• Täysin uuden Ford Focuksen suunnittelu lähti puhtaalta pöydältä. Lopputuloksena on teknologian, mukavuuden, tilavuuden ja ajokokemuksen uusi aikakausi keskikokoisten autojen asiakkaille Euroopassa. Laajennettuun mallistoon kuuluvat Focus Active Crossover sekä eksklusiivinen Focus Vignale.
 • Uusi Stop & Go -toiminto, nopeusrajoitusten tunnistus- (Speed Sign Recognition) ja ajolinja-avustin (Lane-Centring) -teknologiat auttavat suoriutumaan pysähtelevässä liikenteessä. Ennakoiva kaarrevalo ja liikenteen ja liikennemerkkien mukaan valokeilaa sopeuttavat ajovalot (Sign-based light) auttavat kuljettajaa näkemään selvemmin
 • Ensimmäinen tuulilasinäyttö Fordin Euroopan mallistossa tuo varmuutta ratin taakse. Uusi aktiivinen pysäköintiavustin mahdollistaa täysin automatisoidun pysäköinnin yhdellä napin painalluksella.
 • Vakiovarusteena oleva Drive Modes -ajotilavalinta, 20 prosenttia parempi vääntöjäykkyys ja eristetty itsenäinen takajousitus elektronisesti ohjatulla iskunvaimennuksella (Continuously Controlled Damping) – ensimmäistä kertaa Focuksessa – pitävät sen luokkansa kärjessä ajodynamiikassa ja tekevät siitä mukavamman
 • Täysin uudessa Focuksessa on sisäänrakennettu FordPass Connect -modeemi, langaton latausalusta, SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä 8-tuumaisella kosketusnäytöllä sekä B&O PLAY -audiojärjestelmä. SYNC 3 -järjestelmä on nyt ensimmäistä kertaa suomenkielinen.
 • Kehittyneet EcoBoost-bensiini- ja EcoBlue-dieselmoottorit saavat parikseen kahdeksan vaihteisen automattivaihteiston, joka tuo 10 prosenttia alhaisemman polttoaineen kulutuksen koko mallistoon

Ford julkistaa täysin uuden Focuksen – innovatiivisin, dynaamisin ja mielenkiintoisin Ford ikinä – ensimmäisen Focuksen lanseerauksesta kulunut 20 vuotta

KÖLN, Saksa, 10.4.2018 – Kaikkien aikojen monipuolisin ja teknisin Ford Focus ensiesiteltiin tänään maailmanlaajuisesti.

Täysin uutta Focusta kehitettäessä tehtiin yhteistyötä asiakkaiden kanssa enemmän kuin koskaan ennen. Kehitystyö oli perinpohjaista, jotta siitä saatiin ajo- ja matkustuskokemukseltaan luottamusta herättävin, intuitiivisin sekä palkitsevin kaikkiin muihin Euroopan keskikoisiin perheautoihin verrattuna.

Focus esittelee uuden ihmiskeskeisen muotoilufilosofian, jossa yhdistyvät tunteikas ulkomuoto ja luokkansa johtava aerodynamiikka. Auto on sisältä entistä tilavampi ja siinä on käytetty korkelaatuisia materiaaleja ja käsityötä.

Joukko erittäin kehittyneitä kuljettajaa avustavia teknologioita saavat aikaan intuitiivisen, rauhoittavan ja hienostuneen ajokokemuksen. Teknologioita ovat:

 • Mukautuva vakionopeudensäädin (Adaptive Cruise Control, ACC) Stop & Go -toiminnolla, nopeusrajoitusten tunnistus (Speed Sign Recognition) ja ajolinja-avustin (Lane-Centring), jonka avulla pysähtelevässä liikenteessä ajaminen on vaivatonta
 • Fordin mukautuva ajovalojärjestelmä (Adaptive Front Lighting System) uudella, kameraan pohjautuvalla ennakoivalla kaarrevalojärjestelmällä ja liikenteen ja liikennemerkkien mukaan valokeilaa sopeuttavilla ajovaloilla (Sign-based light), joka esisäätää ajovalot paremman näkyvyyden aikaan saamiseksi tarkkailemalla tiessä olevia mutkia ja ensimmäistä kertaa koko autoalalla liikennemerkkejä
 • Uusi aktiivinen pysäköintiavustin (Active Park Assist 2), joka huolehtii nyt myös vaihteen vaihtamisesta, kiihdyttämisestä ja jarruttamisesta, mahdollistaa täysin automaattisen pysäköinnin yhdellä napin painalluksella
 • Ensimmäistä kertaa Euroopassa saatavana oleva tuulilasinäyttö (Head-up display,HUD) auttaa kuljettajia keskittämään huomiokykynsä edessä näkyvään tiehen
 • Ennakoiva ohjaustehostin auttaa kuljettajaa ohjaamaan auton pysähtyneen tai hitaamman ajoneuvon ohi törmäyksen estämiseksi – ensimmäisenä segmentissään

Täysin uusi Focus pysyy uskollisena mallin 20-vuotiselle historialle ja jatkaa ajodynamiikkansa puolesta luokkansa parhaana. Sitä on parannettu etu- ja takajousituksen elektronisesti ohjatulla iskunvaimennuksella, jonka saa nyt ensimmäistä kertaa Focukseen, uudella Drive Modes -ajotilavalinnalla, eristetyllä takapään apurungolla sekä Fordin patentoimalla jousiteknologialle.

Matkustuskokemusta on parannettu erilaisilla mukavuutta lisäävillä ominaisuuksilla, kuten sisäänrakennetulla FordPass Connect -modeemilla ja älypuhelinten langattoman lataamisen mahdollistavalla alustalla.

Voimansiirtovaihtoehtoja ovat mm. optimoitu versio moninkertaisesti palkitusta 1.0 litran EcoBoost-moottorista ja uusi 1.5 litran EcoBoost-moottori, joissa molemmissa on ensimmäistä kertaa autoalalla Fordin kolmisylinteriselle moottorille tarkoitettu sylinterinlepuutusteknologia. Uusi 1.5 litran EcoBlue- ja 2.0 litran EcoBlue-dieselmoottori ovat erittäin polttoainetaloudellisia. Uusi, älykäs kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto mukauttaa vaihteen vaihtamisen kuljettajan ajotyylin mukaan hyödyntäen tyylikästä ja ergonomista pyöritettävää vaihteenvalitsimen nuppia.

“Täysin uusi Ford Focuksemme on teknologsesti ja ajokokemukseltaan segmenttinsä huipulla”, kertoo Joe Bakaj (Vice president, Product Development, Ford of Europe). “Mahdollisuutta rakentaa täysin uusi auto puhtaalta pöydältä ei tapahdu kovin usein. Ryhdyimme tuumasta toimeen kehittääksemme parhaan keskikokoisen perheauton, jonka rahalla saa.”

Uusi Focus tulee saataville 5-ovisena ja farmarimallina sekä 4-ovisena tietyillä markkinoilla. Kyseessä on kaikkien aikojen laajin Focus-mallisto, johon kuuluvat Trend- ja Titanium-varustelut, urheilullinen Focus ST-Line, eksklusiivinen Focus Vignale sekä Focus Active Crossover.

Täysin uusi Focus on maailmanlaajuisesti ensimmäinen Fordin henkilöauto, joka perustuu uuteen C2-alustaan. Se on suunniteltu kestämään paremmin törmäystilanteissa, tilavammaksi vaikuttamatta negatiivisesti auton ulkomittoihin ja aerodynamisemmaksi tehden siitä polttoainetaloudellisemman. Tähän saakka parhain laatu on mahdollistettu tekemällä Saksan Saarlouisin tehtaaseen 600 miljoonan euron investointi.

Euroopassa* on myyty lähes 7 miljoonaa ja maailmanlaajuisesti yli 16 miljoonaa Focusta sitten sen vuonna 1998 tapahtuneen lanseerauksen.

“Focus on ollut päätuotteemme Euroopassa kahden vuosikymmenen ajan. Siinä kiteytyy kaikki, mitä asiakkaamme rakastavat Fordissa: muotoilu, teknologia ja ajamisen hauskuus”, kertoo Steven Armstrong (Group vice president and president, Europe Middle East and Africa, Ford Motor Company). “Joka viides viime vuonna myyty auto Euroopassa oli keskikokoinen perheauto. Siksi Focus on meille ja asiakkaillemme yhtä tärkeä kuin aina ennenkin, minkä takia olemme panostaneet sen kehittämiseen todella paljon tehdäksemme siitä yhden parhaista autoistamme ikinä.”

Ihmiskeskeistä muotoilua

Täysin uusi Ford Focus merkitsee uutta alkua Fordin muotokielessä. Ihmiskeskeinen muotoilufilosofia on luotu tuottamaan täydellisiä käyttäjäkokemuksia joka tilanteessa, ja se yhdistää ilmaisuvoimaisen muotokielen toimiviin, asiakaslähtöisiin piirteisiin.

“Halusimme täysin uuden Focuksen olevan tuote, johon asiakkaamme rakastuvat ja jota kohtaan rakkaus myös kestää”, sanoi Amko Leenarts (Director, Design, Ford of Europe). ”Uusi muotoilufilosofiamme tähtää ikimuistoisiin hetkiin, jotka rakentavat ja vaalivat suhdetta ihmisen ja koneen välillä, niin auton sisä- kuin ulkopuolella.”

Focuksen muoto on kehittynyt entisestä, ja sen siluetti on nyt ylellisempi ja urheilullisempi. Samalla Focus tarjoaa entistä enemmän mukavuutta ja tilaa. Erottuva uusi siluetti on luotu pääasiassa siirtämällä A-pilareita taaemmaksi. Tasapainotettujen mittasuhteiden ansiosta A-pilarit suuntaavat kohti eturenkaiden keskipisteitä, kun taas tukevat C-pilarit ovat suoraan takarenkaiden yläpuolella. Näin syntyvä pidempi konepelti ja sulava lokasuoja sekä vyölinjan selvästi pienempi kiila ovat samalla voimakkaita ja elegantteja piirteitä korostaen auton tasokasta ja urheilullista ulkomuotoa.

53 millimetriä pidemmän akselivälin ansiosta renkaiden halkaisija voi olla entistä suurempi ja ne voidaan asettaa korkeammalle runkoon, mikä tuo vaikutelmaan keveyttä. Lyhyemmät ulkonemat ja taaksepäin asetettu matkustamo luovat vahvan ja dynaamisen muodon antaen kompaktin vaikutelman.

Ilmavirtausten hallinta auton ympärillä oli tärkeässä roolissa uudistuneen Focuksen muotoilussa. Veistoksellinen, urheilullinen ulkomuoto tarjoaa luokkansa parasta aerodynaamista tehokkuutta, sulavan, matalamman profiilin, lyhyen perän, typistettyjen kulmien sekä harmonisesti integroitujen aerodynaamisten piirteiden avulla.

Korin muotoilu on tehty urheilullisen veistoksellisesti. Laajat pinnat heijastavat valoa ja miellyttävät silmää. Pitkät etulokasuojat etenevät vakaasti kohti matalia taka-akseleita, luoden dynaamisen ketteryyden vaikutelman.

Uudistetun Focuksen ilme on yksinkertainen ja harmoninen, ja se huokuu selkeyttä ja vakuuttavuutta. Selvästi entistä suurempi, mutta tunnistettava Fordin etusäleikkö on paikallaan tasakorkeudelle asetettujen ajovalojen välissä, jotka on takavalojen tapaan sijoitettu mahdollisimman kauas toisistaan laajan näkyvyyden saavuttamiseksi.

Takavalot ovat nyt kaksiosaiset, mikä mahdollistaa takaluukun laajemman avautumisen. LED-lampputeknologialla on luotu tunnistettavat ajovalot sekä valoisalle että pimeälle. Focus-teksti on sijoitettu takavalojen väliin yksittäisin himmeäkiiltoisin kirjaimin, mikä vahvistaa auton perän laadukasta vaikutelmaa.

Täysin uusi Focus tarjoaa valinnanvapautta räätälöidyin vaihtoehdoin, sillä valikoimasta löytyy erilaisia toteutuksia Focus Vignale-, ST-, Active- sekä Titanium-varustetasoille, ja ne heijastavat asiakkaiden yksilöllisiä mieltymyksiä ja tarpeita. Tunnusomaisia piirteitä ovat:

 • Focus Vignalen leveämpi ja matalampi etuaukko on vahvemmin jalokiven muotoinen ja henkii käsityötaitoa, Vignalen hillityt yksityiskohdat, kuten kattokiskojen, kojelaudan ja painikkeiden himmeän kiiltävä alumiiniviimeistely sekä tunnusomainen Vignale-säleikön verkko
 • Focus ST -malliston näyttävämmäksi suunniteltu takadiffuusori ja suurempi toiminnallinen kattospoileri, avoimemmat etusäleiköt, jotka on suunniteltu parantamaan suorituskykyä ja paljastamaan takanaan olevat moottorin osat sekä rohkeat ST-malliston alasiiven elementit, jotka ohjaavat ilmavirran ilmaverhon tulokanaviin
 • Focus Activen korotettu maavara, suojaava musta pyöräkotelo ja helmojen suojus, erottuvasti hopeisiksi maalatut etu- ja takakynnyslevyt sekä räätälöity etupään muotoilu
 • Saatavana on kolmetoista koriväriä, joihin kuuluvat hehkuva Orange Glow, raikas Desert Island Blue sekä vain Vignale-malliin saatava nelikerroksinen Dark Mulberry.

Ihmiskeskeinen muotoilufilosofia jatkuu myös auton sisällä, joka on kutsuva ja mukautuva laadusta tinkimättä. Se on luotu käyttäen yksinkertaisia, siistejä linjoja, ilmeikkäitä ja itsevarmuutta huokuvia materiaaleja sekä saumattomasti integroituja pintoja.

Yksinkertaistettu, vähemmän ahdas muotoilu tekee tunnelmasta rauhallisemman. Etuovet liukuvat nyt sulavasti kojelaudan taakse ja luovat visuaalisesti tilavan, arvokkaan ja toimivan vaikutelman. Kojelaudan yläosan ja ovien sisäpuolten pehmeät materiaalit tekevät tuntumasta laadukkaan, ja viimeistelyelementit ilmentävät nykyaikaista, hienostunutta muotoilua. Matkustajan puolen kojelaudan viimeistelyssä, oven karmeissa ja ilmanvaihtokanavissa on käytetty kiiltävää lasia ja harjattua pintaa.

Kaikkien täysin uusien Focus-mallien sisätilat on valmistettu käyttäen ainutlaatuisia muotoiluelementtejä ja materiaaleja. Niihin lukeutuvat jalopuumainen viimeistely ja korkealuokkainen nahka Vignale-mallissa, urheilulliset hiilikuituviimeistelyt ja punainen tikkaus ST-mallistossa sekä rosoisemmat, karkeat materiaalit ja pinnat Active-mallissa.

“Poistimme ne rauhattomat kohdat, joissa eri rakenteet ja materiaalit törmäävät”, Leenarts sanoi. ”Sen sijaan materiaalit on nyt valittu niin, että ne yhdistyvät sulavasti ja täydentävät toisiaan korostaen entistä parempaa käsityötä ja laatua.”

Luottamusta herättävät teknologiat

Täysin uudessa Ford Focuksessa on laajempi valikoima teknologioita kuin missään muussa Fordin autossa tätä ennen tuoden autonomisen auton tasoa 2 vastaavia teknologioita perheautoon.

Edistyksellinen Ford Co-Pilot360 -teknologia parantaa suojausta, ajamista ja pysäköintiä, ja se on suunniteltu tekemään ajokokemuksesta mukavamman, helpomman ja turvallisemman.

Mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla, nopeusrajoitusten tunnistus ja ajolinja-avustin auttavat ajoneuvoa pitämään miellyttävän etäisyyden edessä oleviin ajoneuvoihin, vähentävät stressiä pitkillä matkoilla pitämällä auton keskellä kaistaa ja säätävät ajoneuvon nopeutta nopeusrajoitusten mukaan tarkkailemalla nopeusrajoituksesta ilmoittavia liikennemerkkejä ja navigointijärjestelmän tietoja. Mukautuva vakionopeudensäädin toimii jopa 200 kilometrin tuntinopeudessa.

Uuden Stop & Go -toiminnon ansiosta mukautuva vakionopeudensäädin voi pysäyttää auton ajettaessa pysähtelevässä liikenteessä käyttämällä jopa 50 % kokonaisjarrutusvoimasta ja lähteä automaattisesti liikkeelle, jos pysähdys kestää alle 3 sekuntia. Jos pysähdys kestää yli 3 sekuntia, kuljettaja voi painaa ohjauspyörässä olevaa painiketta tai kaasupoljinta saadakseen auton liikkeelle.

Ajolinja-avustin tarkkailee tiemerkintöjä ja voi hellästi mutta selvästi havaittavasti vääntää ohjauspyörää ja auttaa kuljettajaa pitämään auton kaistan keskellä mukautuvan vakionopeudensäätimen ollessa aktivoituna. Se toimii jopa 200 kilometrin tuntinopeudella ajettaessa ja ilmoittaa kuljettajalle mittaristossa näkyvällä symbolilla ja varoitusäänellä, jos se havaitsee, ettei kuljettaja ohjaa riittävästi.

“Muistelepa, kuinka jouduit autokoulun ajokokeessa keskittymään siihen, että pysyt turvallisesti tiellä. Ajaminen ei ole siitä helpottunut, olemme vain tottuneet ajamisen aiheuttamaan paineeseen. Teknologiat, kuten Stop & Go ja ajolinja-avustin, vähentävät ajamisen vaativuutta auttamalla kuljettajaa keskittymään tarkkaavaisuuteen ja olemaan rennompia ja varmempia ratin takana”, kertoo Helmut Reder (Global vehicle line director C-car, Ford of Europe).

Fordin mukautuva ajovalojärjestelmä ennakoivalla kaarrevalolla ja liikenteen ja liikennemerkkien mukaan valokeilaa sopeuttavilla ajovaloilla esisäätää ajovaloja luodakseen maksimaalisen näkyvyyden ennen kuin ajetaan mutkaan, risteykseen tai liikenneympyrään.

Järjestelmä käyttää eteenpäin suunnattua kameraa tarkkailemaan kaistamerkintöjä jopa 65 metrin etäisyydelle ja säätää ajovalojen kulman kohti mutkaa ennakoivasti, jolloin näkyvyys mutkaa lähestyttäessä on parempi. Järjestelmä ei luota yksistään siihen, että kuljettaja ohjaa autoa aktiivisesti. Fordin patentoima liikennemerkkien lukukyky yhdessä valokeilan optimoinnin kanssa mahdollistaa sen, että valokeila laajenee risteyksissä ja liikenneympyröissä valaistakseen paremmin mahdollisia esteitä, jotka eivät ole matkustussuunnassa.

Täysi uuden Focuksen ajovaloteknologioihin kuuluu mukautuvan ajovalojärjestelmän lisäksi häikäisemättömät kaukovalot. Siinä missä mukautuva ajovalojärjestelmä säätää ajovalojen valokeilan kulmaa ajoympäristön mukaisesti, häikäisemättömät kaukovalot estävät sen, että et vahingossa häikäise vastaantulevan auton kuljettajaa ja toisaalta näet paremmin pimeässä. Molempien toiminnan mahdollistavat täys-LED-ajovalot.

Focus on myös ensimmäinen Ford-ajoneuvo Euroopassa, jossa on tuulilasinäyttö. Se auttaa kuljettajaa pitämään katseen tiessä heijastamalla hyödyllistä tietoa hänen näkökenttäänsä. Siinä on yksi suurimmista tuulilasinäyttöjen näkökentistä Euroopassa, mitoiltaan 6 x 2,5 astetta. Järjestelmä on myös yksi kirkkaimmista, säädettävissä 16-portaisesti jopa 10 000 kandelaan neliömetriä kohden.

Korkeussäädettävän polykarbonaattinäytön erityiset suodattimet mahdollistavat näytön lukemisen ensi kertaa polarisoiduilla linsseillä. Auton varustelutasosta riippuen näytölle heijastettaviin tietoihin kuuluvat nopeus (aina näkyvissä), liikennemerkkien tunnistus, mukautuva vakionopeudensäädin, navigaattori, vaihteenvalinnan merkkivalo, viihdejärjestelmä sekä turvallisuusilmoitukset.

Uusi aktiivinen pysäköintiavustin (Active Park Assist 2) tekee pysäköinnistä entistä helpompaa: täysin automaattinen pysäköinti sekä rinnakkain- että peräkkäin yhdellä napin painalluksella. Sen mahdollistaa Fordin uusi, kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto. Järjestelmä tunnistaa sopivat pysäköintipaikat ja kuljettaja voi hallita auton liikkeitä laittamalla vaihteen vapaalle ja pitämällä pohjassa yhtä keskikonsolissa sijaitsevaa nappia.

Auto valitsee itse vaihteen eteen- tai taaksepäin, huolehtii kaasusta ja jarrusta sekä ohjauksesta pysäköidessään tilaan, joka on vähimmillään vain 110 senttimetriä pidempi kuin auto ja kaltevuudeltaan 12 prosenttia vauhdin ollessa enintään 4 kilometriä tunnissa. Se voi auttaa kuljettajaa myös poistumaan pysäköintipaikalta käyttäen täysin automaattista parkkiruudusta poistumisavustinta.

Paranneltu versio Fordin törmäyksenestoavustimesta pyöräilijän tunnistuksella voi havaita ihmiset tiellä, sen läheisyydessä tai sellaiset, jotka saattavat tulla auton kulkureitille. Järjestelmä jarruttaa automaattisesti, jos se havaitsee mahdollisen törmäyksen eikä kuljettaja reagoi varoituksiin. Se havaitsee nyt myös pyöräilijät ja toimii pimeässä hyödyntäen ajovalojen valoa.

Muita teknologioita, joiden avulla Focuksella ajavat voivat välttää onnettomuudet ja häiriötekijät, ovat:

 • Ennakoiva ohjaustehostin, joka toimii sekä kaupunki- että moottoritienopeuksilla, käyttää tutkaa ja kameraa havaitakseen edessä hitaammin liikkuvat ja pysähtyneenä olevat ajoneuvot ja auttaa kuljettajaa ohjaamaan ajoneuvon ohitse, mikäli uhkana on törmäys
 • Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä risteävän liikenteen varoittimella varoittaa kuljettajaa ajoneuvoista, joihin auto saattaa törmätä peruutettaessa pois pysäköintipaikalta. Jos kuljettaja ei reagoi varoituksiin, järjestelmä voi nyt ensimmäistä kertaa jarruttaa välttääkseen törmäyksen tai lieventääkseen sitä.
 • Laajakulmakamera auton perässä mahdollistaa 180 asteen näkymän auton taakse, mikä parantaa näkyvyyttä peruutettaessa pois parkkipaikalta
 • Väärän suunnan varoitus käyttää tuulilasiin sijoitettua kameraa ja auton navigaattorista saatavaa tietoa varoittaakseen kuljettajaa merkkiäänellä tai kuvakkeella, jos kuljettaja on ajanut kahden “kielletty ajosuunta”-liikennemerkin ohitse moottoritien rampissa. Ominaisuus tulee aluksi saataville Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.
 • Ford MyKey, jolla auton omistaja voi ohjelmoida nuoren kuljettajan avaimen ja estää puheluiden vastaanottamisen, määrittää maksiminopeuden, estää kuljettajaa avustavien ja turvallisuusominaisuuksien poiskytkennän, vähentää audiojärjestelmän äänitasoa ja estää audiojärjestelmän käyttämisen kokonaan, mikäli matkustajat eivät käytä turvavöitä

Onnettomuustilanteissa uusi törmäyksen jälkeinen jarrutus -teknologia (Post-Collision Braking) auttaa vähentämään mahdollisen toisen syntyvän törmäyksen vaikutusta lisäämällä automaattisesti jarrupainetta havaittuaan törmäysvaaran. Nopeuden hiljentäminen voi parhaassa tapauksessa lieventää matkustajien loukkaantumista ja autolle koituvia lisävaurioita.

Ford odottaa saavansa täysin uudelle Focukselle viiden tähden turvallisuusluokituksen uuden C2-alustan mahdollistaman, 40 prosenttia paremman törmäyksen vastaanottokyvyn takia.

Energinen ja herkkä

Täysin uutta alustaa on täydennetty edistyksellisillä ajoteknologioilla, ja se antaa Focus-kuljettajille luokkansa johtavan, energisen ja palkitsevan ajokokemuksen niin viisiovisena kuin myös farmarimallisena.

Täysin uusi Focus kunnioittaa mullistavan ensimmäisen sukupolven mallin perintöä. Siinä on eristetty apurunkoSLA-järjestelmälliselle itsenäiselle takajousitukselle, joka parantaa sekä mukavuutta että auton reagointia kuljettajan toimintoihin.

SLA-järjestelmä tuo auton etu- ja takaosan yhteentoimivuudelle toivottua tasapainoa ajettaessa suurempien töyssyjen yli, jolloin matkustus on tasaisempaa. Yhdistelmäholkeissa on erilaisia jäykkyyspiirteitä eri suunnista kuormitettaessa – ne siis erottavat apurungon korin rakenteesta ja tekevät pienten töyssyjen ylityksestä tasaisempaa sekä vähentävät melua, tärinää ja epätasaisuutta. Fordin farmarimallien ainutlaatuinen SLA-geometria asettaa iskunvaimentimet niin, että auto säilyttää ketteryytensä ja herkkyytensä myös takaluukun ollessa täyteen lastattu. Takaluukku on myös leveämpi, mikä tuo lisää lastaustilaa.

Tarjolla on myös kevyt vääntöpuomillinen takajousitus, jota on paranneltu niin, että se erottuu edukseen ja vastaa ajodynamiikaltaan asiakkaiden odotuksia. Jousitusta on paranneltu käyttämällä samaa voimaa ohjaavaa jousitusteknologiaa kuin herkässä ja mukavassa uudessa Fiesta ST:ssä, ja se on suunniteltu toimimaan kevyempien 1.0 litran EcoBoost- ja 1.5 litran EcoBlue-moottoreiden kanssa.

Edistyksellisessä jousitusteknologiassa käytetään vektorivoimia takajousitukseen. Tämä mahdollistaa sivuvoiman pääsyn suoraan jouseen, mikä vahvistaa sivujäykkyyttä ja parantaa vakautta, ketteryyttä ja herkkyyttä vielä nautinnollisemman ajokokemuksen aikaansaamiseksi.

Viisioviset mallit on varustettu SLA -jousituksella, ja autoja on edelleen paranneltu lisäämällä niihin Fordin elektronisesti ohjattu iskunvaimennus (Continuously Controlled Damping), joka on nyt ensimmäistä kertaa Ford Focuksessa. Järjestelmä seuraa jousitusta, runkoa, ohjausta ja jarrutusta kahden millisekunnin välein ja soveltaa iskunvaimentimien toiminnan näiden mukaisesti. Näin syntyy erinomainen ajokokemus.

Teknologia vähentää myös kuoppiin ajamisen vaikutusta, sillä se huomaa kuopan reunan ja säätää iskunvaimennusta niin, että pyörä ei putoa niin syvälle kuoppaan. Kun rengas ja vanne eivät laskeudu niin syvälle, ne eivät myöskään iskeydy kuopan toiseen reunaan yhtä kovaa. Takajousitus reagoi vielä nopeammin, kun eturengas viestii takarenkaaseen kuopasta jo ennen kuin takarengas on sen kohdalla.

Elektronisesti ohjattu iskunvaimennus tukee myös Drive Mode -ajotilateknologiaa. Focuksessa on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla Normal-, Sport- ja Eco-tilat, joiden ansiosta kuljettaja voi säätää välittömästi kaasupoljinta, 8-nopeuksista automaattivaihteistoa, EPAS-järjestelmää ja mukautuvaa vakionopeudensäädintä ajotilanteeseen sopivaksi. Elektronisesti ohjatulla iskunvaimennuksella varustetussa Focuksessa on myös Comfort- ja Eco-Comfort -ajotilat, ja se mukauttaa jousitusta näiden mukaisesti.

Uusi sähköinen ohjaustehostin (Electric Powers Assisted Steering, EPAS) ja uusi ohjelmisto tarjoavat vielä herkemmän, intuitiivisemman ja koukuttavan ajokokemuksen, jota täydentävät mukavuutta parantavat ominaisuudet, mukaan lukien Torque Steer Compensation -tekniikka, joka automaattisesti korjaa vääntömomentin aiheuttamaa puoltamista. Focuksessa on nyt myös ensimmäisenä räätälöity, Fordilla kehitetty Ford Stability Control -ajonvakautusjärjestelmä, joka on suunniteltu tukemaan Fordin ajodynamiikkaa ja joka hyödyntää vääntömomentin ohjausta pitävämmälle pyörälle (Torque Vectoring Control).

Jarrutusmatkaa sadan kilomerin tuntinopeudesta on lyhennetty jopa metrillä. Tässä on ollut avuksi uusi sähköinen jarrutehostin (Electric Brake Booster), joka on saatavilla osaan malleista. Se tuottaa nopeammin painetta sekä luo varmemman ja vakaamman poljintuntuman erilaisissa ajo-olosuhteissa.

Focus on ensimmäinen auto, joka on valmistettu käyttäen Fordin täysin uutta C2-alustaa. Yhdistettynä uuteen runkorakenteeseen se mahdollisti lujuuden parantamisen, mikä toi autoon lisää herkkyyttä. Vääntöjäykkyyttä on parannettu 20 prosentilla edellisen sukupolven Focukseen verrattuna, ja yksittäisten jousituksen kiinnityspisteiden lujuutta jopa 50 prosentilla, mikä vähentää taipumista. Runko on näin paremmin hallittavissa.

Täysin uudessa Focuksessa on ylistettyä Ford Focus RS -mallia varten kehitetty innovatiivinen järjestelmä, joka lisää takarakenteen lujuutta. Auton kokoamisvaiheessa takaosan rungon alapuoliseen onkaloon laitetaan märkänä puristettua vaahtoa, joka kuivuessaan laajenee maalinkuivatusprosessin lämmössä ja tarjoaa lopulta 10 prosenttia paremman paikallisen sivuttaisjäykkyyden minimaalisella lisäpainolla.

Jokaisen Focus mallin alusta on suunniteltu tuomaan autoon tunnistettavan Focus-muodon ainutlaatuisin jousin, iskunvaimentimin ja vakaintangoin varustetusta 10 millimetriä matalammasta Focus ST-Line -mallistosta aina 30 millimetrillä korotettuun Focus Activeen, jossa on ainutlaatuiset korotusnivelet edessä ja takana.

“Focus ja luokkansa johtava, hauska ajokokemus kuuluvat yhteen, eikä meillä ole aikomustakaan päästää kilpailijoita siinä ohitsemme”, Reder sanoi. ”Täysin uusi alustamme yhdistettynä hienostuneisiin teknologioihin, kuten ajotiloihin ja elektronisesti ohjattuun iskunvaimennukseen, tuottavat autoihin viistoperän ketteryyden ja herkkyyden, kuitenkin isomman auton hienostuneella ajokokemuksella.”

Mukavuutta ja liitettävyyttä

Tilavuuden, käytännöllisyyden ja liitettävyyden yhdistävässä täysin uudessa Focuksessa innovatiivisesti suunnitellut sisätilat kohtaavat edistyneen teknologian. Tämä tuo käyttäjille mukavuutta ja käytännöllisyyttä sekä tekee ajoneuvosta olennaisen osan asiakkaan elämää.

Focus tuo Ford-asiakkailleen Euroopassa sisäänrakennetun FordPass Connect -modeemiteknologian, jonka ansiosta ajoneuvon Wi-Fi-yhteyttä voidaan hyödyntää jopa 10 laitteella. FordPass Connect -teknologian ja FordPass-mobiilisovelluksen myötä kuljettajat voivat suunnitella nopeampia ja mahdollisimman sujuvia reittejä navigaatiojärjestelmän liikennetilanteesta ajantasaisesti kertovien Live Traffic -päivitysten avulla. Samalla matkustajat voivat nauttia viihteestä matkan aikana. FordPass Connect mahdollistaa esimerkiksi seuraavien kätevien ominaisuuksien käyttämisen FordPass-sovelluksella:

 • Vehicle Locator -paikannusominaisuuden, jonka avulla omistajat voivat löytää autonsa ostoskeskusten pysäköintialueiden sokkeloista
 • Vehicle Status -ominaisuuden, joka kertoo mm. polttoaineen ja varashälyttimen tilasta sekä öljyn käyttöiästä
 • Door Lock Unlock -lukituksen, jonka avulla Focuksen ovet voi avata ja sulkea myös etäältä
 • Remote Start -järjestelmän 8-vaihteisten automaattivaihteistojen Focus-malleissa**
 • eCall-toiminto, joka valitsee automaattisesti hätäkeskuksen numeron vakavan onnettomuuden sattuessa, jolloin matkustajien on mahdollista aloittaa keskustelu painamalla kattokonsolissa olevaa SOS-painiketta

Langaton, kojelaudan alapuolella sijaitseva latausalusta takaa auton käyttäjille hyvät yhteydet myös liikkeellä oltaessa, ja sen avulla yhteensopivat älypuhelimet voi ladata helposti ilman keskikonsolin ympärille kehkeytyvää johtosotkua. Alusta havaitsee yhteensopivat laitteet ja käynnistää lataamisen automaattisesti.

Langattoman lataamisen avulla laitteet voidaan yhdistää Bluetoothin kautta Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmään. Apple CarPlayn ja Android Auton™ kanssa yhteensopiva SYNC 3 -järjestelmä, jota tukee nipistys- ja pyyhkimisliikkeillä toimiva 8-tuumainen värikosketusnäyttö, auttaa kuljettajia käyttämään audio-, navigointi- ja ilmastointitoimintoja sekä verkkoon kytkettyjä älypuhelimia yksinkertaisten äänikomentojen avulla.

Ford SYNC 3:n äänikomennot toimivat nyt myös suomen kielellä.

Uusi B&O PLAY -äänentoistojärjestelmä tekee automatkustajien FordPass Connectin tai älypuhelinten kautta kuunteleman musiikin laadusta parhaan mahdollisen. 675-wattisessa järjestelmässä on kymmenen kaiutinta, 140-millimetrinen, tavaratilaan sijoitettu subwoofer sekä keskialueinen kaiutin kojelaudan keskiosassa. Järjestelmä on kalibroitu erityisesti viisioviseen ja farmarimalliin antamaan huipputason äänentoistokokemuksen mille tahansa autolle, erityisesti keskikokoiselle viistoperälle.

Mukavuus on avaintekijä Focusten uudessa hienostuneessa ja parannellussa matkustajakokemuksessa. Etuistuimen matkustajalla on 1 421 millimetriä tilaa olkapäille, ja kojelaudan asemointi on optimoitu lisäämään tilan määrää. Sähköinen käsijarru yhdistettynä pyöritettävään vaihteenvalitsimen nuppiin tuo myös lisää tilaa kuljettajalle sekä etuistuimen matkustajalle. Se on saatavana vakiovarusteena malleihin, joissa on kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto, sekä paremmin varustelujen mallien manuaalivaihteistoversioihin. Nappien ja painikkeiden siirryttyä kosketusnäytölle keskikonsoli on kapeampi, mikä yhdessä pehmeiden polvitukien kanssa tekee matkustamisesta entistä mukavampaa.

Takaistuimien matkustajat saavat lisätilaa pidemmän akselivälin ja tasaisen lattian ansiosta. Polvilla on yli 50 millimetriä enemmän liikkumisvaraa poistuvaan Focus-malliin verrattuna, mikä antaa luokkansa parhaan, 81 millimetrin laajuisen polvitilan. Olkapäillä on lähes 60 millimetriä enemmän tilaa vanhempaan Focus-malliin verrattuna. Tilavuutta korostaa suunnittelu, jossa takaoven ikkunat ulottuvat takapilariin asti tilantunnun lisäämiseksi, sekä käytettävissä oleva avattava panoraamakatto.

Uutta C2-alustaa varten erityisesti kehitetty Focuksen lämmitys-, tuuletus- ja ilmastointijärjestelmä lämmittää ja jäähdyttää matkustamon entistä nopeammin tehokkaamman, 140 kuutiosenttimetrin kompressorin avulla, ja siinä on joustavammat jäähdytysnestelinjat sekä tasaisempi kulku ilmavirralle, mikä takaa hiljaisemman äänen. Focuksessa on jopa erityismuotoillut sivupeilit, mikä vähentää ikkunan nopeasta laskemisesta koituvaa värähtelyä – epäilemättä koiranomistajien iloksi.

Koiranomistajista puheen ollen, meillä on heille lisää hyviä uutisia: ajoneuvon tavaratila on suunniteltu riittävän tilavaksi koiran kuljetuslaatikolle: lastauskorkeutta on korotettu 43 millimetrillä, takaistuimeen ulottuvaa pituutta 25 millimetrillä ja pituutta etuistuimiin on Easy Fold Seats -ominaisuuden ja takaistuinten taittomahdollisuuden ansiosta kasvatettu 175 millimetrillä. Kokonaiskapasiteetti on 1 650 litraa.

Fordin tavaratilan oven handsfree-teknologia mahdollistaa pääsyn ajoneuvon tavaratilaan yksinkertaisella takapuskurin alle kohdistettavalla potkaisuliikkeellä, ja insinöörit ovat kehitelleet ratkaisun siihen, minne sijoittaa takaluukun suojus sen irrottamisen jälkeen: se sopii nyt näppärästi uuden ja joustavan tavaratilan lattian alle, ja sen voi poistaa helposti vapautusnauhasta vetämällä.

Moottorivalikoima

Täysin uuden Focuksen asiakkailla on käytössään laaja ja edistyksellinen Ford EcoBoost -bensiinimoottoreiden ja Ford EcoBlue -dieselmoottoreiden valikoima, joka paitsi tuo optimaalista tehoa ja hienostuneisuutta myös täyttää uusimmat tiukat Euro 6 -päästöstandardit World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) -menetelmän mukaisesti laskettuna. Voimansiirtoja tukevat päästöjä pienentävä, vakiovarusteena saatava Auto Start-Stop -toiminto, sujuvasti vaihtava 6-vaihteinen manuaalivaihteisto sekä uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto vaivattomaan kruisailuun.

Fordin moninkertaisesti palkittu 1.0-litrainen EcoBoost -moottori on saatavilla 85-, 100- ja 125-hevosvoimaisena, ja uusi 1.5-litrainen EcoBoost -moottori 150- ja 182-hevosvoimaisena.

Polttoainetaloudellisuutta ja molempien EcoBoost -moottoreiden CO2-päästöjen optimointia tehostaa Fordin kolmisylinterisen moottorin sylinterinlepuutusjärjestelmä, joka kykenee automaattisesti pysäyttämään yhden moottorin sylintereistä, kun sen täyden kapasiteetin käyttö ei ole tarpeellista, esimerkiksi tasaisen pitkänmatkan ajon edellyttäessä moottorilta vähäistä kapasiteettia. Teknologia osaa irrottaa tai kytkeä yhden sylinterin 14 millisekunnissa – 20 kertaa silmänräpäytystä ripeämmin – heikentämättä suorituskykyä tai hienostuneisuutta.

EcoBoost-teknologioihin kuuluvat edistyksellinen turboahdin, korkeapaineinen suoraruiskutus ja muuttuva venttiilienajoitus (Twin-independent Variable Cam Timing). Pienhiukkaspäästöt pienenevät vakiovarusteena tarjottavan kaasu-/hiukkassuodatinteknologian myötä.

1.0-litraista EcoBoost-moottoria on paranneltu siten, että sen CO2-päästöt ovat 5-ovisessa mallissa tasolla 107 g/km*** hyödyntämällä seuraavia ratkaisuja:

 • Vastasuunnan sylinterinkantta, jolloin pakokaasu poistuu nyt takaosasta ja mahdollistaa nopeamman päästöjen vähentämisteknologian lämpenemisajan
 • Korkeapaineista polttoaineen jakoputkea, jonka maksimipumppauspaine on nyt jopa 250 baria auttaen vähentämään pienhiukkaspäästöjä
 • Laaja-alaista venttiilien vaiheistusta, optimoitua sylinterin turbulenssia sekä suurempaa puristussuhdetta tehokkaampaan palamiseen
 • Männän alta jäähdytettyjä alhaisen kitkan männänrenkailla varustettuja mäntiä energiaa kuluttavan kitkan vähentämiseksi moottorissa

Uuden 1.5-litraisen EcoBoost-moottorin CO2-päästöt ovat oletetusti tasolla 122 g/km 5-ovisessa mallissa. Moottorissa on muun muassa seuraavat ominaisuudet:

 • Uusi monipisteruiskutuksen ja suoran polttoaineen ruiskutuksen yhdistelmä suuren tehon ja reagointikyvyn takaamiseksi polttoainetaloudellisuuden tehostuessa erityisesti kevyen kuormituksen alla
 • Pienikitkainen kolmen sylinterin arkkitehtuuri, joka antaa luonnollisen korkean vääntövoiman alhaisilla kierroksilla
 • Integroitu pakosarja, joka parantaa polttoainetaloudellisuutta auttamalla moottoria saavuttamaan optimaalisen lämpötilan nopeammin ja tuottaa vääntövoimaa pikaisemmin minimoimalla etäisyyden päästökaasujen ja sylintereiden sekä turboahtimen välillä
 • Täysin alumiininen runko painon vähentämiseksi

Fordin edistykselliset uudet turboahdetut EcoBlue-dieselmoottorit on suunniteltu tuottamaan enemmän tehoa, lisää vääntövoimaa alhaisilla kierroksilla, polttoainetaloudellisuutta sekä hienostuneisuutta paljon ajaville kuljettajille. Uusi 1.5-litrainen EcoBlue on saatavilla sekä 95- että 120-hevosvoimaisena, joista kumpikin tuottaa 300 Nm:n väännön. Lisäksi viisiovisen mallin CO2-päästöt ovat ennakkotietojen mukaan tasolla 91- g/km. 2.0-litraisessa EcoBlue-moottorissa on 150 hevosvoiman tehot, 370 Nm:n vääntö sekä CO2-päästöt oletettavasti luokkaa 112 g/km viisiovisessa mallissa.

Täysin uusi 1.5-litrainen EcoBlue-moottori sisältää innovatiivista teknologiaa, muun muassa:

 • Matalapaineisen pakokaasun uudelleenkierrätyksen yhdistettynä vesi-ilma-toimiseen välijäähdyttimen, joka tehostaa palamista ja vähentää päästöjä
 • Integroidun imusarjan moottorin optimaaliseen hengittämiseen
 • Matalan käynnistysvastuksen turboahtauksen, joka takaa nopeamman ja hallittavamman turbovasteen ja jossa hyödynnetään korkean lämpötilan sovelluksia varten kehitettyjä optimaalisia rakettimoottorimateriaaleja
 • Korkeapaineisen polttoaineen ruiskutusjärjestelmän, joka on responsiivisempi ja hiljaisempi ja mahdollistaa tarkemman polttoaineen syötön

Kaksilitrainen EcoBlue-moottori sisältää integroidun imuaukkojärjestelmän, jossa on peilikuvallinen virtaus moottorin hengityksen optimoimiseksi, matalan käynnistysvastuksen turboahtimen, korkeapaineisen, responsiivisemman, hiljaisemman ja tarkemmin polttoainetta syöttävän ruiskutusjärjestelmän sekä vakiovarusteena saatavan päästöjen jälkikäsittelyjärjestelmän typpioksidipäästöjen vähentämiseksi. Lisäksi EcoBlue-moottorissa on useita innovaatioita kitkan vähentämiseksi, muun muassa:

 • 10-millimetrisen kampipäisen akselin, joka vähentää sivukuormitusta sekä sylinterien seiniä vasten tapahtuvaa hankausta
 • Ensimmäistä kertaa Ford-dieselmoottorissa käytettävät teräksiset männät, jotka takaavat optimaaliset mittasuhteet ja vähentävät kuumuuden aiheuttamaa laajentumista
 • Halkaisijaltaan pienennetyt kampiakselin laakerit
 • Nokka-akselin ja öljypumpun käyttöhihnojen “belt-in-oil”-suunnittelu

Fordin uusi, nopeasti vaihtava 8-vaihteinen automaattivaihteisto on polttoainetaloudellinen ja responsiivinen. Se on saatavana 125 hevosvoimaisen 1.0 EcoBoostin, 150-hevosvoimaisen 1.5 EcoBoostin, 120-hevosvoimaisen 1.5 EcoBluen ja 150-hevosvoimaisen 2.0 EcoBluen pariksi sisältäen muun muassa seuraavat ominaisuudet:

 • Adaptive Shift Scheduling -ajastus, joka arvioi yksilöllistä ajotyyliä ja optimoi sen perusteella vaihtamisen ajoituksen. Järjestelmä pystyy tunnistamaan ylä- ja alamäkien kaltevuudet ja tiukat mutkat sekä säätämään vaihteen niin, että vaihteen vaihdot ja ajokokemus ovat tasaisempia, houkuttelevampia ja hienostuneempia
 • Adaptive Shift Quality Control -ominaisuus, joka arvioi ajoneuvosta ja ympäristöstä saatavaa tietoa ja säätää kytkimen paineen tasaiseksi taaten näin vaihteen vaihtojen jatkuvan sujuvuuden. Tämä teknologia pystyy myös säätämään vaihteiston toimintaa ajotyylin mukaan

Ajokokemusta tukevat myös Fordin uusimpien 6-vaihteisten manuaalivaihteistojen sujuvampi vaihtaminen, hammaspyörä-äänen ja kolinan vähentyminen, pienikitkaiset ja matalaviskositeettisia öljyjä hyödyntävät arkkitehtuurit, kitkaiseen ympäristöön optimoidut laakerit sekä joissakin tapauksissa Teflon-holkit.

Fordin mukaan täysin uuden Focus-malliston kaikissa malleissa on 10 prosenttia pienempi polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt. Huolellisesti luotu aerodynamiikka antaa luokkansa parhaan ilmanvastuskertoimen (0,250) sekä nelioviselle mallille että viisioviselle mallille (0,273). Aerodynaamisiin ominaisuuksiin kuuluvat:

 • Vakiovarusteena aktiivinen säleikönsulkija (Active Grille Shutter), joka sulkeutuu automaattisesti ja täten vähentää vastusta, kun viilentävä ilmavirtaus jäähdyttimeen ei ole tarpeellinen. Lisäksi tiivistystä ja reititystä on parannettu
 • Ilmaverhoteknologian, joka ohjaa ilmavirtausta eturenkaiden läpi vähentäen turbulenssia
 • Takapuskuriin ja -valoyksiköihin sisällytetyt ilmaerottelun ominaisuudet sekä takaspoilerin ja ikkunoiden kulmalistojen suunnittelu, jotka rajoittavat vastustusta aiheuttavia pyörrevirtoja
 • Ylimääräinen alustasuojus keskikäytävää, polttoainesäiliötä ja taka-akselia varten

Polttoainetaloudellisuutta lisää myös auton 88 kiloa kevyempi paino verrattuna poistuvaan Focus-malliin. Jopa jarruarkkitehtuuri on suunniteltu tukemaan polttoainetaloudellisuutta: sähköisen jarrutehostimen (Electric Brake Booster) nopeampi reagointi saa aikaan enemmän ilmatilaa jarrupalojen ja -levyjen väliin ja pienentää vastusta.

Valmistettu Euroopassa

Täysin uusi Ford Focus valmistetaan Fordin Saarlouisin kokoonpanotehtaalla Saksassa käyttäen alan uusimpia prosesseja. Tällä varmistetaan, että uusi Focus on kaikkien aikojen laadukkain.

Uusi 6 000 m2:n kuumamuotoilutila mahdollistaa erityislujien, kevyiden booriteräskomponenttien valmistamisen tehtaalla. Kyseessä on alan ensimmäinen täysin automaattisesti toimiva kuumamuotoilua hyödyntävä tuotantolinja.

40 metrisissä sulatusuuneissa käytetään kaasua ja magneettista induktiota lämmittämään booriteräslevyt 930 asteisiksi, jolloin ne ovat riittävän taipuisia muovattaviksi 1 250 tonnin puristimilla. Vesijäähdytteiset levyt leikataan sen jälkeen tarkasti lopulliseen muotoonsa erityisten solujen sisällä, joissa jokaisessa on laser, joka leikkaa booriteräksen 3 000 asteisella säteellä.

Kehittynyt uusi muoto- ja lävistysprosessi parantaa Focuksen keulan osien sopivuutta ja viimeistelyä käyttämällä hyödyksi kameroita, jotka mittaava optimaalisen sijainnin suhteessa kiinnitysreikiin vaihteluvälin ollessa 0,1 mm. Taatakseen äärimmäisen tarkkuuden, toinen kamerajärjestelmä tarkkailee laitteen asentoa ja voi säätää 0,1 mm:n vaihteluväliä huomioidakseen muuttuvan lämpötilan aiheuttamat laajenemiset ja kutistumiset. Prosessi mahdollistaa kiinnitysreikien asemoinnin 0,5 millimetrin tarkkuudella.

Ensimmäinen Fordin soveltama laserhitsausteknologia on nopeampi, joustavampi ja tehokkaampi käyttää ja se tekee saumoista vahvemmat. Käytössä on myös kehittynyt kolminkertainen laserjuottaminen, jonka nopeus on 60 millimetriä sekunnissa ja joka mahdollistaa siistimpien, vahvempien ja tarkempien liitoskohtien tekemisen katon ja kylkien väliin.

“Innovatiivisuus jokaisella osa-alueella on auttanut meitä luomaan täysin uuden Focuksen, joka edustaa ennennäkemätöntä käsityötaitoa ja ajo- ja matkustuskokemusta”, Bakaj sanoo. “Täysin uusi Focus on Focus-lupauksemme täyttymys, joka tästä päivästä lähtien toimii muille mittapuuna. Olen äärettömän ylpeä tiimistämme, joka on onnistunut mielestäni luomaan kaikkien aikojen parhaan automme.”