Supermoton SM-kausi jatkui sunnuntaina Töysässä. Viivalle asettui myös uuden kansallisen S4-luokan kauden avauksessa nimiinsä vienyt Patrik Pulkkinen, joka siirtyi tähän kilpailuun SM-tason S1-luokkaan.

Supermoton SM-kausi jatkui Töysässä - Patrik Pulkkinen S1-luokan ykkönen

S1-luokan kärkikolmikko podiumilla. Kuva: Patrik Pulkkisen tiedotus

Pulkkinen esitti vahvoja otteita heti aika-ajossa, josta irtosikin kovan taistelun turvin paalupaikka molempiin kilpailulähtöihin.

– Ensimmäiset harjoitukset meni hyvin. Pyörä toimi ja oli hyvä fiilis aika-ajoon. Kovasti piti kuitenkin pinnistää, että sai tuon paalupaikan. Alkuun en uskonut, että niin kovaa tullaan menemään. Olin kyllä aika tyytyväinen siihen, Pulkkinen sanoi.

Ensimmäisen kisaerän startissa kärkeen ampaisi Otto-Pekka Lappalainen, mutta yhdeksännellä kierroksella tapahtuneen kaatumisen johdosta toisella sijalla ollut Eero Madisson nousi kilpailun kärkeen. Heikon startin saanut Pulkkinen nousi kuitenkin ainoastaan viisi kierrosta ennen ruutulippua kilpailun kärkipaikalle ja pystyikin pitämään sijoituksen loppuun asti. Toinen oli Madison ja kolmanneksi ajoi Sami Salstola

– Ekassa kisassa startti oli vähän huono ja jäin heti pari sijoitusta. Oli tosi syheröinen rata, joten siellä on erittäin vaikea löytää ohituspaikkaa. Lopulta kärkikuski kaatui ja pääsin vielä myös Eerosta (Madisson) ohi. Pystyin siinä sitten repimään pienen eron ja voittamaan lähdön, Pulkkinen kertasi ensimmäisen erän tapahtumia.

Toisessa erässä Pulkkinen sai jälleen huonon startin ja Salstola pääsi nousemaan kärkipaikalle ensimmäisessä mutkassa. Salstola piti pintansa myös loppuun asti ja sai tuulettaa toisen erän voittoa Pulkkisen seuratessa ruutulipulle toisena. Kolmas oli Otto-Pekka Lappalainen.

– Tokassa lähdössä sain todella huonon startin, joten tipuin seitsemänneksi ekan mutkan jälkeen. Kovalla työllä lähdin kipuamaan sijoituksia ja kaverin piti tehdä aina joku virhe, että pääsin nousemaan. Lopulta pääsin toiseksi, mutta Sami (Salstola) ajoi todella hyvin. Nyt ollaan kuitenkin onnellisia tästä viikonlopusta, Pulkkinen totesi lopuksi tyytyväisenä.

S1-luokan yhteistuloksissa Pulkkinen otti voiton, Salstola oli toinen ja kolmanneksi ajoi Madisson.

– Oltiin jo alueella, mutta ei vieläkään voi sanoa, että tyytyväisenä lähdettiin ajelemaan kotiin. Tosi hienoa kuitenkin nähdä uusia kykyjä S1-luokan kärjessä. Patrik (Pulkkinen) ajoi kyllä todella näyttävästi koko päivän, sekä kisan “pinkki” hevonen Otto-Pekka Lappalainen suoriutui myös hyvin. Seuraavat kisat ajetaan parin viikon päästä Latviassa ja eväät alkaa olemaan jo kohdillaan, joten kyllä sitä korkeinta koroketta lähdetään tavoittelemaan, kommentoi toisen sijan saalistanut Salstola.

Suomen Cupin Open-luokassa voittoon ajoi Tino Kapanen. Toiseksi sijoittui Joonas Markkanen ja kolmas oli Eetu Ihalainen.

S4-luokan voiton nappasi Joel Vinnikainen ennen toiseksi ajanutta Tuomas Haralaa. Kolmas luokassa oli Joni Järä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv