ŠKODA laajentaa uutta perheautokokoluokan SCALA-mallistoaan MONTE CARLO -varusteluversiolla. Erikoismalli kunnioittaa Škodan menestyksellistä moottoriurheiluhistoriaa ja ilmentää sitä sporttisen mustilla muotoiluelementeillä ja perän mustalla ŠKODA-tekstilogolla. Frankfurtin autonäyttelyssä esiteltävään ŠKODA SCALA MONTE CARLO -varusteluversioon ovat tarjolla kaikki SCALA-malliston moottorivaihtoehdot. Myynti alkaa loppuvuodesta 2019.

Škodan perheautokokoluokan automallien sporttisten varusteluversioiden nimessä on perinteisesti esiintynyt MONTE CARLO. Nimi viittaa Monacon ruhtinaskunnan keskukseen, joka tunnetaan ylellisyydestä ja eleganssista sekä jo yli sadan vuoden ajalta myös moottoriurheilusta. Ensimmäinen Monte Carlon ralli ajettiin vuonna 1911. Monte Carlo on rallin nykyisen maailmanmestaruussarjan vanhin osakilpailu, ja ŠKODA on yltänyt joihinkin suurimpiin menestyksiinsä juuri Montessa. Esimerkiksi vuonna 1936 ŠKODA POPULAR SPORT sijoittui luokassaan toiseksi, ja vuonna 1977 ŠKODA 130 RS:llä ajettiin luokassaan voittoon ja toiseksi. Myös ŠKODA FABIA -ralliautot ovat menestyneet näillä teillä. ŠKODA SCALA MONTE CARLO kunnioittaa rallinajon perinteitä, legendaarisia automallejamme ja niillä saavutettua menestystä.

ŠKODA-muotoilujohtaja Oliver Stefani: ”Uudella MONTE CARLO -versiolla me korostamme ŠKODA Scalan sporttisen pirteää ja dynaamista luonnetta. Mustat MONTE CARLO -yksityiskohdat, kookkaat kevytmetallivanteet ja historiallinen nimi luovat linkin ralleissa menestyneisiin automalleihimme. Tämä malli on suunnattu etenkin nuoremmille, jotka haluavat autoltaan sporttisuutta ja tunteisiin vetoavaa sekä aktiivista elämäntyyliä korostavaa muotoilua.”

Sporttinen design ja kiinnostavat mustat elementit

SCALA MONTE CARLO: uusi dynaaminen ja kiinnostava varustelutaso

Useat mustat elementit tuovat dynaamisen ŠKODA SCALA MONTE CARLO -varusteluversion ilmeeseen selvää urheilullisuutta. Keulaa hallitsevaa, kiiltävän mustaa ŠKODA -jäähdyttimen säleikköä reunustavat sivuilla täys-LED-ajovaloyksiköt ja alhaalla musta etuhelma. SCALA oli ensimmäinen Euroopassa myytävä ŠKODA-automalli, jonka takaluukun pinnassa on ŠKODA-tekstilogo perinteisen ŠKODA-merkkilogon tilalla – ja myös tämä yksityiskohta on SCALA MONTE CARLO -varusteluversiossa musta. Sivuilmeen kruunaavat yksinomaan SCALA MONTE CARLO -versioon suunnitellut, mustat, 17-tuumaiset Volans -kevytmetallivanteet (lisävarusteena mustat, 18-tuumaiset Vega-kevytmetallivanteet) sekä mustat ulkopeilikotelot ja sivuhelmalistat.

ŠKODA SCALA MONTE CARLO -varusteluversion vakiovarustus sisältää tummennetut SunSet-ikkunat, panoraamalasikaton ja takaluukun pinnassa alemmas ulottuvan takalasin sekä mustan kattospoilerin. Moottoriksi ovat tarjolla kaikki SCALA-malliston moottorivaihtoehdot. Musta takadiffuusori, musta mallimerkintä ja täys-LED-takavalot ovat tämän SCALA-malliston uuden huippuvarusteluversion perän kiinnostavia piirteitä kuten myös erikoismalli-logomerkki.

Urheiluistuimet, nahkaverhousosat ja tyylikkäät sisätilat

ŠKODA SCALA MONTE CARLO -varusteluversion sisätilat huokuvat sporttisuutta. Korkeussäätöisissä urheiluistumissa on integroidut pääntuet ja MONTE CARLO -erikoisverhoilu. Hiilikuituoptiikkaiset koristelistat ovat yksinomaan varusteena tässä versiossa. Sport-monitoimiohjauspyörä on verhoiltu rei’itetyllä nahkalla, jossa on samanlaiset punaiset koristesaumat kuin vaihde-/valitsinvivun ja seisontajarrukahvan nahkaverhouksessa. LED-tunnelmavalaistus valaisee keskikonsolialuetta, jalkatiloja, ovitaskuja ja ovien sisäkahvoja. Kojelaudan ilmasuuttimia koristavat kromikehykset. Varustelu sisältää myös LED-lukuvalot. Sisätilojen sporttisen yleisilmeen viimeistelevät alumiiniset poljinpinnat, jalkatilan erikoismatot, ovien kynnyslistojen SCALA-tekstilogot ja musta kattoverhous.

ŠKODA esittelee uuden SCALA MONTE CARLO -varusteluversion Frankfurtin autonäyttelyssä 10.‒22. syyskuuta (hallin 3.0 osastolla A11). Myyntiin uutuusmalli tulee vuoden 2019 lopulla.