Bridgestone Turanza T005

Maailman johtava rengas- ja kumiyhtiö Bridgestone[1]ja Mercedes-Benz kehittivät yli kahden vuoden ajan tiiviissä yhteistyössä Turanza T005 -rengasta Mercedeksen uuteen A-sarjaan. Rengasta toimitetaan 17–19 tuuman vanteille sopivina kokoina, joista 17 ja 18 tuuman renkaissa on käytetty Run Flat -teknologiaa. Auton kanssa saumattomasti yhteen toimiva Turanza T005 tarjoaa optimaalisen ajokokemuksen ja korkealuokkaiset ominaisuudet, joista sekä Bridgestone että Mercedes-Benz tunnetaan.

Bridgestone Turanza T005 ja Mercedes-Benz A-sarja: suunniteltu toimimaan yhdessä

”A-sarjan Mercedes on erittäin nuorekas ja dynaaminen sekä moderni ja mukava. Halusimme Turanza T005:n korostavan näitä ominaisuuksia, ja siksi rengas suunniteltiin alusta lähtien nimenomaan tätä autoa varten”, Bridgestonen EMEA:n testikuljettaja Daniele Turriziani kertoo.

Renkaan märkäpito on erinomainen ja ajotuntuma on miellyttävä. ”Bridgestonen tuotekehitysosasto hienosääti uusimpia kumiseoksia A-sarjaan sopiviksi. Testasimme ja muokkasimme renkaita ja testasimme niitä uudelleen täällä Bridgestonen Euroopan teknisessä keskuksessa ja testiradalla, kunnes tiesimme kaikkien ominaisuuksien olevan juuri sellaisia kuin pitikin. Nyt kun renkaat ovat Euroopan markkinoilla, kova työ palkitaan”, Turriziani jatkaa.

Kehitysprosessin tuloksena Run Flat -mallien EU-asetuksen mukaiset rengasluokitukset ovat luokkansa parhaimmistoa[2], ja Run Flat -teknologian ansiosta Mercedes-Benz A-sarjalla ajavien ei tarvitse pysähtyä tien poskeen, vaikka rengas puhkeaisi.

”Turanza T005 on uskomaton innovaatio, joka vie renkaiden suunnittelua kiinnostavaan uuteen suuntaan. Turanza T005 edustaa Bridgestonen rengasosaamisen kovaa ydintä”, Bridgestone EMEA:n ensiasennustuotteista vastaava johtaja Christophe de Valroger toteaa. ”Niihin voi luottaa haastavimmissakin olosuhteissa.”

Bridgestone toimittaa renkaita koko 17–19 tuuman vannevalikoimaan, ja yhtiön talvirenkaat on myös hyväksytty Mercedes-Benziin jälkimarkkinatuotteina.

[1] Vuoden 2016 rengasmyynnin perusteella. Lähde: Tire Business 2017 – Global Tire Company Rankings.

[2]Rengasmerkintöjä koskeva EY-asetus 1222/2009 – märkäpitoluokka A ja polttoainetaloudellisuusluokka B.

Bridgestone Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa

Bridgestone Europe NV/SA, jonka päätoimipiste on Belgiassa, on Tokiossa pääkonttoriaan pitävän ja maailman suurimman rengas- ja kumiyhtiön Bridgestone Corporationin kokonaan omistama tytäryhtiö. Sillä on toimintoja yli 60 Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan maassa, joissa sillä on yhteensä yli 18 200 työntekijää.  Yrityksellä on alueella 12 rengastehdasta ja muuta renkaisiin liittyvää tuotantolaitosta, iso tutkimus- ja tuotekehityskeskus sekä testiratoja.  Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa valmistettuja Bridgestonen premium-renkaita myydään ympäri maailman.

Lisätietoa Bridgestonen Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan toiminnoista osoitteissa www.bridgestone.eu ja www.bridgestonenewsroom.eu sekä Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa,  YouTubessa ja LinkedIn:ssa.

Bridgestone Europe NV/SA, Suomen sivuliike vastaa Bridgestone-, Firestone-, Dayton- ja Seiberling-merkkisten renkaiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Sivuliikkeen toimitilat sijaitsevat Helsingissä. www.bridgestone.fi