Maailman johtavan rengas- ja kumiyhtiön Bridgestonen[1] ja BMW:n menestyksekäs kumppanuus saa jatkoa, kun Bridgestone toimittaa yksinoikeudella ensiasennusrenkaat uuteen urheilulliseen BMW i3s:ään. Bridgestonen renkaat osoittivat pystyvänsä vastaamaan sähköauton vaatimuksiin jo BMW:n i3-mallissa.

Bridgestonen ologic-teknologiaa sporttisena versiona

Sisäänrakennettua urheilullisuutta

Uudet renkaat kehitettiin vastaamaan tiettyihin i3s:n muutoksiin. Auto näyttää urheilullisemmalta; takana raideleveys on suurempi ja pyöränkaaret on muotoiltu muhkeammiksi. Bridgestone vastasi tähän kehittämällä 20 mm leveämmät renkaat kuin i3:ssa. Ne korostavat uuden mallin leveämpää, urheilullisempaa ilmettä ja takaavat lisääntyneestä tehosta ja väännöstä huolimatta erinomaisen pidon. BMW i3s:n 20 tuuman vakiovanteille asennetut renkaat täydentävät auton kiiltäviä pyöränkaarien reunoja. Bridgestone toimittaa autoon sekä etu- että takarenkaat niin kesä- kuin talviversioina.

Ologic-teknologia

Sähköautoina i3 ja i3S vaativat täysin uuden rengaskonseptin. Bridgestonen ratkaisu on nimenomaan sähköautoihin kehitetty ologic-teknologia.

”Ologic-teknologia auttaa optimoimaan näiden autojen suorituskyvyn tinkimättä lainkaan turvallisuudesta. Käytämme renkaissa kapeaa Ecopia EP500 -pintamallia, joka takaa erinomaisen pidon myös märissä kelioloissa. Renkaan vierintävastus ja märkäpito ovatkin saaneet EU-rengasmerkintään toiseksi korkeimman B-luokituksen”, toteaa Bridgestone EMEA:n ensiasennustuotteista vastaava johtaja Christophe de Valroger.

Renkaan suuri halkaisija vähentää vierintävastusta ja parantaa energiatehokkuutta. ”Sekä Bridgestone että BMW ovat sitoutuneet kehittämään tuotteita, jotka tukevat kestävää kehitystä. Ologic-teknologia auttaa Bridgestonea saavuttamaan yhden pitkän aikavälin ympäristötavoitteistaan eli leikata yhtiön CO2-päästöjä 50 prosentilla vuoteen 2050 mennessä. Olemme kehittäneet ainutlaatuisiin autoihin ainutlaatuisen renkaan, joka näyttää meille suunnan tulevaisuuteen”, de Valroger jatkaa.

Valmiina tulevaisuuteen

BMW i3s -sähköautoon kehitetty uusi rengas on BMW-konsernin ja Bridgestonen tuloksekkaan yhteistyön viimeisin tuotos. Jo 17 vuotta jatkuneen kumppanuuden aikana Bridgestone on toimittanut BMW:lle huomattavan määrän renkaita ensiasennukseen ja tehnyt yhteistyötä ajokoulutusta tarjoavan BMW Driving Experience -yksikön kanssa. Nyt Bridgestone toimi BMW:n ainoana kumppanina renkaiden kehitystyössä i3s -autoa varten.