Täysin uusi Ford Focus on saanut täydet 5 tähteä Euro NCAPin suorittamassa törmäystestissä – ollen näin yksi ensimmäisistä uuden, tiukemman testimenetelmän mukaan testatuista 5 tähteä saaneista ajoneuvoista.

Täysin uudelle Ford Focukselle täydet 5 tähteä Euro NCAP - testissä

Focus tarjoaa useita edistyksellisiä onnettomuuksia estäviä tai sen vaikutuksia lieventäviä teknologioita. Näihin kuuluu muun muassa Euro NCAPin kiittämä Fordin törmäyksenestoavustin jalankulkijan ja pyöräilijän tunnistuksella. Järjestelmä havaitsee henkilöt sekä edessä että myös risteävässä liikenteessä. Jos kuljettaja ei reagoi varoituksiin, järjestelmä jarruttaa automaattisesti ja estää täten mahdollisen törmäyksen. Järjestelmä havaitsee nyt myös pyöräilijät ja toimii pimeällä.

Euro NCAP myönsi täysin uudelle Focukselle korkeat pisteet sekä aikuisten että lasten turvallisuudelle. Tulokseen vaikuttivat Fordin täysin uuden C2-arkkitehtuurin ansiosta korin 40 prosentilla parantunut kyky ottaa vastaan edestä tapahtuvan törmäyksen aiheuttama kuormitus ja korirakenne, jossa on 33 prosenttia erittäin vahvaa booriterästä.

Focus sai täydet pisteet myös testeissä, jotka on suunniteltu toistamaan autojen välistä sivutörmäystä.

“Muistelepa, kuinka jouduit autokoulun ajokokeessa keskittymään siihen, että pysyt turvallisesti tiellä. Ajaminen ei ole siitä helpottunut, olemme vain tottuneet ajamisen aiheuttamaan paineeseen. Teknologiat, kuten törmäyksenestoavustin jalankulkijan ja pyöräilijän tunnistuksella, vähentävät ajamisen vaativuutta ja auttavat kuljettajaa tarkkailemaan liikennettä ja olemaan rennompia ja varmempia ratin takana,” kertoo Helmut Reder (Ford global vehicle line director C-car).

Mukavampi, helppokäyttöisempi ja turvallisempi

Täysin uusi Ford Focus tarjoaa enemmän kuljettajaa avustavia teknologioita kuin mikään Ford-malli aikaisemmin. Järjestelmät käyttävät kolmea tutkaa, kahta kameraa ja 12 ultraäänisensoria. Näitä teknologioita ovat mm:

  • Mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla, liikennemerkkien tunnistus ja ajolinja-avustin helpottavat ruuhkassa ja pysähtelevässä liikenteessä ajamista. Lisäksi ajamista helpottavat Euro NCAP:n kiittämät kaistanpitoavustin ja älykäs nopeudenrajoitin.
  • Fordin mukautuva ajovalojärjestelmä ennakoivalla kaarrevalolla sekä liikenteen ja liikennemerkkien mukaan valokeilaa sopeuttavilla ajovaloilla esisäätää ajovaloja luodakseen maksimaalisen näkyvyyden ennen kuin ajetaan mutkaan, risteykseen tai liikenneympyrään. Järjestelmä käyttää kameraa tarkkailemaan edessä olevia mutkia ja – ensimmäisenä maailmassa – lukee myös liikennemerkit.
  • Ennakoiva ohjaustehostin käyttää tutkaa ja kameraa havaitakseen edessä hitaammin liikkuvat ja pysähtyneenä olevat ajoneuvot ja auttaa kuljettavaa ohjaamaan ajoneuvon ohitse, mikäli uhkana on törmäys.
  • Väärän ajosuunnan varoitus käyttää tuulilasiin sijoitettua kameraa ja auton navigaattorista saatavaa tietoa varoittaakseen kuljettajaa merkkiäänellä tai kuvakkeella, jos kuljettaja on ajanut kahden “kielletty ajosuunta”-liikennemerkin ohitse moottoritien rampissa. Väärän ajosuunnan varoitus on saatavissa Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.

Onnettomuustilanteessa uusi törmäyksen jälkeinen jarrutus –teknologia auttaa vähentämään mahdollisen toisen syntyvän törmäyksen vaikutusta lisäämällä automaattisesti jarrupainetta havaittuaan törmäysvaaran. Nopeuden hiljentäminen voi parhaassa tapauksessa lieventää matkustajien loukkaantumista ja autolle koituvia lisävaurioita.

Lisäksi Focuksessa on Fordin Euroopan mallistossa ensimmäisenä tuulilasin heijastusnäyttö, joka auttaa kuljettajaa keskittämään huomion edessä näkyvään tiehen. 180-asteinen laajakulmakamera taakse tuo lisänäkyvyyttä ja varmuutta peruutuksiin.

Fordin kuolleen kulman varoitusjärjestelmä risteävän liikenteen varoittimella varoittaa kuljettajaa ajoneuvoista, joihin auto saattaisi törmätä peruutettaessa pois pysäköintipaikalta. Jos kuljettaja ei reagoi varoituksiin, järjestelmä voi nyt ensimmäistä kertaa jarruttaa välttääkseen törmäyksen tai lieventääkseen sitä.

Täysin uusi Ford Focus on nyt myynnissä koko Euroopassa. Ensimmäisenä Focus-mallistosta myyntiin tulevat 5-ovinen ja Wagon. Varustetasoina ovat kattavasti varusteltu Focus Trend, huippuvarusteltu Focus Titanium, urheilullinen Focus ST-Line ja ylellinen Focus Vignale. Focus Active crossover-mallien myynti alkaa myöhemmin tämän vuoden aikana. Active on saatavilla sekä 5-oviseen että Wagon-malliin.