Vapautta kauneimmillaan – sitä on edustanut Mercedes-Benz GLC aina ensiesittelystään syksystä 2015 lähtien. Valmet Automotivenkin Uudessakaupungissa valmistamassa SUV-mallissa yhdistyvät erinomaiset ajo-ominaisuudet niin tiellä kuin maastossa, hyvät sisätilat, käytännöllisyys ja mukavuus. Nyt GLC:n uusi sukupolvi lisää näihin hyveisiin vielä yhdistettävyyden, ajanmukaisen infotainment-järjestelmän sekä kokonaan uudistuneet moottorivaihtoehdot.

GLC:n merkittävimmät uudistukset ovat:

Mercedes-Benzin SUV-menestysmallin varustelu parani ja moottorit päivitettiin entistä taloudellisemmiksi
  • MBUX-käyttöjärjestelmä: Multimedia-kosketusnäytöt, navigaattori ja lisätty todellisuus, älykäs ääniohjaus puhenäppäimellä tai Hey Mercedes -komennolla, yhdistettävyys sekä käyttäjälähtöisyys tekevät GLC:stä oman autoluokkansa teknologisen edelläkävijän. MBUX-järjestelmä perustuu vuorovaikutukseen käyttäjän ja auton välillä eleiden ja liikkeiden, kosketuksen ja ääniohjauksen avulla. Kuljettajan käytössä on kaksi tarkkapiirtoista näyttöä. Valinnaisvarusteena autoon saa jopa 12,3-tuumaisen mittariston. Kojelaudan keskeltä löytyvän vapaasti seisovan multimedianäytön saa kahdessa koossa: 7-tuumaisena (resoluutio 960 x 540 pikseliä) tai 10,25-tuumaisena (resoluutio 1920 x 720 pikseliä).
  • Interior Assistant: Kuljettajan ”kamaripalvelija” on entistä vaivattomampi tapa käyttää auton multimediajärjestelmää. Järjestelmässä katon etureunaan sijoitettu kamera rekisteröi käden liikkeet kosketusnäytöllä ja keskikonsolin touchpad-ohjauslevyllä. Kamera osaa erotella kuljettajan ja etumatkustajan kädenliikkeet ja vaihtaa ruutunäkymää ja sisältöjä sen mukaisesti. Järjestelmä ohjaa myös sisävaloja: mikäli kuljettaja esimerkiksi tavoittelee kädellään jotakin etumatkustajan istuimelta, valot syttyvät ja sammuvat kädenliikkeiden mukaisesti.
  • Edistykselliset turvajärjestelmät: Aktiivinen Distronic-etäisyysavustin sekä aktiivinen ohjausavustin helpottavat ohjaamista ja turvallisen välimatkan säilyttämistä edellä ajavaan. Nopeus säätyy automaattisesti ennen mutkia ja risteyksiä. Aktiivinen ohjausavustin tukee ajamista muodostamalla kaistalle ”turvakäytävän” sekä kaistanvaihdoissa. Yhteentörmäysriskiä vähentää aktiivinen jarruavustin, joka osaa jarruttaa autoa itsenäisesti mikäli kuljettaja eri reagoi törmäysvaaraan. Uusi turvaominaisuus on poistumisvaroitin, joka on aktiivinen vain pysäytetyssä autossa. Järjestelmä varoittaa ovea avattaessa ääni- ja valomerkein, mikäli lähestymässä on ajoneuvo tai polkupyöräilijä. Poistumisvaroitin toimii kolmen minuutin ajan moottorin sammuttamisen jälkeen.

GLC:n uudistunut moottorivalikoima: Voimaa, taloudellisuutta ja sähköä

GLC:n keulalle on tarjolla uusia, seuraavan sukupolven nelisylinterisiä bensiini- ja dieselmoottoreita. Kaksilitraisen ja nelisylinterisen M 264 -moottorin ominaispiirre on kasvanut teho merkittävästi alhaisemmalla polttoaineenkulutuksella. GLC 200 – ja GLC 300 -malleissa M 264 -moottori korvaa aikaisemman M 274 -voimanlähteen. Samalla tavalla OM 654 -diesel korvaa entisen OM 651 -moottorin.

GLC 200 EQ Boost4MaticGLC 300 EQ Boost4MaticGLC 200d4MaticGLC 220d4MaticGLC 300d4Matic
Sylinteritrivi4rivi4rivi4rivi4rivi4
Polttomoottorinteho kW/hv145/197190/258120/163143/194180/245
Sähkömoottorintuoma lisäteho kW/hv10 / 1410 / 14
Polttomoottorinvääntö Nm280370360400500
Sähkömoottorinvääntö Nm150150
Yhd. kulutusl/100 km*7,1–7,47,1–7,45,2–5,55,2–5,55,8
CO2-päästötg/km*161–169161–169137–145137–145151–153

*ennakkotieto

Uusi moottorisukupolvi on tärkeässä roolissa kulutuksen ja CO2-päästöjen alentamiseksi. Bensiinimoottorin tärkeimmät teknologiset innovaatiot ovat muuttuva Camtronic-venttiilienajoitus, twin scroll -turboahdin sekä moottorin sähköistävä 48 voltin EQ Boost-käynnistysgeneraattori. Energiansäästöä ja kulutuksen vähentämistä tukevat sähköjärjestelmän hybridiominaisuudet kuten energian talteenotto hidastuksissa ja jarrutuksissa, 10 kilowatin lisätehomahdollisuus kiihdytyksissä sekä sailing-toiminto tasaisessa maantieajossa polttomoottori sammutettuna.

OM 654 -dieselmoottorin päästöjä ja kulutusta pienentävät esimerkiksi moottoriin liitetty pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä sekä SCR-teknologia. Moottorin kuormituksen aiheuttamia typpioksidipäästöjä pienennetään ylimääräisellä SCR-katalysaattorilla. Näin moottori täyttää jo RDE-päästömittauksen (Real Drive Emissions) määräykset. GLC:ssä voimansiirrosta vastaa 9G-Tronic-automaattivaihteisto.

Malliuudistuksen kokenut GLC on nyt mahdollista varustaa etu- ja taka-akselin jatkuvatoimisella Dynamic Body Control -vaimennuksella. Jokaisen pyörän jousitusta säädetään itsenäisesti suhteessa moottorin, vaihteiston ja ohjauksen toimintaan ajotilanteesta ja -nopeudesta sekä tien kunnosta riippuen. Alustaratkaisu toimii myös normaalia nopeampivälitteisen urheiluohjauksen kanssa. Dynamic Select -valitsimen takaa löytyy kolme vaihtoehtoista ajotilaa: Comfort, Sport ja Sport +