KymiRingin alue tapahtumakäytössä, Lahti Events vastaa tapahtumatuotannosta

MotoGP:n testiajot ensimmäistä kertaa Suomeen elokuussa

Mika Kallio toimii KTM-tallin testikuljettajana. Kuva: Jari Heikkilä

MotoGP:n kansainväliset testiajot ajetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa. Testiajot järjestetään 19.-20.8.2019 KymiRingin uudella, osittain vielä rakennusvaiheessa olevalla, GP-radalla Iitissä. Testien ajoaika on molempina päivinä klo: 10-17 välisenä aikana.

Testiajoihin osallistuvat kaikki kuusi MotoGP-tiimiä. Mika Kallio on mukana KTM:n tehdastiimissä. MotoGP-tiimit keskittyvät testaamaan renkaita, pyörien säätöjä ja myös uusia kehitysosia.

– MotoGP-kisoja ei ole aikaisemmin nähty Suomessa. Testiajot ovat ainutlaatuinen tilaisuus nähdä kisakalustoa ja kilpa-ajajia paikan päällä, kertoo KymiRingin toimitusjohtaja Markku Pietilä.

GP-rata saadaan aikataulun mukaan testikuntoon, mutta kiinteän varikkorakennuksen sijaan joudutaan myös käyttämään tilapäisiä siirrettäviä tiloja.

Testiajojen oheisohjelmasta ja rataosuuksien ympärille rakentuvasta tapahtuma-alueesta sekä tapahtuman myynnistä ja markkinoinnista vastaa Lahti Events Oy yhteistyössä KymiRing Oy:n kanssa.

– Pystymme hyödyntämään kokeneen henkilökuntamme osaamista tapahtuman myynnissä ja markkinoinnissa sekä tuotannossa. MotoGP:n testiajot ovat meille erinomainen mahdollisuus rakentaa KymiRing elämyskeskuksen ympärille monipuolinen tapahtuma-alue, sanoo Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki.

KymiRing Events Oy on tehnyt sopimuksen MotoGP-osakilpailun järjestämisestä promoottorina toimivan Dorna Sportsin kanssa. Sopimus kattaa vuodet 2020–2024. Dorna Sports vahvistaa Suomen osakilpailun tarkan päivämäärän myöhemmin syksyllä.

Liput testiajoihin tulevat myyntiin maanantaina 13. toukokuuta Lippu.fi:n kautta.

Teksti: KymiRingin tiedotus