Suomalainen laaturengas rullaa eteenpäin vakaasti ja varmasti kaikissa olosuhteissa, myös kuskille kaikkein hankalimmissa ääritilanteissa. Tämä käy ilmi tuoreista talvirengasvertailuista, joissa uudet Nokian Hakkapeliitat saavat kiitosta erityisesti tasapainoisuudestaan. Ajaminen on varmaa ja renkaiden käyttäytyminen ennakoitavaa niin jäällä, lumella kuin märällä ja kuivalla asvaltilla.

Rengasvertailut: Nokian Hakkapeliitat tasapainoisia kelissä kuin kelissä

Talvirenkaita on markkinoilla yhä kirjavampi joukko, joten autolehtien rengastestit antavat kuluttajalle mahdollisuuksia vertailla renkaiden eri ominaisuuksia ja painotuksia. Joku rengas toimii loistavasti jäällä, toinen märällä ja kolmas kuivalla. Paras talvirengas on tasapainoinen kokonaisuus, joka toimii hallitusti kelistä ja kuskista riippumatta.

Nokian Hakkapeliitta 9 -nastarengas pokkaa kärkisijan Tuulilasi-lehden (11/2018) kovatasoisessa vertailussa juuri loistavan kokonaisuutensa ansiosta. Edistyksellinen tuplanastarengas on lehden mukaan elementissään jäällä mutta toimii hienosti myös lumella eikä jätä pulaan ääritilanteissakaan. Renkaan polttoainetehokkuus on testin kärkiluokkaa.  

Myös Moottori-lehden (9/2018) mukaan Nokian Hakkapeliitta 9 käyttäytyy loogisesti ja rauhallisesti niin jäisellä, lumisella kuin märällä tienpinnalla. Premium-rengas on kaikkinensa testin tasapainoisin kokonaisuus, mikä on osoitus Nokian Renkaiden kyvystä kehittää kaikissa olosuhteissa oivallisesti toimiva rengas.

Nokian Hakkapeliitta 9 ei vakuuta pelkästään kotimaassa vaan rengas on moninkertainen testimenestyjä myös muilla sen päämarkkinoilla Ruotsissa (2. sija Vi Bilägare), Norjassa (testivoittaja Motor) ja Venäjällä (testivoittaja Za Rulem ja AutoReview). Za Rulem testasi renkaita koossa 195/65 R15, muut lehdet yleisimmässä 205/55 R16 -koossa. 

Naapurimaassa Ruotsissa julkaistu SUV-renkaiden vertailutesti auto, motor och sport -lehdessä (22/2018) puolestaan toteaa, että jos renkaalle voisi antaa tittelin ”Pohjolan kuningas”, niin se tulisi antaa Nokian Hakkapeliitta 9 SUV -renkaalle. Testin ykkössijan napannut Nokian Hakkapeliitta 9 SUV on lehden sanojen mukaan malliesimerkki huipputurvallisuudesta.  

Nastatonta pitoa ja ajomukavuutta uutuusrenkailla  

Tämän vuoden nastaton talviuutuus, Nokian Hakkapeliitta R3, on sekin todistanut suorituskykynsä talven kyllästämillä teillä. Hakkapeliitoille tuttu tasapainoinen ajokäytös perustuu pintakuvion, rengasrakenteen ja kumiseoksen saumattomaan yhteispeliin sekä uusiin innovaatioihin.

Tuulilasi-lehden (10/2018) kitkarengasvertailussa jaetulla toisella sijalla ollut Nokian Hakkapeliitta R3 on elementissään erityisesti lumiradalla. Lehden mukaan tämä pohjoismainen talvirengas on ”helppo hallita kaikissa tilanteissa ja ajokäytös on jääradallakin turvallista ja hyvin ennakoitavaa”. Myös Ruotsin suurin autolehti Vi Bilägare (14/2018) luonnehtii rengasta hiljaiseksi, tasapainoiseksi ja hyväksi ajaa kaikilla keleillä.

Nastattomien SUV-renkaiden vertailussa ruotsalainen auto, motor och sport -lehti (22/2018) ylistää Nokian Hakkapeliitta R3 SUV -rengasta sen erinomaisesta tasapainoisuudestaan ja ennakoivasta käyttäytymisestä. Testin voittanut Nokian Hakkapeliitta R3 SUV näyttää vahvuutensa lumella ja jäällä, mutta myös märällä ja kuivalla asfaltilla, jossa sen jarrutusominaisuudet ovat lehden mukaan pohjoismaisista talvirenkaista parhaimmat.

Lisätietoja:

Lisää testimenestyksestä: www.nokianrenkaat.fi/testimenestys

Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat: www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat