Suositut ŠKODA-katumaasturimallit KAROQ ja KODIAQ ovat vuosimallin 2020 myötä entistä paremmin varusteltuja, turvallisempia ja mukavampia. Kumpaankin malliin on nyt saatavilla Side Assist -kaistanvaihtovaroitin, joka varoittaa kuljettajaa takaviistosta, jopa 70 metrin päästä lähestyvistä ajoneuvoista. Kummankin suositun katumaasturimallin näyttävänä uutuutena on ŠKODA-tekstilogo takaluukun pinnassa.

Näyttävän muotoilun sekä runsaiden sisätilojen rinnalla ŠKODA Kodiaqin ja ŠKODA Karoqin itsevarmaa olemusta korostaa tekstilogo takaluukun pinnassa. Sama tyylikäs yksityiskohta koristaa uusia kompaktikokoluokan ŠKODA-automalleja SCALA ja KAMIQ sekä myös juuri uudistunutta SUPERB-lippulaivamallia.

Side Assist -kaistanvaihtovaroitin kantaa 70 metrin päähän

ŠKODA KAROQ ja KODIAQ vuosimalliin 2020 visuaalisesti ja teknisesti uudistuen

Nyt saatavilla oleva Side Assist -kaistanvaihtovaroitin täydentää ŠKODA KODIAQ- ja KAROQ-mallien kattavaa avustinjärjestelmien valikoimaa, korvaten aiemman Blind Spot Detection -kaistanvaihtovaroittimen. Uuden järjestelmän valvoma alue on pidentynyt aiemmasta 20 metristä jopa 70 metriin, ja kahden tutkatunnistimen avulla se havaitsee takaviistosta lähestyvät ajoneuvot. Järjestelmän varoitusvalot ovat entistä helpommin kuljettajan havaittavissa. Ne eivät enää ole sisäänrakennettuna ulkopeilien yläkulmassa, vaan ulkopeilikoteloiden sisäpinnoissa. Varoitusvalot ovat nyt varmemmin huomattavissa ja niiden kirkkautta voidaan säätää. Järjestelmä on toiminnassa ajonopeudesta 15 km/h alkaen ja kytkeytyy pois päältä ajonopeuden hidastuessa nopeuteen alle 10 km/h. Side Assist -kaistanvaihtovaroittimen yhteyteen kuuluu myös peruutusvaroitin, joka varoittaa peruutettaessa kuljettajaa auton takana liikkuvista kohteista.

Mukautuva alustan säätö (DCC) nyt saatavissa myös etuvetoisiin malleihin

Mukautuva alustan säätö (DCC) lisää ŠKODA-katumaasturimallien mukavuutta. Aiemmin se oli tarjolla vain nelivedon yhteyteen, mutta nyt myös etuvetoisiin malleihin. Iskunvaimentimien elektronisesti ohjatulla säädöllä DCC mukauttaa iskunvaimennuksen luonteen automaattisesti tien kuntoon ja kuljettajan ajotyyliin tai valittuun ajoasetukseen. Ajoasetuksen valinnalla kuljettajalle on tarjolla iskunvaimennuksen kolme erilaista luonnetta mukavuuspainotteisesta sporttiseen: Comfort, Normal ja Sport.

KESSY liiketunnistimella

Kaikkien ŠKODA-automallien KESSY-järjestelmän (keskuslukitus ja käynnistys avainta käsittelemättä) lähetinavaimessa on nyt liiketunnistin, joka ehkäisee auton varastamista ja autoon murtautumista. Tässä KAROQ- ja KODIAQ-malleihin saatavassa järjestelmässä lähetinavaimen signaali kytketään automaattisesti pois päältä, jos avainta ei liikuteta 15 minuuttiin ‒ esimerkiksi kun avain on laskettu pöydälle. Kun avainta taas liikutetaan, lähetintoiminto kytkeytyy jälleen päälle. Sen jälkeen ŠKODA Karoqin ja Kodiaqin keskuslukitus voidaan avata ja moottori käynnistää vaivattomasti avainta käsittelemättä.

Uusi 2.0 TDI -moottori ŠKODA Karoqiin

ŠKODA Karoqin moottorivalikoima on täydentynyt uudella 2.0 TDI -moottorilla, jonka teho on 140 kW (190 hv). Moottori täyttää pakokaasun Euro 6d-TEMP-päästöstandardin vaatimukset. Moottorissa on SCR-varaajakatalysaattori, sisältäen myös AdBlue-lisäaineruiskutuksen ja dieselhiukkassuodattimen. Tämän ŠKODA Kodiaqista jo tutun moottorin yhteydessä on aina neliveto ja seitsemänvaihteinen DSG-automaattivaihteisto.

ŠKODA Kodiaqin uudet sporttiset vanteet

Vuosimallin 2020 myötä ŠKODA Kodiaqiin tulee tarjolle uusi kevytmetallivannevaihtoehto. Sporttiset, kookkaat 20-tuumaiset Ignite-kevytmetallivanteet ovat 255 mm leveät. Ne tulevat tarjolle malliversioihin ŠKODA KODIAQ SPORTLINE sekä KODIAQ RS ja KODIAQ L&K. Uusi yksittäisten pyörien rengaspaineita valvova järjestelmä tulee tarjolle 18-tuumaisista vanteista alkaen. ŠKODA KODIAQ SCOUT -malliin on nyt saatavissa nahkaverhoilu rei’itetyillä, tuuletettavilla etuistuimilla.

Katumaasturimalliston menestystekijät: ŠKODA KODIAQ ja KAROQ

Syksyllä 2016 ŠKODA tuli Strategia 2025 -ohjelmansa osana mukaan katumaasturimarkkinoille esittelemällä ŠKODA Kodiaqin. Kompaktikokoinen ŠKODA KAROQ seurasi vuotta myöhemmin. Näillä kahdella automallilla ŠKODA on vastannut asiakkaiden toiveisiin sekä tarpeisiin ja saavuttanut hyvän jalansijan kansainvälisesti kasvavilla katumaasturimarkkinoilla. Kuluneiden vuosien myötä ŠKODA KODIAQ- ja ŠKODA KAROQ -malleista on tullut merkittäviä tekijöitä Škodan globaalin kasvun strategiassa. ŠKODA Kodiaqia on syksystä 2016 alkaen valmistettu jo noin 360 000 kappaletta. KODIAQ-malliperheestä löytyy myös erikoismalleja: vankka KODIAQ SCOUT, urheilullinen KODIAQ SPORTLINE, hienostunut KODIAQ L&K ja suorituskykyisin KODIAQ RS. ŠKODA Karoqia on syksystä 2017 alkaen valmistettu jo yli 220 000 kappaletta. Tästä Škodan kompaktikokoisesta katumaasturista ovat tarjolla myös erikoismallit SCOUT ja SPORTLINE.