BMW:n ensimmäinen täyssähköinen Sports Activity Vehicle -kokoluokan konseptiauto esitellään Pekingin Auto China 2018 -autonäyttelyssä. BMW Concept iX3 on täysiverinen SAV, jossa ei ole tingitty käytännöllisyydestä tai mukavuudesta.

Sähköinen liikkuminen tulee BMW:n ytimeen: BMW Concept iX3

Konseptimalli on ensikatsaus vuonna 2020 lanseerattavaan tuotantomalliin. BMW Concept iX3:n muotoilulla on paljon yhteistä viime vuonna lanseeratun BMW X3:n kanssa. Huomattavimpana erona on konseptiauton umpinainen jäähdyttimen säleikkö, joka on uusi tulkinta BMW:n klassisten munuaisten suunnittelusta. Etupuskurissa on myös huomattavasti vähemmän ilmanottoaukkoja. Vanteiden ja takapuskurin yksityiskohdat korostavat myös konseptiauton ominaispiirteitä.

BMW iX3 -konseptiauton sähkömoottorissa on yli 270 hevosvoimaa, ja korkeajännitteisen akun nettoteho on yli 70 kWh. Näiden ansiosta toimintamatka on yli 400 kilometriä uuden WLTP-ajosyklin mukaan mitattuna. Akku on suunniteltu 150 kW:n pikalataukseen, joten latausaika on vain 30 minuuttia.Latauspistoke on sijoitettu vasemman etupyörän taakse.

Skaalautuva ja kansainvälinen tuotanto

BMW:n jatkuva akkujen ja voimanlähteiden kehitys on synnyttänyt komponentteja, jotka voidaan integroida erilaisiin malleihin. BMW Concept iX3:n ensiesittelyllä BMW avaa myös uuden luvun sähköisen liikkumisen NUMBER ONE > NEXT -strategiassaan.

Tulevaisuudessa joustavan tuotantoarkkitehtuurin avulla voidaan valmistaa ajoneuvoja, joissa on etu-, taka- tai neliveto. Joustavuus mahdollistaa myös voimanlähteen vapaan valinnan: autoissa voi olla polttomoottori, täyssähköinen voimalinja tai ne voivat olla lataushybridejä. BMW Concept iX3 hyötyy sekä tuotannon lisääntyvästä joustavuudesta että kehitystyöstä, jota tehdään vuonna 2021 lanseerattavan täyssähkömallin, BMW iNextin yhteydessä.

BMW Groupilla on suuri kansainvälinen tuotantoverkosto, johon kuuluu 30 tehdasta 14 maassa. Suurin osa sähköistetyn ajamisen tuotannon kehityksestä tapahtuu Saksassa. Sähköistettyjen voimalinjojen komponentteja tuotetaan Saksassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. BMW Groupilla on Kiinassa myös yhteisyritys BMW Brilliance Automotive, joka valmistaa BMW Concept iX3:n tulevaa tuotantomallia.

BMW Groupin sähköistetty tulevaisuus

Vuoden 2019 loppuun mennessä BMW Group aikoo toimittaa 500 000 sähköautoa maailmanlaajuisesti. Pelkästään vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä toimitettiin 26 858 sähköistettyä BMW- ja MINI-autoa. BMW on näin matkalla sähköistettyjen autojen toimitustavoitteeseensa, joka on 140 000 autoa vuoden loppuun mennessä.

Vuoteen 2025 mennessä BMW Group tarjoaa 25 sähköistettyä mallia, joista 12 on täyssähköisiä. BMW on jo rekisteröinyt oikeudet BMW i1 -mallista i9-malliin sekä BMW iX1–iX9 -malleista. Tämä on osoitus BMW Groupin sähköautoihin tekemistä investoinneista. Frankfurtissa esitelty BMW:n konseptiauto Vision Dynamics ennakoi tulevan BMW i4:n lanseerausta. MINIn ensimmäinen sähköauto tulee markkinoille vuonna 2019.