Uusi SEAT Tarraco, joka on SEATin viimeisin malli merkin suurimmassa mallistouudistuksessa, sai täyden viiden tähden arvosanan Euro NCAP -turvallisuutta mittaavissa testeissä. Tarraco jatkaa merkin perinnettä kehittää autoja, jotka vastaavat sekä asiakkaiden tarpeisiin että ovat myös markkinoiden turvallisempia.

Euro NCAP -turvallisuustestit tulevat joka vuosi yhä vaativammiksi, kun testien määrä ja vaativuustaso lisääntyvät. Auton kaikki turvallisuustekijät tutkitaan sisältäen sekä aikuis- että lapsimatkustajien turvallisuuden, muut tiellä liikkujat ja yhä kehittyneemmät avustavat turvajärjestelmät.

SEATin lippulaivamalli saavutti korkeimman mahdollisen turvatason matkustajien vartaloturvallisuutta mittaavassa testissä.

Aikuismatkustajan turvallisuutta mittavissa testeissä tehdään mm. etutörmäystesti, jossa testattava ajoneuvo ajetaan periksi antavaan esteeseen niin, että se osuu siihen 40 % kattavuudella ajoneuvon leveydestä. Turvallisuutta testataan myös sivutörmäys- ja pylvästörmäystestissä. Euro NCAP-testissä arvioidaan nykyisin myös jalankulkijoita havaitsevia automaattisia hätäjarrutusjärjestelmiä.

Lapsimatkustajien turvallisuutta mittaavissa testeissä on kolme päätestausaluetta: lasten turvaistuinten tarjoama suoja, kuinka hyvin erikokoiset turvaistuimet toimivat auton sisällä ja kuinka esim. Isofix-lastenistuinkiinnikkeet ja turvavyökiristimet toimivat.

SEAT Tarracoa ei suunniteltu suojaamaan ainoastaan auton sisällä olevia matkustajia, myös muiden tiellä liikkujien turvallisuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota. Euro NCAP -testit mittavat myös muiden tiellä liikkujien kuten jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta törmäystilanteessa. Tämän lisäksi kaikkein tärkeimmät kuljettajaa avustavat järjestelmät ja niiden toimivuus testataan.

SEAT Tarraco sai seuraavat arvosanat: 97 % enimmäispisteistä aikuismatkustajaturvallisuudesta, 84 % lapsimatkustajaturvallisuudesta ja 79 % jalankulkijoiden ja polkupyöräilijöiden turvallisuudesta sekä 74 % turvajärjestelmistä.

SEAT Tarracon turvajärjestelmiä ovat mm. Pre-Crash Assist -törmäyksenennakointijärjestelmä, joka sulkee ikkunat ja kiristää turvavyöt ennen törmäyshetkeä. Rollover Assist puolestaan aktivoi e-Call-järjestelmän ympäripyörähdyksen sattuessa. Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmä reagoi välittömästi ja jarruttaa automaattisesti, jos polkupyörä ylittää tien tai edessä oleva auto jarruttaa äkillisesti. Traffic Jam Assist -ruuhka-avustin arvioi etäisyyttä edessä olevaan liikenteeseen ja säätää nopeutta automaattisesti. Lane Assist -kaistanpitoavustin puolestaan estää tahattoman kaistalta poistumisen.