Täysin uudelle Ford Focukselle jo 12 palkintoa ensimmäisen puolen vuoden aikana

Täysin uusi, kaikkien aikojen viimeistellyin ja teknisesti edistyksellisin Focus on saanut jo 12 arvokasta palkintoa sen jälkeen, kun auto tuli kesällä myyntiin Euroopassa. Mukana on muun muassa kaksi Vuoden Auto –titteliä.

Ford on myynyt yli 42.100 täysin uutta Ford Focusta marraskuun loppuun mennessä. Myynnistä urheilullisen Focus ST-Line –mallin osuus on Euroopassa yli 40 prosenttia.

Yksi kuudesta Focus-asiakkaasta on valinnut autonsa ulkoväriksi joko Chrome Blue tai Desert Island Blue –metallivärin perinteellisempien ja suosittujen harmaan Magnetic- ja valkoisen Frozen White –värin lisäksi. Uusi kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto on osoittautunut jopa ennakoitua suositummaksi asiakkaiden keskuudessa.

Täysin uusi Ford Focus valmistetaan Fordin Saarlouisin tehtaalla Saksassa käyttäen uusimpia valmistusprosesseja, ja se on saatavissa viisiovisena ja farmarimallina. Mallisto on laaja; suositun ST-Line –mallin lisäksi tarjolla on myös tyylikkäät Focus Trend ja Titanium, ylellinen Focus Vignale ja SUV-malliston inspiroima Focus Active –crossover, joka on nyt myös tilattavissa.

“Media, autoilun ammattilaiset ja – mikä tärkeintä – asiakkaat ovat ylistäneet täysin uutta Focusta, ja tämä on nähtävissä sekä auton voittamien palkintojen määrässä sekä nopeudessa, jolla autot liikkuvat ulos myymälöistä,” sanoi Glen Goold, Focus chief programme engineer, Ford of Europe. “Se, että auto arvioidaan parhaaksi näin kilpaillussa segmentissä, on todella erittäin suuri kehu.”

Täysin uuden Ford Focuksen luottamusta herättävät ajo-ominaisuudet ja matkustusmukavuus on kehitetty asiakkaiden kanssa tiiviimmässä yhteistyössä kuin koskaan aikaisemmin. Tämän ovat huomanneet myös Euroopan eri julkaisut ja yhteisöt, ja Focus on voittanut muun muassa Vuoden Auto 2019 -palkinnon Kroatiassa ja Suomessa.

Yritysautoilijoiden edut, kuten hienostuneiden EcoBoost–bensiimoottoreiden ja EcoBlue –dieselmoottoreiden polttoainetehokkuus, yhteensopivien älypuhelinten langaton lataus ja liitettävyys FordPass Connect -modeemin ansiosta, ovat tuoneet Focukselle Entrepreneurs Car of the Year –palkinnon Espanjassa, Tsekin Fleet Awards 2018 –kilpailun Benefit Category –voiton ja Britannian Business Car Awards –kilpailun Best Lower-Medium Car voiton.

Focus on myös yksi seitsemästä European Car of the Year –finalistista. Voittaja julkaistaan maaliskuussa 2019.

Täysin uusi Ford Focus tarjoaa enemmän sisätilaa, korkealaatuiset materiaalit ja viimeistelyn sekä enemmän älykkäitä kuljettajaa avustavia teknologioita kuin koskaan aikaisemmin. Esimerkiksi aktiivinen vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla, liikennemerkkien tunnistus ja kaistanpitoavustin helpottavat ajamista pysähtelevässä liikenteessä. Focukseen on myös ensimmäisenä Ford-mallina Euroopassa saatavissa heijastusnäyttö (head-up display). 

Focus sai aiemmin tänä vuonna Euro NCAP –testissä maksimituloksen viisi tähteä yhtenä ensimmäisistä autoista, jotka on testattu uusien, tiukempien testausmenetelmien mukaan.

# # #

Täysin uuden Ford Focuksen vuoden 2018 aikana tähän mennessä saavuttamat voitot:

 • Suomi: Vuoden Auto 2019 Suomessa
 • Kroatia: Car of the Year 2019
 • Belgia: Belgian Family Car of the Year (kaksi palkintokategoriaa) – Belgia
 • Irlanti: Small/Compact Car of the Year
 • Bulgaria: Autobild Golden Wheels Award: Best Compact car
 • Britannia: BusinessCar Awards: Best Lower-Medium Car
 • Britannia: Parkers’ New Car Awards: Best Small Family Car
 • Skotlanti: Scottish Car of the Year Awards: Best Family Car
 • Saksa: Auto Zeitung Auto Trophy 2018: Compact category
 • Itävalta: Great Austrian Automobile Prize: Start category
 • Espanja: Entrepreneurs Car of the Year
 • Tsekki: Czech Republic Fleet Awards 2018: Benefit category