Jaguar Land Rover (JLR) ja LänsiAuto Oy ovat solmineet jälleenmyyntisopimuksen, jonka mukaan LänsiAuto aloittaa Jaguar Land Roverin myynti- ja huoltotoiminnot Turussa ja Helsingissä.

LänsiAuto avaa Jaguar Land Roverin myymäläkonseptin mukaiset autoliikkeet Turun kupeeseen Raisioon sekä Helsingin Herttoniemeen. Liikkeet palvelevat asiakkaita 18. tammikuuta alkaen. Uudet konseptimyymälät valmistuvat vielä vuoden 2019 aikana.

Jaguar Land Rover vahvistaa jälleenmyyjäverkostoaan Suomessa

Kasvavaa kysyntää vastaamaan pääkaupunkiseudulle avataan jo toinen JLR konseptimyymälä. LänsiAuton JLR-myynti ja -huolto Herttoniemen Laivalahdenkadulla tuovat Herttoniemen perinteiseen autokaupan keskittymään asiakkaille uuden vaihtoehdon, jonka palvelukonsepti rakennetaan sujuvaksi ja miellyttäväksi. Turun seudulla LänsiAuto palvelee osoitteessa Raisiontie 93.

LänsiAuto liittyy Jaguar Land Roverin verkostoon, johon kuuluvat Helsingin Tikkurilan (Sports Car Center Airport) ja Tampereen Lielahden (Tampereen AutoCenter) täyden palvelun konseptimyymälät.

Jaguar Land Rover asiakkaita palvelee konseptimyymälöiden lisäksi myös merkkihuoltoverkoston pisteet Helsingin Konalassa, Jyväskylässä, Oulussa ja Seinäjoella.

JLR-jälleenmyyjäverkoston vahvistamista tukee molempien brittimerkkien mallisto, joka on uudistunut nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Verkosto on tärkeässä roolissa JLR:n tuodessa markkinoille lisää innovatiivisia ja jännittäviä autoja, jotka perustuvat laajalti hybridi- ja sähköteknologioihin.

”Toivotamme LänsiAuton lämpimästi tervetulleeksi yhteistyöhön laajentamaan Jaguar Land Roverin palveluja Suomessa. LänsiAuton kokemus premium-automerkkien edustuksesta sekä yritysmyynnistä luovat hyvän pohjan tulevaan”, Jaguar Land Rover Suomen toimitusjohtaja Jakob Alkil toteaa.

”Jaguar Land Rover -edustukset pääkaupunkiseudulla ja Turussa sopivat erinomaisesti LänsiAuton strategiaan. Olemme investoineet voimakkaasti yritysmyyntiin ja leasing-liiketoimintaan, joiden valikoimaa oma premium-merkki Suomen suurimmissa kaupungeissa täydentää merkittävästi. Tulemme rakentamaan palvelukonseptin, joka tekee JLR-asiakkaan autoilusta yksinkertaista, laadukasta ja helppoa.” LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki kertoo.

Jaguar ja Land Roverin brandien mallistoon kuuluu tällä hetkellä yhteensä 13 mallisarjaa. Ikonisten brandien valikoimassa on seitsemän modernia ja urheilullista Jaguar mallia ja Land Roverin kuusi premium nelivetomallia. Kaikki bensiini- ja dieselmoottorit täyttävät jo nyt tulevat tiukat päästönormit ja koko malliston sähköistymisstrategia etenee vauhdilla. Uutuusmallit, kuten täyssähköinen Jaguar I-PACE ja plug-in hybrid versiot Range Rover Sport ja Range Rover malleista ovat erittäin kysyttyjä segmenteissään. Huhtikuussa 2019 Suomen markkinoille saapuva toisen sukupolven Range Rover Evoquen kaikki bensiini- ja dieselversiot ovat nelivetoisia MHEV kevythybridejä. Kaikissa JLR mallisarjoissa on vuoden 2020 jälkeen sähkömoottori joko ainoana voimanlähteenä tai polttomoottoria avustamassa.

LänsiAuto on kasvava ja kehittyvä autoalan konserni, joka tarjoaa automyynti-, korjaamo-, leasing- ja vuokraamopalveluja. Konsernin liiketoiminta on viime vuosina kasvanut voimakkaasti: vuonna 2019 liikevaihto ylittää jo 400 miljoonaa euroa. LänsiAuto on lisäksi maailman suurimman autovuokraamon Enterprisen franchising kumppani Suomessa.