Subaru XV jälleen kokoluokkansa paras

Subaru XV päihitti toistamiseen vastustajansa yhdysvaltalaisen cars.com -sivuston järjestämässä vuotuisessa 2018 Challenge -testissä, jossa XV rankattiin oman sarjansa ykköseksi.

Uuden sukupolven Subaru XV valittiin toisen kerran peräkkäin Challenge 2018 -testissä Subcompact SUV -luokan parhaaksi. Kilpailun tuomaristo arvioi autoja kaikkiaan kolmessatoista eri kategoriassa, ja kun pisteet oli laskettu yhteen, Subaru XV komeili viime vuoden tavoin listan kärjessä.

Tuomaristo arvioi ja pisteytti eri automallit muun muassa sisätilojen laadun, etu- ja takaistuimien matkustamismukavuuden, tavaratilan tilavuuden ja säilytystilojen määrän, multimediamahdollisuuksien, ajomukavuuden, mukavuusvarusteiden, auton käsiteltävyyden, voimalinjan, melun, ajettavuuden, näkyvyyden ja hintalaatusuhteen avulla.

Kilpailun tuomaristo nosti XV:stä esille erityisesti auton kokonaislaadun, tilat, ajettavuuden ja käytännöllisyyden.

– Subaru XV:ssä on muun muassa joukon paras takaistuin, joka tukee jokaista matkustajaa hyvin. Se on uniikkia tässä kokoluokassa, yksi kilpailun tuomareista Bryan Wong huomautti.

Uusin Subaru XV on ollut Challenge -testissä luokkansa ykkönen vuosina 2017-2018. Edellisen sukupolven XV-malli saavutti saman vuonna 2015.

Lue testistä lisää, tutustu testivideoihin ja autojen arviointimenetelmiin osoitteessa www.cars.com.

Subarun emoyhtiö on Subaru Corporation. Yhtiön ensimmäisen sarjatuotantomallin Subaru 360:n valmistus käynnistyi tasan 60 vuotta sitten vuonna 1958. Subaru Corporationin tuotantolaitokset sijaitsevat Gunmassa Japanissa sekä Lafayettessä Yhdysvalloissa. Subaru valmisti vuonna 2017 henkilöautoja kaikkiaan 1 060 000 kappaletta. Kasvua edelliseen vuoteen oli viisi prosenttia ja kysymyksessä oli jo kuudes perättäinen kasvun vuosi. Subaru-malleja ovat Impreza, XV, Outback, Forester, STI, BRZ ja Levorg. Subaru otti symmetrisen nelivedon käyttöön vuonna 1972 ja on valmistanut vuoden 1966 jälkeen jo yli 16 miljoonaa Boxer-moottoria.