Auto 2018 on Messukeskuksessa Helsingissä 9.–11.11.2018 järjestettävä autoilun megatapahtuma, jossa uuden auton etsintä ja uusimpien mallien koeajaminen on tehty helpoksi. Asiapitoista ohjelmaa täydentää koko perheelle suunnattu viihde. Tarjolla muun muassa improvisaatioviihdettä, musiikkia ja erityistä lapsille suunnattua ohjelmaa.

Auto 2018 - Koeajoa, uusia malleja ja ohjelmaa koko perheelle

Auto 2018 kerää yhteen lähes kaikki Suomessa myytävät automerkit ja niitä pääsee myös koeajamaan. Osastoilla voi tutustua eri merkkien uusimpiin automalleihin ja keskustella niistä asiantuntijoiden kanssa. Automallien vertailu on helppoa. Tapahtumassa koeajossa olevat autot julkaistaan loka-marraskuun vaihteessa. Rekisteröinti koeajoihin on avoinna Auto 2018 -tapahtuman nettisivuilla.

Tarjolla elämyksellistä viihdettä ja asiaa

Auto Stagea emännöi Marianne Harjula, ja lavaohjelma pitää sisällään niin viihdettä kuin asiaakin. Radio Nova liikenteessä saapuu puhumaan liikenteestä ja liikennetietojen tuottamisesta radioon. Keskustelussa mukana Esko Eerikäinen ja Matti Seimola. Lavalla kuullaan muun muassa paneelikeskustelu auton omistamisen vaihtoehdoista perjantaina klo 17. Vuoden Auto Suomessa -finalistit esitellään Auto 2018 -tapahtumassa perjantaina klo 16 ja voittajat lauantaina klo 14 ja sunnuntaina klo 13.

Isänpäiväviikonloppuna järjestettävässä koko perheen tapahtumassa pääsee viettämään yhteistä aikaa perheen kesken. Nauruhermoja tulee kutkuttelemaan perjantaina klo 18 improvisaatioryhmä Kolina Roope Salmisen johdolla ja musiikillisesta annista vastaa lauantaina klo 15 pop-laulaja Mikko Harju. Perheen pienimmät pääsevät mukaan lauantaina Nipsun rohkeusjuhlille ja sunnuntaina Ryhmä Haun matkaan sekä Pikku Papun musiikilliseen maailmaan. Lisäksi kävijät voivat testata taitojaan renkaanvaihtosimulaattorissa ja mitellä toisiaan vastaan neppisradalla.

Uusi auto alle

Auto 2018 -tapahtumaan osallistuvat suuret automerkit ja kiinnostavimmat uutuusmallit. Mukana tapahtumassa ovat muun muassa Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroën, Dacia, DS, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Lotus, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Suzuki, Skoda, SsangYong, Toyota ja Volkswagen. Lisäksi esillä on joukko muidenkin merkkien urheilu- ja erikoisautoja. Tapahtumassa pääsee esimerkiksi koeajamaan lähes kolmeakymmentä vaihtoehtoista energiaa hyödyntävää ajoneuvoa. Automerkkien ja uusien automallien lisäksi pääsee tutustumaan autoilutarvikkeisiin, rahoitusvaihtoehtoihin sekä vakuutuksiin.

Messukeskus järjestää Auto 2018 -tapahtuman yhteistyössä Autotuojat ja -teollisuus ry:n kanssa. Tapahtuman yhteydessä on 9.11. Auto- ja Liikennegaala, jonka järjestävät Autotuojat ja -teollisuus ja Event Management Group yhteistyössä Auto- ja liikennetoimittajat ry:n ja Messukeskuksen kanssa.

Auto 2018 on avoinna perjantaina 9.11. klo 10–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina 10.–11.11. klo 10–18.

Liput messuille voi ostaa edullisemmin ennakkoon verkkokaupasta http://shop.messukeskus.com