Uusi Volkswagen T-Cross on monikäyttöinen, käytännöllinen ja moderni A0-segmentin malli – T-Cross on Volkswagen perheen uusin SUV-jäsen.

Volkswagen SUV-malliston uusin jäsen on käytännöllinen, hienostunut, monikäyttöinen ja kuten kaikki muutkin SUV-perheen mallit – se vangitsee katseen. T-Crossin rento tyyli yhdistettynä hienostuneeseen käytännöllisyyteen ja moderniin rakenteeseen on suunnattu erityisesti nuorille – myös sydämeltään – jotka haluavat kertoa positiivisesta elämänasenteestaan.

Uusi Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross on crossover, jonka pituus 4,11 metriä, on 54 mm pidempi kuin Polo, ja korkeus 1,56 metriä, mikä on 11 mm korkeampi kuin Polo. T-Cross on huomiota herättävä heti ensimmäisestä silmäyksestä. T-Crossin etuosa tuo esille auton yhteyden muuhun Volkswagen SUV-perheeseen mutta samalla korostaa auton yksilöllisyyttä. Muita tunnuspiirteitä ovat hallitseva konepelti ja leveä jäähdyttimen säleikkö sekä integroidut ajovalot. Auton sivulinjaa hallitsee kaksi vaakasuoraa linjaa, jotka vahvistavat voimakasta ulkoasua. Ne muodostavat yhdessä voimakkaan hartialinjan ja huipentuvat uuteen muotoiluelementtiin: koko takaosan levyiseen heijastinnauhaan. Nauha on kehystetty mustalla koristepaneelilla, joka korostaa edelleen auton leveyttä.

Volkswagen T-Cross on isoveljeään T-Rocia noin 12 cm lyhyempi. Tästä huolimatta, T-Crossiin on helppo mennä sisään, sillä MQB-alustarakenteen vuoksi etuakselia on voitu siirtää eteenpäin. Auton akseliväli on 2,56 metriä, ja se muodostaa perustan tilaville sisätiloille ja tarjoaa paljon tilaa jopa viidelle henkilölle. T-Cross tarjoaa tavaratilaa 385 litrasta 455 litraan. Taittuvien ja eteenpäin liukuvien takaistuinten vuoksi T-Cross voidaan muuntaa pieneksi tila-autoksi, jolloin käytettävissä on tasainen lastausalue ja jopa 1 281 litraa tavaratilaa.

Uusi T-Cross tarjoaa hyvän näkyvyyden. Kaikki matkustajat nauttivat erityisen hyvästä näkyvyydestä, sillä kuljettaja ja etuistuimen matkustaja istuvat 597 mm:n korkeudella tiestä ja takaistuimen matkustajat 652 mm tiestä. Sisätilat ovat erityisen tilavat luoden tunteen isommasta autosta. Tämän lisäksi T-Crossin sisätiloja voidaan muuntaa monella tapaa. Auton takaistuinta voidaan liikuttaa 14 cm joko eteen- tai taaksepäin. Näin voidaan lisätä joko matkustajien jalkatilaa tai tavaratilaa. Takaistuimet voidaan taittaa alas 60:40 jaolla, ja joko osittain tai kokonaan alas.

T-Crossin leveän kojelaudan koristepaneelin värit ja rakenne ovat yhteneväiset istuinmateriaalien, ohjauspyörän puolan, maalatun keskikonsolin kehyksen, koristevärien ja ulkovärien kanssa. Nämä kaikki yhdessä antavat autolle urheilullisen ulkonäön. Comfortline- ja Highline-varustetasoihin saa lisäksi Design- ja R-Line-varustepaketit. Nämä lisävarustepaketit tarjoavat mm. 3D-tehosteita kojelautaan, kaksisävyiset istuimet, ohjauspyörän puolan ja keskikonsolin kehyksen yhteensopivalla sävyllä sekä yhteensopivat sivupeilien kotelot sekä vanteet. Valittavat värisävyt ovat musta, oranssi ja vihreä. Ambient-tunnelmavalaistus on vakiona Highline-varustetasossa. Sähköisesti säätyvät ikkunat sekä korkeussuunnassa säädettävä kuljettajan istuin ovat vakiovarusteita.

Tehokkaat ja taloudelliset moottorit

Suomessa T-Cross tulee tarjolle kolmella tehokkaalla turboahdetulla moottorilla. Kaksi kolmesylinteristä 1,0 TSI -bensiinimoottoria teholuokissa 70 kW (95 hv) ja 85 kW (115 hv). Yksi nelisylinterinen 1,6 TDI -dieselmoottori täydentää valikoiman. Kaikki moottorit noudattavat viimeisintä Euro 6D-TEMP päästöluokitusta. Pienin 70 kW bensiinimoottori on aina manuaalivaihteinen, 85 kW bensiinimoottori ja 70 kW dieselmoottori ovat saatavilla joko manuaalivaihteisena tai DSG-automaattivaihteistolla varustettuna. T-Cross on aina etuvetoinen.

Kuljettajaa avustavat järjestelmät

Volkswagen T-Crossin kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat premium-luokkaa: T-Cross on varustettu turvajärjestelmillä, jotka ovat tuttuja isomman kokoluokan autoista, ja tehden siitä yhden luokkansa turvallisimmista SUV:eista. Auton erinomaisten törmäysominaisuuksien ja esimerkillisen matkustajaturvallisuuden lisäksi T-Cross tarjoaa laajan valikoiman kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka on suunniteltu vähentämään riskejä törmäystilanteessa ja lisäämään ajomukavuutta. Vakiovarusteena on mm. ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist jalankulkijatunnistuksella ja hätäjarrutustoiminnolla, kaistanpitoavustin Lane Assist ja mäkilähtöavustin sekä ennakoiva turvajärjestelmä ja katvealueen varoitin Blind Spot varustettuna kaistanvaihtoavustimella. Kuljettajan väsymyksentunnistus on vakiovaruste Highline-varustetasossa, ja mukautuva vakionopeudensäädin ACC vakiovaruste sekä Comfortline- että Highline-varustetasoissa. Pysäköintiavustin Park Assist on saatavilla lisävarusteena.

Liitettävyys ja lisävarusteet

Uusi Volkswagen T-Cross tarjoaa käyttäjilleen korkeimman luokan liitettävyystoimintoja ja toiminnot ovat intuitiivisia. Jopa neljä USB-porttia ja langaton lataus tarjoavat optimaalisen liitettävyyden ja riittävästi virtaa älypuhelimille. Lisävarusteena saatava avaimeton lukitus ja käynnistys Keyless Access tarjoaa lisämukavuutta. Yksi T-Crossin kohokohta on myös lisävarusteena saataville tuleva Beats-äänentoistojärjestelmä, joka tarjoaa 300 wattia, 8-kanavaisen vahvistimen ja erillisen subwoofer-kaiuttimen tavaratilassa. T-Crossin vakiovarusteena Trendline- ja Comfortline-varustetasoissa on halogeeniajovalot ja led-päiväajovalot sekä led-takavalot. Highline-varustetasossa led-ajovalot ovat vakiona, samoin digitaalinen mittaristo on vakiovaruste. Lisävarusteena saatavilla olevan valopaketti Light Assistin toiminto vaihtaa automaattisesti lähi- ja kaukovaloja riippuen vastaantulevasta liikenteestä.

Volkswagen T-Cross valmistetaan Espanjassa Pamplonan tehtaalla.

Suomen hintoja ei ole vahvistettu.

Volkswagen T-Cross on nähtävillä Auto 2018 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 9.-11.11.2018, osasto 6a50.