hakemaan Imolasta jälleen voittoa saksalaiskuljettajansa Sandro Cortesen johdolla. Moto2-luokan maailmanmestari on nyt MM-pisteissä kolmantena ja hyvään vauhtiin edellisessä osakilpailussa Assenissa päässyt nuori lupaus, Belgian Loris Cresson on sijalla 11.

Supersportin aika-ajo ajetaan lauantaina klo 15.00 alkaen ja sunnuntaina kilpailu klo 12.30 Suomen aikaa.

Lue lisää:
Moottoriurheilu.tv/niki-tuuli-imolan-mm-osakilpailuun-innokkain-mielin-parannamme-menoa-koko-ajan
Moottoriurheilu.tv/eemeli-lahti-hakee-imolasta-uutta-alkua-kaudelleen

Viikonlopun Motorsport-tärpit Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco

Grönholm MM-pistejahtiin Belgiaan 


Rallicrossin MM-sarja jatkuu kauden kolmannella osakilpailulla, joka ajetaan Belgiassa Mettetin radalla. Marcus Grönholmin omistama GRX Taneco -tiimi on aloittanut kauden menestyksekkäästi ja i20 Supercar -autot on saatu kehitettyä yhdessä SET Promotionin kanssa kilpailu kilpailulta paremmiksi. Niclas Grönholm on tällä hetkellä pisteissä seitsemäntenä ja tallin venäläiskuljettaja Timur Timerzyanov kymmenentenä.

Belgian osakilpailu näytetään suorana Yle TV2 -kanavalla, sunnuntaina 13.5. klo 15.00 alkaen, suomeksi selostettuna.

Myös rallicrossin Euro RX-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Mettetissä. G-Fors RX teamiin tälle kaudelle sopimuksen tehnyt Jere Kalliokoski tuskaili Barcelonan avausosakilpailussa lähtöjen kanssa, mutta nyt tavoitteena on ajaa parannellulla autolla kolmen parhaimman joukkoon.

Lisätietoa: www.fiaworldrallycross.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/niclas-gronholm-ja-timur-timerzyanov-matkalla-kohti-karkea
Moottoriurheilu.tv/rallicrossin-em-sarja-jatkuu-belgiassa-jere-kalliokoski-tavoittelee-mettetista-palkintokorokepaikkaa

12.5. Rallicross MM, osakilpailu 3/12, Mettet, Belgia

Viikonlopun Motorsport-tärpit Gautier Paulin on kuuden osakilpailun jälkeen MM-pisteissä viidentenä. Kuva: Ice One Racing

Motocrossin MM-sarja jatkuu Latviassa

Motocrossin MM-sarja jatkuu viikonloppuna kauden seitsemännellä MM-osakilpailulla, joka ajetaan Latvian Kegumsissa. Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen johtaman Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing –tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on nyt MXGP-luokan MM-pisteissä viidentenä. Luokkaa johtaa Hollannin Jeffrey Herlings ennen Italian Antonio Cairolia ja Belgian Clement Desallea. Loukkaantumisten takia kolme kilpailuviikonloppua väliin jättänyt suomalaistallin brittikuljettaja Max Anstie on MM-pisteissä sijalla 18.

Latviassa kisataan myös motocrossin EM-pisteistä. EMX250-luokassa suomalaisvärejä edustaa Hondaa käskyttävä Emil Silander. EMX125-luokassa kisaavat Mauno Nieminen, Wiljam Malin sekä EM-pisteissä toisena oleva Emil Weckman, joka on vain kuuden pisteen päässä luokkaa johtavasta Itävallan Rene Hoferista.

Lisätietoa: www.mxgp.com

12.-13.5. Motocross MM, osakilpailu 7/20, 
EMX250, EMX125, Kegums, Latvia

Viikonlopun Motorsport-tärpit Riku ja Lari Kunnas ovat neljän MM-osakilpailun jälkeen MM-pisteissä sijalla 10. Kuva: Luc van der Aa

Kunnakset täynnä taistelutahtoa Tsekin MM-kisaan

Sivuvaunumotocrossin MM-kausi jatkuu viikonloppuna Tsekin Kramolinissa ajettavalla kauden viidennellä osakilpailulla. Viime viikonloppuna Ukrainan osakilpailussa useista ongelmista kärsineet veljekset Riku ja Lari Kunnas tippuivat eräsijojen 18 ja 10 myötä MM-pisteissä seitsemänneltä sijalta kymmenenniksi, joten kaksikko lähtee nyt täynnä taistelutahtoa parantamaan pistesijoitusta Tsekissä.

13.5. Sivuvaunumotocross MM, osakilpailu 5/12, Kramolin, Tsekki


KANSALLISET KILPAILUT

10.05. Jokkis, Arska 60v. JM, Kansallinen, Somuran Moottorirata
10.05. Karting, Pohjanmaa Cup, Lapuan kivimäen kartingrata
10.05. Jokkis, Rospuutto-JM, Kansallinen, Kotkan MU-keskus
12.05. Offroad, Montenegro sand fun 2018, Harjoituskilpailu, Luumäki, Keihäskangas
12.5. MK-Hill Climb Saariselkä, Kansallinen, Saariselkä Ski & Sport Resortt
12.5. Touko Trial, Suomen Cup, Kansallinen, Vatikallion maasto, Forssa
12.05. Endurance Cup 2018, Botniaring
12.05. Jokkis, Huittisten Laatupalvelu JM, K, Aluemestaruus, Huittinen.Kuninkaisten rata
12.05. Jokkis, Kuopio JM, K, Aluemestaruus, Heinjoen moottorirata
12.-13.5. Speedway, VRT Junior Academy Race 1-2/18, Kansallinen, Ranna Speedway, Varkaus
12.-13.5. Road Racing 200 miles, Motopark
12.-13.5.  Karting, Äitienpäiväajot, Kansallinen,  Kuopio
13.05. Karting, North Cup osakilpailu 1, Harjoituskilpailu, Ouluzone