Nordic Entertainment Group (NENT Group) on hankkinut W Series -formulasarjan mediaoikeudet yksinoikeudella kaikkiin Pohjoismaihin. Kyseessä on historian ensimmäinen yksipaikkaisten kilpa-autojen sarja jossa ajaa vain naisia. Kaikki kauden 2019 osakilpailut tullaan näkemään NENT Groupin Viaplay-palvelussa sekä Viasatin urheilukanavilla.

Suomen Emma Kimiläinen on yksi 18 kuljettajasta, jotka kilpailevat 1,5 miljoonan dollarin pääpalkinnosta. Kaikkien aikojen ensimmäinen W Series -osakilpailu startataan 4. toukokuuta legendaarisella Hockenheimin radalla Saksassa. Ensimmäinen kausi koostuu kuudesta Euroopassa ajettavasta osakilpailusta. Seuraavalle kaudelle on suunnitteilla 10 osakilpailua, jotka ajettaisiin Euroopan lisäksi myös Yhdysvalloissa, Australiassa ja Singaporessa.

W Series -kuljettajilla on rautainen ammattitaito eri moottoriurheilusarjoista kuten Formula 2, Formula 3 ja GT4 Euroopan mestaruussarjasta. Uutta sarjaa onkin kaavailtu portiksi Formula 1 -kisoihin. W Series – osakilpailut ajetaan F3-luokan Tatuus T-318 -autoilla.

“Olen erittäin innoissani pääsystäni mukaan W Series -sarjaan. Tämä on uskomattoman hieno tilaisuus sekä minulle että kaikille muille mukaan päässeille kuljettajille. Tulen tekemään kaikkeni voittaakseni sarjan. Tieto siitä että ystäväni, perheeni ja fanit Suomessa ja muissa Pohjoismaissa katsovat kisoja ja kannustavat antaa voimaa voittotaisteluun”, sanoo Emma Kimiläinen.

Suomessa NENT Groupin moottoriurheiluportfolioon kuuluvat ennestään jo mm. NASCAR, rallicrossin MM-sarja ja IndyCar. NENT Groupin mediaoikeudet muissa Pohjoismaissa kattavat lisäksi myös mm. Formula 1 ja Formula 2 -kisat.

“On kulunut aivan liian kauan siitä kun naiskuljettaja on startannut Formula 1:ssä. Meillä Suomessa on laajat perinteet moottoriurheilun saralla ja täältä on lähtöisin valtava määrä huippukuskeja Kimi Räikkösestä Tommi Mäkiseen. W Series tarkoittaa jännittäviä kilpailuja kaikille autourheilufaneille sekä tervetulleen uuden kilpailumuodon, joka tarjoaa naiskuljettajille uuden tien moottoriurheilun korkeimmalle huipulle. On hienoa että pääsemme ensimmäisinä Pohjoismaissa tuomaan tämänkin kisan Viasatin ja Viaplayn katsojille”, sanoo NENT Group Finlandin vastaava urheilutuottaja Ville Klinga.

“Tämä on meille mahtava yhteistyö. Pohjoismaissa on maailman innokkaimpia moottoriurheilufaneja, jotka varmasti arvostavat uutta naiskuljettajiin perustuvaa formulasarjaa. NENT Group on Pohjoismaiden johtavana moottoriurheilun tarjoajana meille ideaali kumppani”, kuvailee alkavaa yhteistyötä W Series -formulasarjan toimitusjohtaja Catherine Bond Muir.