Suomessa Veho-konserniin kuuluva Sixt Autovuokraamo ja tulevana viikonloppuna formuloiden GP3-kautensa Espanjan Barcelonasta aloittava formulalupaus Niko Kari, 18, ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen.

Sixt Autovuokraamon myyntijohtaja Tuomas Valta toteaa Nikon olevan nuorekkaan Sixt-brändin näköinen edustaja Suomessa ja myös muualla maailmassa.

– Nikossa linkittyvät auton käsittelytaito, urheilullisuus yhdistettynä huippulahjakkuuteen sekä ymmärrys liikenneturvallisuudesta. Niko on yksi suositun lajin tuoreista kasvoista, joka sopii meille hyvin. Formuloiden GP3-sarja on kansainvälinen moottoriurheiluluokka, josta toivomme Nikon ponnistavan ajajaurallaan yhä pidemmälle, Valta toteaa.

GP3-kuljettaja Niko Kari ja Sixt Autovuokraamo yhteistyöhön

Formula 1- päättäjien silmien alla

Formuloiden GP3-sarjaa ajetaan formula ykkösten MM-osakilpailujen yhteydessä. Sarjan osakilpailuista kahdeksan kilpaillaan Euroopassa ja yksi Lähi-Idässä.

– Sarjassa ajaminen vaatii paljon matkustamista. Olemme osa kansainvälistä ketjua, joka tarjoaa palveluita yli sadassa maassa ympäri maailmaa. Kun mietimme Nikon paikallista liikkuvuutta, olemme hänelle myös tässä suhteessa apuna, Valta muistuttaa.

Sixt Autovuokraamo näkyy tulevalla kaudella muun muassa Niko Karin ajopuvussa ja autossa. GP3-sarjassa ajetaan kaikkiaan yhdeksän kilpailuviikonloppua ja 18 mestaruusstarttia. Sarja päättyy marraskuun lopulla Arabiemiraattien Abu Dhabiin.

Kari valmis GP3-avaukseen

Toisen kautensa GP3-sarjassa aloittava Niko Kari, 18, ajaa tulevana viikonloppuna Espanjan Barcelonan moottoriradalta käynnistyvällä kaudella sarjan tulokastallin hollantilaisen MP Motorsportin väreissä.

Viime kaudella Kari yksi GP3-sarjassa Abu Dhabin osakilpailun voittoon ja sijoittui sarjan yhteispisteissä kymmenenneksi. Ensimmäinen Sixt -vuokra-auto odottaa suomalaiskuljettajaan jo Barcelonan lentokentällä Espanjassa.

– Sixtillä palvelu pelaa, autot ovat laadukkaita ja tämän sanon kokemuksesta. Auton saa vuokraamosta aina kätevästi ajoon. Kysymyksessä on nopea toimenpide, joka on minulle tärkeä asia, Kari hymyilee.

Tulevana viikonloppuna käynnistyvään GP3-kauteen Kari lähtee voittamaan osakilpailuja.

– Meillä oli uuden tiimini kanssa keväällä hyvä testiohjelma. Saimme kokeiltua autossamme uusia asioita ja vauhtimme vaikuttaa todella hyvältä. Vaikka tiimini on tässä sarjassa uusi, olimme testeissä hyvässä vauhdissa. Uskon, että taistelemme jokaisessa osakilpailussa palkintopallisijoista.

Kari kertoo, että GP3-sarjan autot eivät ole viime kaudesta kokeneet muutoksia ja se on yksinomaan positiivinen asia.

– Autot ovat kaikille yhä samat, kuten myös käytössä olevat renkaat. Vaikka Pirelli sanoo, että renkaisiin ei ole viime kaudesta muutoksia toteutettu niin näin kuljettajan mielestä ne tuntuivat ainakin testeissä aika paljon erilaisilta. Kestävyyttä on tullut lisää. Uskon, että esimerkiksi aika-ajoissa voi hyvää aikaa yrittää useammallakin kierroksella, Kari uskoo.

Viime vuoden kokemukseensa nojaten Kari tietää, miten sarjan loppupisteissä ollaan mahdollisimman korkealla.

– Jokaisessa kisassa pitää pysyä ongelmien ulkopuolella ja ajaa pisteitä kotiin.

SIXT palvelee ympäri maailmaa

Sixt Autovuokraamosta löydät kaikenkokoiset sijaisautot ja vuokra-autot kaupunkiautoista aina tila- ja pakettiautoihin. Palvelevaa autonvuokrausta on saatavana yli 50 toimipisteessä Suomessa ja yli 115 maassa ympäri maailmaa. Sixt Autovuokraamo on saksalainen autovuokraamoketju, joka toimii Suomessa Veho-konsernin alaisuudessa. Ketju on perustettu vuonna 1912.

Formuloiden GP3-sarjan kilpailukalenteri:

11.-13.5. Barcelona, Espanja

22.-24.6. Paul Ricard, Ranska

29.6.-1.7. Red Bull Ring, Itävalta

6.-8.7. Silverstone, Iso-Britannia

27.-29.7. Hungaroring, Unkari

24.-26.8. Spa-Francorchamps, Belgia

31.8.-2.9. Monza, Italia

28.-30.9. Sotshi, Venäjä

23.-25.11. Yas Marina, Arabiemiraatit