Uudet 120 Ah:n korkeajänniteakut kasvattavat toimintamatkan 260 kilometriin.

BMW i3 ja BMW i3s saavat uudet kolmannen sukupolven 120Ah/42,2 kWh korkeajänniteakut (aiemmin 94 Ah/33 kWh) marraskuusta 2018 alkaen. Uudistunut voimanlähde mahdollistaa jopa 30 prosenttia pidemmän toimintasäteen edeltäjään verrattuna. Syyskuussa voimaan astuneen WLTP ajosyklin mukainen virallinen toimintasäde on 310 km (BMW i3). Tämä vastaa 15,2 kWh* kulutusta sadalla kilometrillä (BMW i3).

Akun fyysinen koko on pysynyt entisellään, eli tehoa on voitu kasvattaa pienentämättä matkustustiloja. Verrattuna BMW i3:n lanseerauksen aikaisiin ensimmäisen sukupolven korkeajänniteakkuihin akkujen kapasiteetti on kaksinkertaistunut.

Latauselektroniikka mahdollistaa akkujen lataamiseen tavallisesta pistorasiasta, BMW i Wallbox -seinälatausasemasta tai tasasähköllä (DC) toimivasta pikalatausasemasta. Akun latautuminen 80 prosenttiin kestää pistorasiasta 15 tuntia, seinälatausasemasta 3,2 tuntia ja pikalatauksessa vain 42 minuuttia.

BMW i3:n sähkömoottorin teho on 125 kW/170 hv ja BMW i3s:n 135 kW/184 hv.

BMW i3:ssa noudatetaan BMW:n kokonaisvaltaista resurssien vastuullisen käytön konseptia. Se ei tarkoita vain sähköauton päästöttömiä kilometrejä vaan myös materiaalivalintoja, tuotantotekniikkojen valikointia ja liikkuvuuspalveluja. Konsepti takaa perinteisillä voimanlähteillä varustettuihin autoihin verrattuna pienemmän hiilijalanjäljen auton koko elinkaaren ajan aina raaka-aineiden ylijäämistä tuotantoon, käyttöön ja kierrättämiseen saakka.

BMW i3:n muotoilu on kiinteä osa LifeDrive-ajoneuvoarkkitehtuuria, joka yhdistää alumiinisen alustan ja hiilikuitulujitetusta muovista (CFRP) valmistetun matkustamon. Korin värivalikoimaan tulee uusi metallinhohtoinen Jucaro Beige, jossa korostusvärinä on Frozen Grey.

Lisävarusteet

Vakiovarusteena olevien LED-ajovalojen tilalle tulee lisävarusteena valittavaksi mukautuvat LED-ajovalot, jotka parantavat näkyvyyttä kaarteissa sekä avustavat kuljettajaa kaukovaloautomatiikalla.

Uudistunutta BMW i3:a voi halutessaan muokata entistä urheilullisemmaksi saatavilla olevan Sport -lisävarustepaketin avulla. Siihen sisältyy urheilullisemmilla jousilla, iskunvaimentimilla ja kallistuksenvakaimilla varustettu 10 millimetriä madallettu alusta. Auton dynaamisempia ominaisuuksia korostavat kasvanut raideleveys sekä mustat 20-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Mikä on BMW i?

BMW i on BMW Groupin brändi, joka toimii innovaatiohautomona ja lähestyy uusia kohderyhmiä emoyhtiön puolesta. Kun BMW i on ottanut kehittämänsä teknologian onnistuneesti käyttöön, se siirretään BMW Groupiin. Vahvasti kestävälle kehitykselle perustuvan BMW i:n ideat näkyvät tällä hetkellä BMW i3:n lisäksi BMW i8:ssa ja BMW iPerformance -pistokehybrideissä.

BMW i on mukana myös DriveNow-yhteiskäyttöautoissa, ReachNow’ssa (yhteiskäyttöautot 2.0), ChargeNow’ssa (yksinkertainen tapa päästä mukaan maailman laajimpaan latausasemien verkostoon), ParkNow’ssa (yksinkertainen tapa paikantaa, varata ja maksaa parkkipaikka), BMW i Venturesissa (investointeja urbaaniin liikkumiseen keskittyviin nuoriin yrityksiin), BMW Energyssa (energiapalvelu) ja kuntien viranomaisille tarkoitetussa Competence Centre for Urban Mobility -konsultointipalvelussa. Osa palveluista ei ole vielä käytössä Suomessa.

Polttoaineen kulutus, CO2-päästöt ja tehonkulutus on laskettu EU-asetuksen 2007/715 nykyisessä versiossa määritellyillä mittausmenetelmillä. Tiedot ovat autosta, jossa on saksalainen perusvarustelu. Vaihteluväleissä on otettu huomioon kokoerot valituissa pyörissä ja renkaissa sekä valinnaiset laitteet. Välit voivat muuttua auton kokoonpanoa valittaessa.

* Päästö- ja kulutuslukemat on laskettu uuden WLTP-testisyklin mukaan.

** Toimintamatkan lukeman perustuvat BMW:n arkipäiväajon mittauksiin kaupunkiajoprofiililla, +20 asteen ulkolämpötilassa, lämmityslaite/ilmastointi käytössä, esivalmistelut tehtynä ja COMFORT-ajotilassa ajettuna. Toimintamatkan pituus riippuu monista tekijöistä, kuten ajotyylistä, reitin ominaisuuksista ja ulkolämpötilasta.

Lisätietoja uusien autojen virallisista kulutus- ja päästölukemista saa Manual on fuel consumption, CO2 emissions and power consumption of new cars -julkaisusta, jota on saatavilla jälleenmyyntipisteistä, Deutsche Automobil Treuhand GmbH:lta (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Saksa ja osoitteesta http://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.