Täyssähköinen Jaguar I-PACE saavutti historiallisen kolmoisvoiton 2019 World Car Awards –ehdokkaiden joukossa. Pääkategorian, 2019 World Car of the Year, lisäksi Jaguar I-PACE otti voitot myös World Car Design of the Year ja World Green Car –kategorioissa. Jaguarin PACE –malliston aikaisempi jäsen F-PACE saavutti vuonna 2017 lähes vastaavan saldon voittaen World Car of the Year ja World Car Design of the Year –palkinnot.

Jaguar I-PACE on ensimmäinen kolmen palkinnon voittaja kilpailun 15-vuotisen historian aikana.

Tämä viimeisin kolmen voiton sarja tuli maailmanlaajuisen tuomariston toimesta, johon osallistui 86 autotoimittajaa 24 maasta. Vain viikkoja sitten I-PACE valittiin myös Euroopan Vuoden autoksi (Car of The Year). Voitot vahvistavat Jaguar I-PACE:n asemaa maailman halutuinpana premium-täyssähköautona.

Prof. Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer, Jaguar Land Rover kertoo: “On todella kunnia, että Jaguar I-PACE sai kolme arvostettua voittoa World Car tuomaristolta.

Aloitimme suunnittelun puhtaalta pöydältä tavoitteena luoda uusi vertailukohta alalle – maailman paras premium täyssähköauto, joka tarjoaa todellisen Jaguar ajokokemuksen.

I-PACE:n voitto 2019 World Car of the Year, World Car Design of the Year ja World Green Car –kategorioissa antaa meidän ensimmäiselle täyssähköiselle mallillemme sen ansaitseman huomionosoituksen.”

Muotoiltu ja suunniteltu Iso-Britanniassa, Jaguar I-PACE on maailmanlaajuinen myyntimenestys, yli 11 000 autoa on luovutettu asiakkaille*. I-PACE houkuttelee aivan uusia asiakkaita Jaguarin pariin ja monelle heistä kyseessä on ensimmäinen täyssähköauto. I-PACE on yhdistelmä urheiluauton suorituskykyä, nollapäästöjä, ainutlaatuista hienostuneisuutta ja todellista SUV auton käytännöllisyyttä.

Ian Callum, Jaguar Director of Design, joka oli vastaanottamassa palkinnon New Yorkissa kertoo: “Jaguar mallien suunnittelu on varmasti paras työ maailmassa ja voin rehellisesti sanoa että I-PACE:n suunnitteleminen on ollut palkitsevinta. Täyssähköauton suunnittelu antaa aivan omat vapaudet muotoiluun ja tämän vapauden tiimini ottikin täysin hyödyntääkseen. Kolmoisvoitto on suuri osoitus onnistumisestamme.”

Jaguar I-PACE on ainutlaatuinen niin ulkonäöltään kun ajotuntumaltaan. Se on suunniteltu hyödyntämään täysimääräisesti sähköistä voimansiirtoa ja autolle räätälöityä alumiinirakennetta, joka tarjoaa urheiluauton suorituskyvyn ja SUV:n käytännöllisyyden.

Jaguarin täyssähköauto I-PACE on myös saavuttanut Euro NCAP testissä täyden viiden tähden tuloksen, mikä tekee siitä yhden turvallisimmista autoista markkinoilla. I-PACE:n tulos tarkoittaa, että kaikki Jaguar PACE-perheen SUV-mallit, E-PACE, F-PACE ja I-PACE ovat saavuttaneet täydet viisi tähteä Euro NCAP-testeissä. Tämä kertoo Jaguarin sitoutuneisuudesta valmistaa turvallisia perheautoja. I-PACE on Iso-Britannian suurimman autovalmistajan kymmenes peräkkäinen malli, joka on saavuttanut Euro NCAP-testeissä täydet viisi tähteä.

I-PACE on ansainnut 62 palkintoa vuosi sitten tapahtuneen lanseerauksen jälkeen. Jaguar I-PACE on muunmuassa valittu Saksassa, Norjassa ja Iso-Britanniassa vuoden autoksi, BBC:n TopGear magazinen vuoden sähköautoksi, Kiinan vuoden vihreäksi autoksi ja Autobest-lehden ECOBEST-palkinnon saajaksi.

*luvut maaliskuun loppuun saakka